Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 20 βραβευμένα χρόνια της Σπονδής συνεχίζονται  και στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου, o Chef και η ομάδα της Σπονδής διοργανώνουν γαστρονομικό φεστιβάλ όπου θα υποδεχθούν τον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, Chef Emmanuel Renaut, από το εστιατόριο “Le Flocon de Sel”, στη Mégève της Γαλλίας.

Ο διεθνούς φήμης chef σας προσκαλεί σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι στις Άλπεις μέσα από  ένα ολοκληρωμένο μενού για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Η μοναδική εμπειρία  ξεκινά με καπνιστό κρόκο αυγού και φερά ψημένο στο αλάτι συνεχίζει με ποταμίσιες καραβίδες και χοιρινό φιλέτο με ζωμό αρωματισμένο με μελίλωτο και κλείνει με μια λαχταριστή τάρτα με σύκα.

Στα 51 του χρόνια ο Emmanuel Renaut,Executive Chef του εστιατορίου “Le Flocon de Sel”, στη Mégève της Γαλλίας, βρίσκεται εδώ και 32 χρόνια στο χώρο των εστιατορίων. Μεγαλωμένος στη γαλλική επαρχία, ,ξεκίνησε την καριέρα του επίσημα στα 16 του, όταν πήγε στο Παρίσι, όπου ενσωματώθηκε στην ομάδα του Hôtel Le Lotti, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός δίπλα στο διεθνούς φήμης chef, Christian Constant ενώ το βιογραφικό του κοσμούν συνεργασίες με σπουδαία ονόματα της γαστρονομίας  όπως οι Marc Veyrat  και Yves Thuriès. Το 1998 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στη Mégève, ενώ το 2003 κέρδισε το 1ο αστέρι Michelin. Στη συνέχεια ακολούθησαν το 2ο αστέρι το 2006  ενώ το 3ο του απενεμήθη το 2012, χρονιά που παράλληλα κατέκτησε και τον τίτλο του “Cooking Chef of the Year” .

Η Σπονδή

Η  Σπονδή δημιουργήθηκε από τον Απόστολο Τραστέλη το 1996 αλλάζοντας το προφίλ της ελληνικής γαστρονομίας. Στο πέρασμα των χρόνων έχει βραβευθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα από πολλούς θεσμούς, ενώ ορόσημα στην πορεία του ήταν η βράβευση με αστέρι Michelin για πρώτη φορά το 2002 με την επιτυχία να επαναλαμβάνεται το 2008 με το δεύτερο αστέρι, θέτοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη για τα εστιατόρια στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχει συμπεριληφθεί αρκετές φορές στη λίστα του  περιοδικού “Restaurant Magazine”,με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, με κορυφαία θέση την 53η