Πρωταγωνιστούν:

Βιν Ντίζελ, Σαρλίζ Θερόν, Ντουέιν Τζόνσον, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ, Τάιριζ Γκίμπσον, Κερτ Ράσελ, Έλεν Μίρεν, Έλσα Πατάκι, Σκοτ Ίστγουντ, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες.

Σκηνοθεσία: Φ. Γκάρι Γκρέι

Ημερομηνία Προβολής: Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Υπόθεση

Στην όγδοη ταινία της πολύ πετυχημένης σειράς ταινιών Fast & Furious η παρέα, μετά το γάμο του Ντομ (Βιν Ντίζελ) και της Λέτι (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν (Πολ Γουόκερ) και της Μία (Τζορντάνα Μπρούστερ), προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σίφερ (Σαρλίζ Θερόν), μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα,  η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα (με επικεφαλής τον Χομπς (Ντουέιν Τζόνσον) που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία) μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς. 


Πληροφορίες

Η προηγούμενη ταινία, η έβδομη της σειράς, ήταν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά λόγω αφενός του πρόωρου χαμού σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα του ηθοποιού Πολ Γουόκερ και αφετέρου της θεματικής ολοκλήρωσης μιας σειράς περιπετειών που μας συντροφεύουν για πάνω από 15 χρόνια. Και το ερώτημα ήταν: Και τώρα τι γίνεται; Είναι αυτό το τέλος; Μετά από ώριμη σκέψη των παραγωγών (μεταξύ αυτών και του πρωταγωνιστή Βιν Ντίζελ) αποφασίστηκε πως το 2017 το κοινό θα απολαύσει την πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας που ακολουθεί μια τελείως άλλη πορεία. Σχολιάζει ο Ντίζελ «Ήθελα να συνεχίσω το saga μόνο αν, συλλογικά, φτιάχναμε την καλύτερη τελευταία τριλογία για εμάς, για τη μνήμη του αδερφού μας, Πολ Γουόκερ και για τη Universal που μας υποστηρίζει ένθερμα τόσα χρόνια. Στόχος μας είναι, λοιπόν, όχι μόνο να γυρίσουμε μια πολύ δυνατή ταινία, αλλά να αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλα  όσα εξέφραζαν αυτές οι ταινίες εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Και το κλειδί σε αυτό, το επόμενο κεφάλαιο, είναι να θέσουμε υπό αμφισβήτηση βασικές θεματικές και αυτό να γίνει με έναν επιβλητικό, αλλά συνάμα διασκεδαστικό τρόπο.»

Συμπληρώνει ο σεναριογράφος Κρις Μόργκαν «Η ταινία αφορά στις επιπτώσεις που προκαλεί μια στιγμή που αλλάζει όλα όσα πίστευες ως σταθερές στη ζωή σου. Τι θα γινόταν αν ο πατριάρχης της οικογένειάς σου, εκείνος που πάντα πρέσβευε τη σημασία της οικογένειας, ξαφνικά προδίδει τα πιστεύω του; Τι θα γινόταν αν εξαφανιζόταν; Τι θα γινόταν αν η οικογένειά του έπρεπε να στραφεί εναντίον του; Ήταν κάτι μοναδικό, και πολλές φορές, τρομακτικό. Έχει πολλές προεκτάσεις και μας έδωσε υλικό για να προχωρήσουμε σε νέες ιστορίες.» Ο παραγωγός Νιλ Μόριτζ, με τη σειρά του, δηλώνει «Αυτό που πάντα με εκπλήσσει είναι ο τρόπος που κατορθώνουμε να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε ασαφή τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ καλού και κακού όλα αυτά τα χρόνια. Επιτρέψαμε, σε όλους τους χαρακτήρες μας, καλούς και καινούργιους να ακολουθήσουν διαφορετικές κατευθύνσεις στην πορεία τους. δεν ξεκινάμε μια ταινία με προσδοκίες για τους χαρακτήρες μας. Εκείνοι μας οδηγούν. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις πόσοι τρόποι υπάρχουν για να τους αναπτύξεις. Αυτό είναι που διασκεδάζει το κοινό. Λατρεύει τους χαρακτήρες, αλλά δεν ξέρει τι να περιμένει από αυτούς. […] Υπάρχουν τόσες ιστορίες που μπορεί να πει κανείς. Το θέμα είναι να αποφασίσει ποια θα πει.»

