Το εβδομαδιαίο μίτινγκ ξεκίνησε Μέτρια. Υπήρχε μια ξενέρα στα γραφεία του Provocateur με το Μέτριο φθινόπωρο (ούτε κρύο ούτε ζέστη), τον Μέτριο καφέ που μας έφτιαξαν (ενώ είχαμε ζητήσει σκέτο) και σε γενικές γραμμές κινηθήκαμε σε Μέτριο μουντ. Γι’ αυτό και ο Μέτριος ο Κώστας ο Μανιάτης αποφάσισε να κάνει μια Μέτρια συνέντευξη στους Μέτριους. Την πιο Μέτρια σελίδα στα ελληνικά σόσιαλ. Για Τσέκαρε!

Ας ξεφύγουμε για λίγο από την μετριότητα κι ας πάμε στα γλυκά θέματα. Στα γλυκούτσικα βασικά. Ο Νίκος ο Ράπτης ένα πρωινό, μπήκε στο προφίλ του Κορτώ και άρχισε να μαζεύει σχόλια μιξαρισμένα με μερέντα, καρδούλες και φυλαχτά. Το αποτέλεσμα; Γλυκούτσικο όσο το φαντάστηκες…

Και σαν να μην έφτανε αυτή η γλύκα, κάθισε και μας έδωσε μερικά μαθήματα ώστε να κάνουμε κι εμείς την δική μας κιτς σελίδα στο Facebook υπερεπετυχημένη. Νεράιδες, Μίνιονς και άλλα 10 εξωφρενικά tips για να φτάσεις τους 300.000 φανς.



Ωστόσο, για να μην χάσουμε το χαβαλεδιάρικο μουντ που έχουμε μπει (αν και μέτριο), ο Νίκος ο Μπόβολος, πήρε πασίγνωστα περιοδικά και τα μετέτρεψε σε ένθετα του Ριζοσπάστη και πλέον κυκλοφορεί με καμάρι στα στενά του Περισσού. Μπράβο Νικόλα!

Και λίγες μέρες μετά, οργισμένος από το καπιταλιστικό σύστημα και πλημμυρισμένος από μίσος ταξικό, είπε να τρολλάρει και λίγο τους εργοδότες και να πει την αλήθεια και μόνο. Το θέμα; Αν οι αγγελίες εργασίας έλεγαν την αλήθεια…

 

Εκτός από τη μέτρια συνέντευξη, ο Κώστας ο Μανιάτης είχε την τιμή να πάρει συνέντευξη και από τον Sivert Høyem, πρώην frontman των Madrugada, o οποίος ετοιμάζεται να κολάσει το Ηρώδειο την Πέμπτη 29/9 & την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Τσέκαρε όσα είπαν.

Στα πιο σοβαρά ζητήματά μας, η γυναίκα του Provocateur η Χρύσα η Λύκου, αναρωτήθηκε “Γιατί οι ’Ελληνες δε βγαίνουν πια στους δρόμους;” και μας έβαλε σε σκέψεις. Μήπως τελικά ζούμε στο τέλος των διαδηλώσεων;

Επιπλέον η Χρύσα, πετάχτηκε και για λίγο μέχρι τους Ολυμπιακούς του Ρίο (από το google φυσικά, κρίση έχουμε) για να αποθεώσει τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες, τους ανθρώπους δηλαδή που μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα και της ζωής.

Την θεματάρα της εβδομάδας την κρατούσαμε για το τέλος. Ο Γιάννης ο Καραμαγκάλης, ένας νέος Προβοκάτορας που βάλαμε με το ζόρι να γράφει στο Provocateur, μας διηγήθηκε την μοναδική εμπειρία του αφού μεγάλωσε με μια οικογένεια προσφύγων και άνοιξε την πόρτα σε αυτούς που το είχαν ανάγκη. Κατάθεση ψυχής!

Κι επειδή η Πέμπτη που μας πέρασε ήταν Παγκόσμια Ημέρα δημοκρατίας, για τσίμπα μια Προβοκατόρικη παραγωγή με όλες τις δημοκρατικές στιγμές της Ελλάδας σε ένα αρρωστημένο mashup!

 
Bonus: Α! Και που’ σαι; Οι 5 Προβοκάτορες έγραψαν για το video game που τους γάμησε τη ζωή και περιμένουν να ακούσουν και το δικό σου video game. Μπέσα τώρα: Ποιο παιχνίδι σου έκαψε τα εγκεφαλικά κύτταρα;
Άντε και καλή ξεκούραση! heart