Γεια και χαρά σας Προβοκάτορες και Προβοκατόρισσες, που μας διαβάζετε από όλο τον κόσμο. Καλησπέρα στην Κύπρο μας και στους ομογενείς μας στην Αυστραλία. Ελπίζουμε να είστε καλά, να βρίσκεστε κάπου ζεστά, να μην δουλεύεται και να χαζολογάτε. Πλούσια δώρα από το Provocateur της καρδιάς σας και αυτήν την εβδομάδα.

Όχι δεν θα κληρωθείς και δεν θα χρεωθείς. Μόνο να κερδίσεις έχεις, τα άρθρα των ημερών που πέρασαν και έχασες. Προφανώς και δεν έπρεπε, άλλα μέρες που είναι δεν θα γκρινιάξουμε!

1. Ο Κώστας Μανιάτης, έχει πάθει και έχει μάθει. Σου παραθέτει λοιπόν τις 8 επετείους που έχεις με το άλλο σου μισό και ΦΥΣΙΚΑ δεν τις ξέρεις. Είναι εκείνες οι 8 φορές που δεν έχεις απάντηση στο “Θυμάσαι τότε που…”. Άγια και διαβολεμένα πλάσματα αυτές οι γυναίκες. Το φοβερό είναι ότι κάπως έτσι μας καψουρεύουν, χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι. Τσέκαρε εδώ για να μην την πατήσεις μέρες που είναι.

2. Ο Βενιαμίν της παρέας, ο Νίκος Ράπτης επιμένει να μην καλοβλέπει τη φάση του στρατού και να την αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι. Έτσι, αποφάσισε ότι η ιδανική ηλικία για να φορέσει το χακί, φαντάζει εκείνη των 88! Θεωρεί, ότι είναι μια αξιοπρεπέστατη ηλικία να θυσιαστείς για το ιερό της πατρίδας και μέχρι τότε ελπίζει να έχει μάθει να τρώει όσπρια! Εδώ, θα βρεις 12 πειστικούς λόγους, ώστε να μαζέψεις και εσύ υπογραφές για το αίτημα αυτό. 

3. Ο Νίκος Μπούρας, μας έκαψε το μυαλό με τη δίαιτα των Χριστουγέννων. Με ένα κλικ εδώ, δες πως μπορείς να είσαι κομψός χωρίς να ζοριστείς και να στερηθείς τίποτα, αυτές τις γιορτές. Αν θεωρείς ότι αν δεν φας μελομακάρονα και κουραμπιέδες θα είσαι οκ, σφάλεις. Εκείνος αδυνάτησε και σου λέει τον τρόπο…

4. Τα πράγματα όμως, δεν είναι μόνο ζάχαρη άχνη, μέλι και χάχανα. Η Χρύσα Λύκου, το κορίτσι του site μας προβλημάτισε για το που βρισκόμαστε τελικά σαν κοινωνία, όσων αφορά το θέμα των βιασμών. Η κουλτούρα της σεξουαλικής κακοποίησης, χτίζεται κάθε μέρα στην ανοχή μας. Ρίξε μια ματιά εδώ, και σκέψου πως φτάσαμε να θεωρούμε το θύμα του βιασμού, υπεύθυνο για την κακοποίηση του. 

5. Ντου της επιθεώρησης εργασίας στα μπουντρούμια του Άη Βασίλη, έκανε ο Νίκος Μπόβολος και τα έκανε όλα ώπα! Το άτομο δεν γουστάρει τα Χριστούγεννα και φαίνεται. Προειδοποιεί τους γονείς να κόψουν το παραμύθι με τον χοντρομπαλά με τα κόκκινα ρούχα, που βασανίζει τους υπαλλήλους του. Κάποιοι στο γραφείο, ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ

6. Πόσο καλά θυμάσαι αλήθεια, τη χρονιά που ετοιμάζεται να μας αφήσει χρόνους; Τόσα θανατικά, Ολυμπιακοί αγώνες και σκάνδαλα, σε ένα quiz που θα ευχηθείς μια ώρα αρχύτερα, να ξεκουμπιστεί το 2016. Απάντα στις ερωτήσεις και ζήτα από τον Άη Βασίλη να μην φέρει το 2017, αν είναι το ίδιο αχώνευτο. 

7. Δεν το κουράζουμε με τα Χριστούγεννα, απλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς. Το Instagram παίρνει για ακόμη μια χρονιά φωτιά από κέντρα διασκέδασης, βουνά και λόγκους. Δέντρα, τζάκια και βασιλόπιτες παζαρεύουν τα likes μας, με έξυπνες λεζάντες και φίλτρα. Τι κρύβεται όμως πραγματικά, στο κόσμο των ειλικρινών σχολίων; Όλη η αλήθεια, που αλλού; ΕΔΩ!

8. Ο Oscar Wild, είναι από εκείνους που δημιούργησαν ρεύμα στη λογοτεχνία. Δεν μπορείς να σκεφτείς ένα βιβλίο του, που να ήταν ανάξιο του ονόματος του. Αυτήν την εβδομάδα, διαβάσαμε το “De Profundis”. Μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον εραστή του για το κατάντημα του, μια αυτοκριτική για τις επιλογές του. Αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά, για το ανεκπλήρωτο κομμάτι της ζωής μας!

9. Την Πέμπτη που μας πέρασε, ήταν εκείνη που γεννήθηκε ο τεράστιος Άκης Πάνου. Η Χρύσα Λύκου, έκανε μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του, μας θύμισε πως η ζωή μπορεί να γίνει πολύ σκληρή με όλους. Τα μεγάλα τραγούδια, η φιλία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη, το έγκλημα και η φυλακή. Ένα άρθρο, που θα σε φέρει πιο κοντά στον φιλόσοφο του λαϊκού τραγουδιού. 

10.  Δεκαπέντε πασίγνωστα καψουροτράγουδα, αναζητούν δημιουργό, σε ένα quiz για πολλά γαρύφαλλα. 3 emojis, θα σε κάνουν να σε κάνουν να βαρέσεις παλαμάκια στην οθόνη και να χορέψεις νταλκαδιάρικες νότες. Γιορτές είναι, όλοι μεθάνε, κανείς δεν θα θυμάται τι έκανες χθές…

Bonus: 4 Προβοκάτορες και μια Προβοκατόρισσα, κάνουν ταξίδι στο χρόνο και σου εξομολούνται τι θα άλλαζαν αν ήταν στο χέρι τους, στην ιστορία του τόπου. Έχεις κάνει καμία από ΑΥΤΕΣ τις σκέψεις;