Ο σκηνοθέτης Φ. Γκάρι Γκρέι που καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά είδη (Straight Outta Compton, The Negotiator, Friday) ήρθε με όρεξη στην παραγωγή έχοντας ήδη συνεργαστεί με τον Βιν Ντίζελ (A Man Apart), τον Τζέισον Στέιθαμ και τη Σαρλίζ Θερόν (The Italian Job) και τον Ντουέιν Τζόνσον (Be Cool), ενώ και με τον Τάιριζ Γκίμπσον και τον Κρις Μπρίτζες έχουν προϊστορία λόγω της ενασχόλησής του με μουσικά κλιπ και διαφημιστικά.

Και ποια είναι η μία και μόνη αγάπη που θα προσέφερε στο νέο κεφάλαιο τροφή για προδοσίες, διεκδικήσεις και συμπλοκές; Αυτή του Ντόμινικ Τορέτο και της Λέτι Ορτίζ. Σχολιάζει η Μισέλ Ροντρίγκεζ «Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να σου κάνει μια γυναίκα είναι η αγάπη της. Η αγάπη μπορεί να μοιάζει με αδυναμία, αλλά αυτό που ξεχωρίζει στον Ντομ είναι πως δε βλέπει καμιά αδυναμία στην αγάπη. Βλέπει μονάχα τη δύναμή της κι αυτό είναι καθοριστικό του χαρακτήρα του. Μονάχα ένας τέτοιος τύπος θα εκτιμούσε μια δυναμική γυναίκα. Αυτό δεν είναι, άλλωστε, και το μεγαλείο της αγάπης; Είστε ένα και το μόνο που έχει σημασία είναι η αλήθεια που μόνο εσείς οι δύο ξέρετε και μοιράζεστε. Οπότε και το μήνυμα είναι πως, μόνο αυτού του είδους η ιδεαλιστική αγάπη σε κάνει να πολεμάς για τον άλλον, να μένεις δίπλα του στα δύσκολα και να πιστεύεις σε εκείνον, ό,τι κι αν γίνει.»

Στο καστ εκτός του πυρήνα της οικογένειας και των Κερτ Ράσελ, Τζέισον Στέιθαμ, Έλσα Πατάκι και Νάταλι Εμάνουελ (σημαντικές προσθήκες από τα προηγούμενα) αυτή τη φορά θα δούμε και τη Σαρλίζ Θερόν, που υποδύεται την πρώτη κακιά στη σειρά ταινιών Fast & Furious, και είναι εκείνη που ξεμυαλίζει (;;;) τον Ντομ, βγάζοντας νέες πτυχές στο χαρακτήρα του, αλλά την Έλεν Μίρεν στο ρόλο της μητέρας του Ντέκαρντ (Τζέισον Στέιθαμ) και τον Σκοτ Ίστγουντ ως τον προστατευόμενο του κυρίου Κανένα (Κερτ Ράσελ).

Μοναδική δράση, χαρακτηριστικό χιούμορ και πολλά και ακριβά δίτροχα και τετράτροχα (Dodge, Ford, Chevy, Ferrari, Lamborghini, Jaguar, Toyota, Subaru, ένα αξίας $2.000.000 Nissan, αλλά και Ducatis, Harley Davidsons, KTM’s Confederate…) με τον Σπίρο Ραζάτος να συντονίζει τις σκηνές καταδιώξεων. Να τι είναι το Fast & Furious 8.

Και το σημαντικότερο… Για πρώτη φορά από την εποχή του Αμερικανικού εμπάργκο (1963), η ταινία αυτή πραγματοποιεί γυρίσματα στην ΚΟΥΒΑ. Μια πρωτιά για την οποία κοπίασε πολύ η παραγωγή, αλλά η δημοφιλία της σειράς αυτής των ταινιών ήταν εκείνη που κυριολεκτικά άνοιξε τα σύνορα. Εκτός, όμως, της Κούβας, γυρίσματα έλαβαν χώρα σε Ισλανδία (για τέσσερις βδομάδες-με χαρακτηριστική τη σκηνή καταδίωξης 16 οχημάτων, άπειρων εκρηκτικών κι ενός… υποβρυχίου), αλλά και στην Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη (η πόλη που είναι συνώνυμη του Fast & Furious) και το Τσιντσινάτι.