Xιλιάδες χαμόγελα μικρών και μεγάλων πλημμύρισαν το Σάββατο 3 Ιουνίου το απόγευμα, την όμορφη, ανακαινισμένη παραλία της Ερμούπολης, λαμβάνοντας μέρος στους έξι αγώνες της διοργάνωσης ή χειροκροτώντας την προσπάθεια των δρομέων.

Η ώρα εκκίνησης δόθηκε στις 18.30 για τα 2.500 μέτρα, ενώ ακολούθησαν τα 5.000 και τα 10.000 μέτρα και οι παιδικοί αγώνες των 100, 300 και 500 μέτρων. 

Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος πολλοί Συριανοί αλλά και φίλοι δρομείς από τα γύρω νησιά, ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης, η Μαραθωνοδρόμος, κάτοχος 13 Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, Μάγδα Γαζέα, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, η διατροφολόγος Χαρά Σκουλαρίκη. Πολλοί ήταν επίσης εκείνοι που επισκέφθηκαν το νησί αξιοποιώντας το τριήμερο και αθλητικά.

Ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και μαζί με τον Νίκο Ρούσσο κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα των χιλιάδων Συριανών και επισκεπτών που πλημμύρισαν το Σάββατο την πλατεία Μιαούλη.

Ο 80χρονος Συριανός Γιώργος Λαγογιάννης ήταν ένας από τους δρομείς που έκλεψε την παράσταση, αφού κατάφερε να τερματίσει στα 5χλμ και να στείλει το δικό του μήνυμα. Ο δρομέας, που δεν επέτρεψε στην ηλικία να τον προδώσει και έτρεξε με το πάθος νεαρού, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια σε όλο το μήκος της διαδρομής, δικαίως κέρδισε στον τερματισμό τον θαυμασμό και το πολύ θερμό χειροκρότημα όλων.

Ο Δήμος Ερμούπολης, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός η Aντιπεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Λεονταρίτη, η ιερά Μητρόπολις Σύρου και ο Σεβασμιότατος Δωρόθεος τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα ενώ στήριξαν σημαντικά για μια ακόμα φορά τη διοργάνωση.