Είναι αυτές οι διακοπές που τις οργανώνεις για καιρό, που τις προγραμματίζεις μήνες πριν, που έχεις βγάλει μέχρι και πρόγραμμα για το που θα πας και τι θα κάνεις, τι θα δεις και ποιους νέους τόπους θα γνωρίσεις, αλλά εντέλει μόλις φτάσεις καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Το νησί στην κλίμακα του χάρτη φαίνεται μικρούτσικο ενώ στην πραγματικότητα θες όχημα και 35 λεπτά για να φτάσεις στης εξωτική παραλία που σ’ έκανε να πεις ουάου ενώ κοίταζες τις φωτογραφίες της στον ταξιδιωτικό οδηγό. Όλα αυτά τι σημαίνουν; Ότι αν θες όντως να ακολουθήσεις το πρόγραμμα που έφτιαξες, πρέπει να αφήσεις πίσω: την τεράστια τσάντα θαλάσσης που πήρες για να χωράει ακόμη και το φουσκωτό φλαμίνγκο σου μέσα, τα πολλά προϊόντα περιποίησης (λαδάκι για μαλλιά, αντιηλιακό για μαλλιά, αντιηλιακό για σώμα, αντιηλιακό για πρόσωπο, αντιηλιακό για κάτω από τα μάτια, αντιηλιακό δεν ξέρω κι εγώ για τι άλλο), ΤΟ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ σίγουρα, και τις αλλαξιές που έχεις μέσα για παν ενδεχόμενο εξόδου μετά την παραλία.

Το ξέρω ότι βλέπεις την ιδανική παραλιακή μέρα που περίμενες να καταστρέφεται αλλά…. HOLD IT! Σου έχουμε τη λύση:

  1. Μην κάνεις το τεράστιο λάθος να αφήσεις πίσω τα’ αντιηλιακά σου. Αντιηλιακό σώματος και προσώπου πρέπει να έχουν σταθερή θέση μέσα στην τσάντα σου.
  2. Ντύσου όσο πιο ελαφρά γίνεται επιλέγοντας κάτι που μπορεί να υποστηρίξει την εμφάνισή σου στο νησί κάθε ώρα της ημέρας. Η λύση είναι απλή, είναι έξυπνη και πάνω απ’ όλα είναι της μόδας!

Φετινές τάσεις

Φέτος το καλοκαίρι, η αισθητική επιστρέφει σε άλλες εποχές που απομακρύνονται από το boho styling και εστιάζουν στο καθαρό, παλιό αγαπημένο ρετρό. Στα catwalks είδαμε: αέρινες γραμμές με εγκατάλειψη των ειδών ρουχισμού που τονίζουν έντονα το σώμα, όπως επίσης και επιλογές συνόλων που έχουν ως βάση τους το λευκό, το μαύρο και το γκρι. Οι λεπτομέρειες και τα διακριτικά tops ντύνονται με χρώματα πιο έντονα  όπως το έντονο γαλάζιο, το κίτρινο και το κόκκινο της γρανίτας, ενώ το stripped pattern με φαρδιές ρίγες επιστρέφει δυναμικά και κυριαρχεί στα μαγιό  όπως και το εμπριμέ

Βάζοντας τα κάτω όλα μαζί και λαμβάνοντας υπόψιν το διαθέσιμο budget που μπορεί να έχεις καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η λύση «καφτάνι με κολιέ» είναι η καλύτερη και πιο βολική για φέτος το καλοκαίρι.

Από μηχανής θεός στην προσπάθεια ανεύρεσης του ιδανικού στυλ που σου επιτρέπει να είσαι όλη μέρα στην παραλία διατηρώντας το style σου: το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jewels.gr, στο οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα αλλά εδώ θα εστιάσω στο ζητούμενο.

Καφτάνι

Τα καφτάνια φορέματα τονίζουν την θηλυκότητα και υποστηρίζουν αυτό το smart sexy που όλες μας ψάχνουμε να πετύχουμε. Ένα καφτάνι αν και φαρδύ και μακρύ αφήνει λεπτομέρειες της σιλουέτας να φαίνονται ενώ παράλληλα υπακούει κατά γράμμα τις νέες τάσεις της μόδας για φέτος το καλοκαίρι. Αν και η προσωπική μου άποψη είναι πως το λευκό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό χρώμα και προσφέρει την ευκαιρία για φοβερούς συνδυασμούς και σύνολα που είναι καθαρά ρετρό, το καφτάνι σου μπορεί να είναι και μαύρο. 

Το φοράς στην παραλία, πραγματικά όλη την ημέρα ξενοιάζεις. Δεν κουβαλάς 100 πράγματα (τοπάκια, φορεματάκια κ.λπ. κ.λπ.) κι αν σε πάρει η νύχτα στο νησί και δεν προλαβαίνεις να πας από το ξενοδοχείο να αλλάξεις για να πας για ένα ποτό στο μπιτσόμπαρο απλά φοράς ένα σορτσάκι από μέσα και έχεις το ιδανικό minimal, retro ντύσιμο.

Βρες περισσότερες λεπτομέρειες για το λευκό καφτάνι εδώ , ενώ εάν σου άρεσε το μαύρο καφτάνι, κάνε κλικ εδώ.

Κολιέ

Με αυτήν την επιλογή για το style σου στο νησί έχεις ήδη γλιτώσει αρκετό χώρο στην τσάντα και κυρίως αρκετό βάρος, οπότε χωράει και μια τελευταία πινελιά που θα ολοκληρώσει το ντύσιμό σου και θα το αναδείξει κυρίως στην δεύτερη περίπτωση που ανέφερα, κατά την οποία από την θάλασσα το πρωιμεσήμερο πήγες για ποτό το βράδυ. Ένα κολιέ. Τώρα εδώ δώσε λίγη προσοχή: Ίσως να σκέφτεσαι ότι πρέπει να βάλεις κάτι έντονο ή κάτι πρωτότυπο για να αναδείξεις το υπόλοιπο style αλλά θα σου κουνήσω το κεφάλι αρνητικά. Όχι. Το ρετρό θέλει minimal επιλογές με διακριτικά αξεσουάρ, τα οποία όμως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ογκώδη κολιέ που έχεις συνηθίσει. Ιδού μερικά πολύ ωραία παραδείγματα από την γκάμα του e-jewel.gr , τα οποία μάλιστα είναι και πολύ οικονομικά.

Απόκτησε εδώ το παραπάνω κολιέ

…και

εδώ την 2η μας πρόταση!

Last minute tip:

Το ξέρω ότι σκέφτεσαι τα μαλλιά και πως θα περιφέρεσαι με την ζωντανή ζούγκλα στο κεφάλι σου αλλά πίστεψέ με, με αυτό το ντύσιμο ο ατημέλητος κότσος είναι must και σε κολακεύει πολύ. Go for it!