Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο κτίριο Κωστής Παλαμάς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταξύ των θεμάτων που έθιξε ο κ. Γιαννόπουλος ήταν η υλοποίηση πολυάριθμων υγειονομικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων για την υποβοήθηση αντιμετώπισης του αυξημένου προσφυγικού κύματος και παράλληλα επισήμανε ότι μεταξύ των κυριότερων αποφάσεων του ΔΣ ήταν «η έγκριση διαδικασίας πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΜΕΘ και ΜΕΝΝ όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Τόνισε δε, τις παρεμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ σε επίπεδο υποστήριξης των νοσηλευτικών μονάδων υγείας σε ολόκληρη τη χώρα με προσωπικό, άλλα μέσα (μηχανοκίνητα) σε δύσκολες καταστάσεις (πυρκαγιές, πλημμύρες) και φαρμακευτικό υλικό, αλλά και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού με εντατικούς ελέγχους, καταγραφή και παρεμβάσεις, τα οποία αναπτύχθηκαν το 2015-2016 υπό την προεδρία του.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και σε μια σειρά ενεργειών που είχαν στόχο την καλυτέρευση των παροχών υγείας όπως, η αποστολή κλιμακίων ειδικών για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων και αναλωσίμων στα κέντρα και σημεία υποδοχής μεταναστών-προσφύγων και τη λειτουργία οδοντιατρικής μονάδας στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Αμυγδαλέζας και Πέτρου Ράλλη, τον προληπτικό εμβολιασμό παιδιών και τις δράσεις για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, το AIDS/HIV και τους χρήστες ουσιών.