Το δημιουργικό ταξίδι του Κέντρου Ζωής με το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έπιασε λιμάνι στην Ερμούπολη της Σύρου! Στο Animasyros 9.0, παρουσιάστηκαν τα 2 βίντεο κινουμένων σχεδίων, που υλοποιήθηκαν από τους ανθρώπους που ζουν με HIV, καθώς και από εθελοντές του Κέντρου Ζωής, κατά τη διάρκεια εφαρμοσμένων εργαστηρίων για την παραγωγή animation για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

Τα μοναδικά βίντεο κινουμένων σχεδίων «Η αγάπη είναι η απάντηση» και «Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει» πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Ημέρας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ολοήμερης δράσης #tour15_16 του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό, να αποτυπώσουν τα συναισθήματα, τα βιώματα, τις φοβίες, αλλά και τις ελπίδες τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δύο animations, ο Μπάμπης Αλεξιάδης, συνεργάτης του Animasyros και εκπαιδευτής των εργαστηρίων του Κέντρου Ζωής, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για τους συμμετέχοντες δημιουργούς η πρόσβαση στις διαδικασίες παραγωγής του animation, ως ένα μέσο όπου μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα και δημιουργικά τα συναισθήματα τους. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια της βιωματικής διαδικασίας που πραγματοποιήσαμε στα Κέντρα Ημέρας, οι συμμετέχοντες κατέθεσαν  τις προσωπικές τους ιστορίες σε κινούμενες εικόνες, παίρνοντας μέρος σε όλα τα στάδια παραγωγής μια ταινίας animation μικρού μήκους. Έτσι, το animation ως μέσο έκφρασης γίνεται προσβάσιμο σε όλους, και οι συμμετέχοντες αποκτούν απολυτό έλεγχο της δημιουργίας τους».

Η δημιουργική αυτή συνεργασία δείχνει στην πράξη ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για τη διαμόρφωση μηνυμάτων γεμάτων νόημα και ελπίδα, καταπολεμάμε πιο αποτελεσματικά το κοινωνικό στίγμα.

Στα παρακάτω links μπορείτε να παρακολουθήσετε τα 2 βίντεο κινούμενων σχεδίων:

«Η αγάπη είναι η απάντηση»- https://www.youtube.com/watch?v=nUu79RMurO0&feature=youtu.be

«Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει»- https://www.youtube.com/watch?v=fCKw7lrGtGw

 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991, και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν, μοναδικές υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κλπ), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται πλάι σε όσους το προσεγγίσουν, χάρη στην πολύτιμη προσφορά  του μεγάλου δικτύου εθελοντών και του άρτιου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει, χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά των επισκεπτών  του.

Το Κέντρο Ζωής διαθέτει δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.kentrozois.gr

https://www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois/?ref=aymt_homepage_panel

 

Λίγα λόγια για το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΚινουμένωνΣχεδίων + Αγορά Animasyros, πραγματοποιείται από το 2008, στη Σύρο και διοργανώνεται από την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία, ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ- Εταιρία Αστικού Πολιτισμού. Το Animasyros περιλαμβάνει προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων,

αφιερώματα σε Διεθνή Φεστιβάλ, καταξιωμένους δημιουργούς και σχολές στο χώρο της τέχνης της εμψύχωσης, ένα τμήμα (Aγορά), που αποτελεί πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων

σχεδίων και όπου ανερχόμενοι και καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί και επαγγελματίες του χώρου, παρουσιάζουν νέες ή/και σε εξέλιξη ταινίες τους καθώς και το καλλιτεχνικό τους έργο, εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά εργαστήρια για παιδιά, νέους επαγγελματίες, ΑμεΑ και άτομα τρίτης ηλικίας  καθώς και άλλες παράλληλες ψυχαγωγικές και άλλες δράσεις. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, στο δημοτικό κινηματογράφο Παλλάς και στην Πλατεία Μιαούλη (ανοικτές προβολές), ενώ φέτος το Animasyros επεκτάθηκε στην Ποσειδωνία (Έπαυλη Τσιροπινά) και στην Άνω Σύρο (Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων). Το Animasyros 9.0 πραγματοποιήθηκε φέτος στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2016.

Με περισσότερες από 250 ταινίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες, το Φεστιβάλ περιελάμβανε Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα, Φοιτητικό Διαγωνιστικό Τμήμα, Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μεγάλου Μήκους, Διεθνές & Φοιτητικό Πανόραμα, ειδικές προβολές για παιδιά αλλά και θεματικά αφιερώματα, όπως στις τιμώμενες χώρες, Τουρκία Αυστραλία, σε ταινίες με θεματικό άξονα τον Θρησκευτικό και πολιτιστικό Συγκρητισμό, σε Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ animation και διακεκριμένα studio παραγωγής. Περαιτέρω, παρουσιάστηκε, για δεύτερη χρονιά φέτος, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή το σχέδιο ΑΝΙΜΕΛΣ ΙΙ. Συγκεκριμένα, το έργο που παρουσιάστηκε φέτος είναι η όπερα του Μ. Ραβέλ Το Παιδί και τα Θαύματα  στην δεύτερη σύμπραξη της λυρικής τέχνης με τα κινούμενα σχέδια. Η Αγορά περιελάμβανε παρουσιάσεις, συναντήσεις δικτύωσης, pitching sessions και προωθητικές εκδηλώσεις επαγγελματιών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Ακόμη, κάθε χρόνο τα εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά εργαστήρια διευρύνονται συμπεριλαμβάνοντας νέες ομάδες-στόχους. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να διατηρήσει το βιώσιμο πυρήνα προβολής και προώθησης της τέχνης της εμψύχωσης στο κοινό που έχει ήδη δημιουργηθεί και να αναδειχθεί σε κεντρικό σημείο αναφοράς των επαγγελματιών του χώρου, συνδέοντας δημιουργούς με επαγγελματικούς και καλλιτεχνικούς ομόλογούς τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.  Για περισσότερες πληροφορίες:

www.animasyros.gr 

www.facebook.com/animasyrosInternationalAnimationFestival