ΠΑΙΞΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, είναι το μήνυμα με το οποίο η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλούν γονείς και παιδιά στο περίπτερο τους στην 81η ΔΕΘ από 10/09 έως και 18/09. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν online παιχνίδια, να ενημερωθούν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο αλλά και να κερδίσουν μοναδικά tablets-δώρο από τη WIND, κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή Cyberkid.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εξειδικευμένοι επιστήμονες αξιωματικοί της Δίωξης μέσα από δρώμενα και ενημερωτικό υλικό θα ευαισθητοποιήσουν παιδιά και γονείς σχετικά με το πως να παραμένουν ασφαλείς χρησιμοποιώντας το internet, να μην πέσουν θύματα εκφοβισμού και θα τους μυήσουν στο ασφαλές διαδικτυακό παιχνίδι μέσα από πλατφόρμες όπως είναι το www.cyberkid.gr, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη υποστήριξη της WIND.

Οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης θα ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΛΑΝΑΣ, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στο ΜΠΑΣΚΕΤ (online) μακριά από τα νύχια κυβερνο-απατεώνων. Πρόκειται για ένα από τα  δεκάδες ασφαλή παιχνίδια της ειδικής ενότητας της σελίδας www.cyberkid.gr με τα οποία μπορούν άφοβα να διασκεδάσουν τα παιδιά. Επίσης μπορούν να επιλέξουν παιχνίδια όπως Γκρινιάρη, Ντύνω την κούκλα μου, Μάντεψε ποιος, Ντάμα, Σκάκι, Μπάσκετ, Φιδάκι, Κρεμάλα κλπ.

Το διαδίκτυο είναι ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος γνώσεις, φαντασία και ταχύτητα κρύβει όμως και κινδύνους. Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου αν και αφορά χρήστες όλων των ηλικιών, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική στην περίπτωση των παιδιών που μπορεί πιο εύκολα να πέσουν θύματα εξαπάτησης. Το Cyberkid είναι μία από τις δράσεις που στηρίζει η WIND τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης [email protected], Internet, κινητό και παιδί που η ίδια υλοποιεί για την ασφαλή χρήση του Internet από τα παιδιά.