Άλλη μια εβδομάδα μας τελείωσε! Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και τα σχετικά έχουν αρχίσει να στρογγυλοκάθονται στα τραπέζια και στους πωπούς μας, ενώ οι θερμίδες τραβούν την ανηφόρα. Όμως να σου πω κάτι Προβοκάτορα και Προβοκατόρισσα; ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ και συχνά το ξεχνάμε!

Τσίμπα μια κούπα καφέ με λίγες λιχουδιές και άραξε αναπαυτικά να διαβάσεις τα θέματα της εβδομάδας που έχασες. Δεν σε μαλώνουμε για αυτό, αλλά αυτά καλό είναι να μην γίνονται.

1. Όπως παντού έτσι και στο γραφείο σκοτωνόμαστε για το ποιος γουστάρει τα Χριστούγεννα. Η Χρύσα Λύκου, αναρωτιέται γιατί όλο και λιγότεροι απολαμβάνουν τα λαμπιόνια στα κλαδιά και τα πολύχρωμα στολίδια. Ο Άγιος Βασίλης ήταν ή δεν ήταν τελικά ο μπαμπάς και άλλα τέτοια ερωτήματα θα σε απασχολήσουν κάπου εδώ.

2. Ο Κώστας Μανιάτης, το πήγε ένα βήμα παραπέρα! Μπήκε στα emails του τύπου με την κόκκινη στολή και τους ταράνδους και ανακάλυψε, τι δώρα του ζητάνε οι διάσημοι από την Ελλάδα. Ο Γιώργος Λεμπέσης και ο Κώστας Σόμμερ, κοντράρουν τον Αλέξη Τσίπρα και γίνεται χαμός. Για περισσότερα inbox εδώ.

3. Ο ίδιος τύπος που κατασκόπευσε τον Άγιο, σκάρωσε όλες εκείνες τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ταινίες που κωλώνουν να γυριστούν. Τα μεγάλα συμφέροντα όμως δεν τα βάζουν με το Provocateur και η αλήθεια λάμπει ΜΟΝΟ ΕΔΩ. “Η φρουτόκρεμα που δακρύζει” και “Αστροναύτης για κλάματα”, είναι μόνο λίγες από αυτές που θα σπάσουν ταμεία, αν κάποιος βρει τα κότσια να τις γυρίσει.

4. Χρόνια πολλά ευχήθηκε ο Νίκος Ράπτης στον τεράστιο κυριολεκτικά και μεταφορικά Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο “Greek Freak”, γλεντάει το NBA και εμείς γουστάρουμε να τον καμαρώνουμε τα καλάθια του όλα. 10 GIFs για τα 22 χρόνια!

5. 7 τύπους στα καφενεία συνάντησε ο Νίκος Μπόβολος, που συχνάζει μαζί τους και παίρνει όλους τους ρόλους άμα λάχει. Νταήδες πατριώτες και πασόκοι, ρουφούν ελληνικό και φουμάρουν βαριά τσιγάρα ανά την Ελλάδα. Τους έχεις δει, τους ξέρεις και κατά βάθος τους αγαπάς. Μετά το απογευματινό σου ΚΙΝΟ, τράβα μια βόλτα να τους ανταμώσεις. Στα καφενεία βρίσκεις τους καλύτερους μεζέδες αφού.

6. Για ταινίες της φαντασίας μας, είπαμε. Τι ψάρια πιάνεις όμως με εκείνες που ξέρεις και έχεις δει; Μπορείς να διακρίνεις ποια έχει την υψηλότερη ταινία στο IMDb; Όλες ελληνικές, όλες καλές; Κάνε το Quizακι και ψήσου να δεις όσες δεν έχεις παρακολουθήσει, αυτό το Σαββατοκύριακο.

7. Η ποίηση δεν θα ήταν ίδια χωρίς τον Νίκο Γκάτσο και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Ο Χατζιδάκις, ο Ελύτης και η Νανά Μούσχουρη “μιλούν” για τον κολλητό τους φίλο, από το καφενείο του Λουμίδη και μια πιο όμορφη Ελλάδα, ζωντανεύει εδώ.”Ήρθε ο καιρός, πάνου στου κόσμου την πληγή ήρθε ο καιρός, να ξαναχτίσετε τη γη…”

8. Ο Μακαρένιας, ο τυμβωρύχος των ελληνικών σειρών μιλά στο Provocateur και μας εξηγεί, γιατί δεν βγαίνουν πλέον αξιόλογα σίριαλ. Σχολιάζει τον Γιάγκο Δράκο, τη Σάσα Παπαδήμα και όλους εκείνους, που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε από την ελληνική τηλεόραση! Μια συνέντευξη απόλαυση, σας δίνουμε τον λόγο μας.

9. Ο Αλμπέρ Καμύ, στέλνει “Γράμματα σ’ έναν φίλο Γερμανό” και του εξηγεί πως στην Ευρώπη, δεν χωράει ο ναζισμός. Είναι ξεκάθαρος ότι ο πολιτισμός, μπορεί και κερδίζει στο τέλος τα όπλα. Δυστυχώς, μέχρι να έρθει αυτή η νίκη “για να σφυρηλατηθούν τα όπλα της ευτυχίας, απαιτούν πολύ χρόνο και ποτάμια αίματος”. Διάβασε το βιβλίο και θα καταλάβεις πως το παρελθόν είναι μια ανάσα από το παρόν και μισή από το μέλλον.

10. Τέλος, η πόλεις και τα χωριά χειμώνιασαν για τα καλά. Η θερμοκρασία έπεσε και η βροχή μας “κολλάει” στην κίνηση. Παρόλα αυτά, η ομορφιά βασιλεύει στις σταγόνες. Τις βρήκαμε και στις παρουσιάζουμε σε ένα νοσταλγικό Travel.Gram. Περπατήστε στη βροχή, μη φοβάστε να γίνετε μούσκεμα…

Bonus: Η πιο συμπαθητική σκατόψυχα Σωσώ σας εύχεται καλές γιορτές γεμάτες δηλητήριο!