Ένας απ’ τους μεγαλύτερους auteur του παγκόσμιου σινεμά, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά και να διεκδικήσει το Όσκαρ που δικαιούται, με τη νέα ταινία του “Το Σχήμα του Νερού”. Το καινούριο διαμάντι του σπουδαίου παραμυθά, υποψήφιο για 13 Όσκαρ, θα μεταδοθεί το προσεχές διάστημα σε πρώτη τηλεοπτική προβολή από τη Nova.

Ο Ντελ Τόρο, γνωστός για τα φανταστικά κινηματογραφικά του παραμύθια (Ο Λαβύρινθος του Πάνα), είναι υποψήφιος για τη σκηνοθεσία και το σενάριο (το τελευταίο μαζί με τη Βανέσα Τέιλορ), ενώ η ταινία διεκδικεί ακόμη Όσκαρ καλύτερης ταινία, Ά και ΄Β γυναικείου ρόλου.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Ελίζα (Σάλι Χώκινς), μιας βουβής εργαζόμενης σε απόρρητες κυβερνητικές εγκαταστάσεις της Αμερικής του Ψυχρού Πολέμου. Παρέα με τη συνεργάτιδά της Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ) θα ανακαλύψουν ένα πείραμα που θα αλλάξει τη μοναχική ζωή της Ελίζα και θα γεννήσει μια αφάνταστη σχέση μ’ ένα “τέρας” που δείχνει να την καταλαβαίνει καλύτερα απ’ τους ανθρώπους. Ένα τέρας που ζει την κάθε μέρα του ως πειραματόζωο του επικεφαλής των πειραμάτων, Ρίτσαρντ Στρίκλαντ (Μάικλ Σάνον).  

Μια ιστορία αγάπης κουκουλωμένη στη σκοτεινή μελαγχολία του σκηνοθέτη, μια μαγευτική ταινία που μπάζει απ’ το παράθυρο τη φαντασία και τη συνωμοσία στο κόκκινο χαλί.