Γεια και χαρά Προβοκάτορες και Προβοκατόρισσες! Το 3ήμερο πέρασε, το 3ήμερο πάει και καθόλου μη σκας. Είμαστε ακόμη μια φορά εδώ, για εσένα. Μαζέψαμε τα καλυτερότερα της εβδομάδας που πέρασε, τα φρεσκάραμε και αν για κάποιον λόγο τα έχασες, ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Διαλέξαμε τα 10 καλύτερα θέματά μας. Βρες το αγαπημένο σου! (ελπίζουμε να ‘ναι και τα 10)

1. Ιερέας στη Βραζιλία βίαζε 5 χρονών κορίτσι, γεγονός που αποκαλύφθηκε μέσα από τις ζωγραφιές της μικρής. Η Χρύσα Λύκου, αναζήτησε στη βιβλιοθήκη της το βιβλίο που ερμηνεύει παιδικές ζωγραφιές, δίνοντας μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε πολύτιμες πληροφορίες, για το τι μας λένε τα παιδιά μέσα από τα σκίτσα τους.

2. Ο Κώστας Μανιάτης σαν παιδί των 90s, θυμάται όλους τους τύπους που έπαιζαν βρομόξυλο στις βιντεοκασέτες. Μπορεί να έσπασε κάμποσα γυαλικά της μάνας του, να κουτούλησε όπου υπήρχε γωνιά στο σπίτι, όμως δεν έμαθε και πάλι. Παρόλα αυτά, μάζεψε ό, τι υλικό επέζησε από τα χρόνια της πρώτης νιότης και σας το παρουσιάζει. 

3.  Ο Νίκος Ράπτης, θυμήθηκε έναν από τους πιο αγαπημένους μας τηλεοπτικούς τύπους και σκόρπισε άπειρο γέλιο, σε ένα βίντεο που θα σου αλλάξει συκώτι. Κόκκινη μοϊκάνα, πράσινο ιγκουάνα και ο Λάζαρος από το “Eίσαι το ταίρι μου”, ξέρει πώς να μην είναι καθόλου με τα καλά του. 

4. Ο άλλος μας Νίκος, ο Μπόβολος, καταπιάστηκε με ένα θέμα που τον έχει πονέσει και έχει κάνει και άλλους να πονέσουν με αυτό. Τα μηνύματα που σου στέλνουν όταν χάνει η ομάδα σου, σου έχουν στοιχήσει στην καλύτερη περίπτωση δύο κινητά, ένα τζάμι και ένα μικρό κάταγμα στο χέρι από μπουνιά στον τοίχο. Δικός μας είσαι και εσύ!  

5. Μένουμε στα αθλητικά και τη Χρύσα να μας εξηγεί πως είναι να είσαι το μόνο κορίτσι σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες. Μια την έχουμε εδώ μέσα, μία μάλλον την έχουνε και παραέξω. Της αρέσει και ας κάνει νάζια.

6. Ο πατέρας που λατρέψαμε για αυτήν την εβδομάδα. Ο τύπος αυτός πήρε τα χαριτωμένα σκίτσα του παιδιού του και προσπάθησε να τα φέρει όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται, χωρίς να χάσουν τίποτα από την ομορφιά τους. 

7. Γενέθλια την Τετάρτη που μας πέρασε για τον Βασίλη Χατζηπαναγή και ένα χρόνια πολλά, μας φάνηκε λίγο για τον τύπο με το φοβερό μαλλί και το αξεπέραστο ταλέντο. Τσέκαρε τον καλύτερο για πολλούς Έλληνα ποδοσφαιριστή και τα λέμε πάλι.

8. Στο Provocateur τιμάμε το Football Manager και δεν χάνουμε ευκαιρία να το διατυμπανίσουμε. Εν αναμονή του καινούργιου παιχνιδιού στην αγορά, φανταζόμαστε τι έχει να γίνει σε Facebook και Twitter. Το έλα να δεις…

9. Αυτήν και όπως όλες τις εβδομάδες πλέον, διαβάσαμε και εντυπωσιαστήκαμε “Στο cafe της χαμένης νιότης”. Ο Πατρίκ Μοντιανό, είναι ένας από τους καλύτερους συγγραφείς του αιώνα μας και οφείλεις να του ρίξεις μια ματιά. Είμαστε σίγουροι και για τη δεύτερη.

10. Τέλος, μια Προβοκατόρισσα είδε την πρεμιέρα του “The Walking Dead” και είναι ό,τι πιο ακραίο και ανατριχιαστικό έχει δει. Διάβασε τι λέει και δες το, με όποια σειρά γουστάρεις. Με δική σας ευθύνη…

Bonus: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΕ 6 ΣΥΝΤΑΓΑΡΕΣ ΤΟΥ PROVOCATEUR ΓΙΑ ΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ! Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών ήταν η Τρίτη, διάολε… Έτσι θα την αφήναμε;