Ε ok, τελείωσε η βδομάδα. Και τι να κάνουμε τώρα; Αυτό δεν γίνεται κάθε Παρασκευή; 

ΕΛΕΟΣ.

Πρέπει να κάνουμε απολογισμό της βδομάδας και τέτοια;

Έφυγε, γεια σας, σαββατοκύριακο επικό καλώς να μας έρθεις και τέλος. Τι τα θέλετε τώρα τα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε και δεν ξέρω γω τι.

Εντάξει, αλλά μόνο 10. Παραπάνω δεν έχει.

Για πάμε.

1. Η Μαίρη Συνατσάκη έκατσε μπροστά στην κάμερά της και είπε ότι είναι gay, Αλβανίδα και πρόσφυγας, στο πιο πολυσυζητημένο βίντεο των τελευταίων ημερών. Η Χρύσα Λύκου το είδε, ενθουσιάστηκε και εξηγεί το γιατί εδώ, μέσα από την ενότητα μας “6 reactions του Facebook”.

2. Η βδομάδα που πέρασε σημαδεύτηκε από τον θάνατο του σπουδαίου Λουκιανού Κηλαηδόνη. Ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια μας έκανε την τιμή να δημοσιεύεσει σε μας ένα κείμενο του για την γνωριμία του με τον μεγάλο καλλιτέχνη. Το διαβάζετε εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=8thZbkgYB2Y


3. Ο Κώστας Μανιάτης λατρεύει τα μαμαδογκρούπς και αντί για αφιέρωμα, είπε να κάνει κάτι διαφορετικό: να μας δώσει την αρσενική εκδοχή τους. Δες εδώ τι στάτους θα είχε ένα γκρουπ με την ονομασία “Έλληνες μπαμπάδες του Φέισμπουκ” και ετοιμάσου να ξυπνήσει το πατρικό σου ένστικτο.

4. Στις 8 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 45 χρόνια από τη μέρα που έφυγε ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Νίκος Ράπτης θυμήθηκε την πρώτη φορά που τον “γνώρισε”, μεταφορικά φυσικά.

5. Ο Νίκος Μπόβολος θα ήθελε πολύ να βγει για μπύρα με τον ημίθεο Μάκη Κοτσάμπαση από το “Ευτυχισμένοι Μαζί”... Ωστόσο, επειδή έχει καταλάβει ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ (για όνομα του Θεού, χαρακτήρας από σειρά είναι, τι παλαβά είναι αυτά) αποφάσισε να κάνει ένα βίντεο με τις κορυφαίες του στιγμές γέλιου και παλαβομάρας. Για τσέκαρε.

6. Η Χρύσα πάλι, μίλησε από κοντά με έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της λαϊκής κιθάρας, τον Δημήτρη Μυστακίδη, σε μια χορταστική συνέντευξη που μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. 

7. Ο Μανιάτης τώρα, ετοιμάζεται για τα Όσκαρ και επειδή δεν έχει ιδέα απ’ τις ταινίες που διαγωνίζονται, αποφάσισε να τις περιγράψει κοιτώντας μόνο την αφίσα τους και τον τίτλο τους. Και το αποτέλεσμα είναι τραγικό.

8. Ο Μπόβολος ζει τον εφιάλτη στο σπίτι του. Ο πατέρας του έφτιαξε Facebook και ποστάρει συνέχεια κακόγουστο περιεχόμενο, για να μην το χαρακτηρίσουμε αλλιώς. Και αποφάσισε να περιγράψει το δράμα του εδώ.

9. Αν μεγάλωσες στα 90s είναι σίγουρο ότι νοσταλγείς δεκάδες πράγματα, από μουσική και ταινίες μέχρι σειρές και τηλεοπτικές εκπομπές. Κάποιοι ακόμα χειρότεροι (όπως εμείς) νοσταλγούμε μέχρι και τις διαφημίσεις. Σ’ αυτό το κουίζ σου δίνουμε μία εικόνα και σου ζητάμε να μας πεις από ποια διαφήμιση είναι. Το ‘χεις;

10. Τέλος, με αφορμή το θέμα που προέκυψε τις ημέρες που πέρασαν με την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, η Χρύσα Λύκου θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις της πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Τσέκαρέ το εδώ.