Τελευταίο Flashback του 2016 και είμαστε ακόμα ζωντανοί, για να σας παρουσιάσουμε τα θέματα της εβδομάδας που έχασες ενώ δεν έπρεπε. Δεν θα σου πούμε πολλά, μόνο ευχές για το 2017! Να έχεις υγεία αγαπητέ Προβοκάτορα και αγαπητή Προβοκατόρισσα. Φάε μπόλικες λιχουδιές και πιες δυνατά ποτά, σκάσε στα γέλια. Τη νέα χρονιά, να παλεύουμε λιγότερο και να χορεύουμε περισσότερο.

Μη ξεχνιόμαστε όμως! Τσέκαρε τι έγινε στο site μας ντε heart

1. Ποιος φοβάται τον Άγιο Βασίλη; Αναρωτήθηκε η Χρύσα Λύκου και μας έβαλε σε σκέψεις, για το τι τελικά άλλαξε στα χρόνια που μεσολάβησαν και από παιδιά γίναμε ενήλικοι. Γιατί σταματήσαμε να γράφουμε γράμματα στον τύπο με τα κόκκινα ρούχα και τη λευκή γενειάδα; Διάβασε εδώ και πάρε γρήγορα χαρτί και μολύβι, ποτέ δεν είναι αργά.

2. Στην υγειά μας ρε παιδιά και χαμός έγινε με την Πάολα και τον Χατζιδάκι. Πολλά γράφτηκαν και περισσότερα ειπώθηκαν σε καφενεία και ταβέρνες για το αν τελικά έπρεπε ή όχι να τραγουδήσει η εκρηκτική τραγουδίστρια, Μάνο. Ο Νίκος Μπόβολος, δεν έμεινε στο τι είδαμε αλλά στο τι θα παρακολουθήσουμε στο μέλλον από τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Τσέκαρε εδώ τον Νότη, να τραγουδάει τον ύμνο του ΕΑΜ.

3. Κουιζάκι για να χαλαρώσεις τις γιορτές και να βρεις την ξένη σειρά, από μια και μόνο photo. Εδώ και μόνο εδώ, θα πάρεις ιδέες για το πώς μπορείς να σαπίσεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου, μετά το άπειρο φαΐ της Πρωτοχρονιάς. Πάρε σόδες, κουκουλώσου, κάνε το κουίζ και κατέβασε τις σειρές.

4. Ένας 16χρονος αναγνώστης του Provocateur, μας έγραψε εδώ για τα Χριστούγεννα στο χωριό και τα είπε έξω από τα δόντια. Τι Βιέννες, τι Βουδαπέστες, τίποτα δεν πιάνουν μπροστά στην ελληνική επαρχία. Φαΐ, αλκοόλ, παγέτα και καλή μας χρονιά παίδες.

5. Ο Ηλίας Γεροντόπουλος, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου δεν άντεξε να μη βγάλει πόρισμα στο αιώνιο δίλημμα, Batman vs Superman. Οι ταινίες, οι ερμηνείες, οι αντίπαλοι και γυναίκες, αλέθονται στο μίξερ του Provocateur. Ψήφισε εδώ, και δώσε μας τον νικητή.

6. Ώρα για τέχνη και κουλτούρα. Διάσημοι πίνακες ζωγραφικής αναζητούν τον καλλιτέχνη τους, σε ένα κουίζ που θα σου ανοίξει τα μάτια. Τους έχεις δει, κάπου κάπου τους ξέρεις, όμως ποιοι τους χάρισαν στην ανθρωπότητα; Εδώ, θα γίνεις άνθρωπος του πνεύματος.

7. Το “Αλάτι της Γης” το έχεις δει; Αν όχι μεγάλο σου λάθος. Ο πολυβραβευμένος Βραζιλιάνος φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, είναι το θέμα της ταινίας του Βιμ Βέντερς που έχει προκαλέσει αίσθση. Εμείς σου δίνουμε εδώ, μια μικρή ιδέα για το φιλμ που έχει αποσπάσει βαθμολογία 8,4 των χρηστών στο IMDB και κανόνισε την πορεία σου.

8. Και αφού τα δεις όλα, πήγαινε στα Τρίκαλα Κορινθίας να παίξεις χιονοπόλεμο και να πάρεις ανάσες οξυγόνου. Η μαμά φύση σε περιμένει να σε αγκαλιάσει στο κρύο και να δεις επιτέλους λευκή μέρα και κρυστάλλινη νύχτα. Λίγες μόνο ώρες μακριά από την Αθήνα, σε περιμένει ένας μικρός παράδεισος.

9. Μετά το φιάσκο με την ρόδα του Συντάγματος, νομίζουμε ότι τερματίστηκαν όλα τα τρολ ΚΑΙ για το 2017. Η πελώρια ρόδα, δεν γύρισε και πάλι καλά, γιατί το πιθανότερο ήταν να τρώγαμε αυτήν ή κάποιον πάνω σε αυτήν, στο κεφάλι. Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος της Αθήνας δεν μάσησε και τα είπε όλα έξω από τα δόντια. ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

10. 5 ταινίες για όσους γουστάρουν τις μηχανές και τα ταξίδια από παιδιά. Η ομορφούλα με τις δύο ρόδες και τη σέλα, παίρνει τα μυαλά των αγοριών και το απολαμβάνει. Εδώ μπορείς να γελάσεις, να νοσταλγήσεις και να θυμηθείς πως από πιτσιρικάς την έβρισκες με αυτό το κορίτσι.

Bonus: Ο Κώστας Μανιάτης, πίνει φραπέ και το περηφανεύεται. Έζησε την εποχή του φρεντοτσίνο, μικατσίνο, μακιατολατοτσίνο και επέζησε. Πονάει αλλά βαστάει στο γεγονός ότι ο φρέντο έριξε το κάστρο του εθνικού μας καφέ, από μέσα. Δεν το βάζει όμως κάτω. Ξέρει ότι κάθε μάχη είναι προσωπική και τη δίνει μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό. Στο ξέσπασμα του εδώ, θα καταλάβεις τι εννοούμε.