Δεν την παλεύουμε άλλο από την ζέστα. Πολύ ζέστα. Παντού ζέστα. Γι’ αυτό και ο πρόλογός μας θα ‘ναι απλός και λιτός. Βλέπεις, μας πετυχαίνεις σε δύσκολη φάση, με το αντηλιακό αλειμένο στην μάπα και τις ρακέτες ανά χείρας. Άθρώποι είμαστε και έχουμε το δικαίωμα να την κάνουμε για κανένα νησάκι του Αιγαίου ή έστω για καμία παραλία της Αττικής, βρε αδελφέ. Oπότε δεν έχουμε όρεξη για φλυαρίες.

Έλα, πάμε μία γρήγορα να δούμε τα 10 καλύτερα θέματά μας γι’ αυτήν την εβδομάδα, για να ‘χεις κάτι να διαβάζεις όσο θα λιαζόμαστε λιάζεσαι στην παραλία.

1. Αν ετοιμάζεσαι να φορέσεις τα χακί, τότε ο Κώστας Μανιάτης σε βάζει για τα καλά στη σκοπιά, με τα SMS στον “φαντάρο εαυτό” του. Ο Κώστας λοιπόν, ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και τσατάρει με τον ψαρωμένο παρελθοντικό εαυτό του και επιπλέον σου δίνει και κάποια χρήσιμα μαθήματα στο τι να αποφύγεις.

2. Ο Νίκος Μπόβολος από την άλλη, πήρε για ακόμη μια φορά τα σχόλιά σου στην στήλη που φάσωσες νωχελικά “Πόσες φορές δολοφόνησες στίχους τραγουδιών;” και έκανε και τρίτο θέμα. Είναι από τα άρθρα, που και το 2060 θα ‘χουμε να τα συζητάμε στις παμπ (από πότε έχουμε παμπ στην Ελλάδα;).

3. Με τόση ζέστα, είχαμε και ένα Euro να καιγόμαστε κι άλλο, οπότε οι συντάκτες μας Γεροντόπουλος και Ράπτης πήραν την κατάσταση στα χέρια του. Έφτιαξαν, λοιπόν, ένα (εύκολο) κουιζάκι για αληθινές μπαλαδόφατσες, για να δουν αν μπορείς να βρεις την ομάδα του Euro από 3 emojis

4. Ο Νίκος Ράπτης, που λέτε, δεν σταμάτησε τα γκελ στο γραφείο και αποφάσισε να υμνήσει και τον αγαπημένο του Ζινεντίν Ζιντάν που είχε γενέθλια την Πέμπτη. Έτσι βρήκε 10 GIFs με ρουλέτες, ζιγκ ζαγκ, κεφαλιές και… Χρόνια Πολλά Ζιζού! 

5. Δεν γουστάρω τη θάλασσα και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος!”, είπε ο Νίκος Μπόβολος και κατευθυνθήκαμε σαν τα κοράκια πάνω του για να τον κατασπαράξουμε. Έπειτα μας κατέθεσε τα επιχειρήματά του και εντάξει μωρέ, τον δικαιολογούμε εν μέρει.

 

6. Ένα από τα θέματα που μας απασχολούν τακτικά εδώ στο Provocateur, είναι το ζήτημα της κάλυψης των Ελληνικών ΜΜΕ στα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας. Ξέρεις πολύ καλά ότι τα Ελληνικά μέσα δεν είναι και τα καλύτερα του κόσμου,  γι’ αυτό κι εμείς κάθε φορά προσπαθούμε να μαντέψουμε τι μπαλίτσα θα έπαιζαν σε συγκεκριμένα θέματα. Αυτή τη φορά, βλέπουμε τι θα έλεγαν τα Βρετανικά ΜΜΕ για το Brexit, αν ήταν Ελληνικά

7. Το Brexit δεν το αφήσαμε έτσι όμως. Ο Νίκος Μπόβολος, έλιωσε τα ίντερνετς στο ψάξιμο για να αποκαλύψει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για άλλη μία φορά τα κρυφά tweets των ελληνικών πολιτικών αρχηγών που οι άλλοι δεν σου δείχνουν. Εμείς με προσωπικό κόστος τα βγάζουμε στη φόρα!

8. Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Clandestino, ο Manu Chao δηλαδή, είχε τα γενέθλιά του και το Provocateur δε θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητο. Η αγάπη μας γι’αυτόν είναι δεδομένη οπότε ετοιμάσαμε ένα κουζάκι για να τσεκάρουμε και τη δική σου συμπάθεια για τον Μανολιό. Ε, δικό μας παιδί είναι πια…

9. Στα σοβαρά αυτής της εβδομάδας, ο Κώστα Μανιάτης καταπιάστηκε το δύσκολο θέμα της ευθανασίας. Με αφορμή τις δηλώσεις του δημοσιογράφου κ. Βέλιου, αναρωτιέται “Έχει ο Βέλιος το δικαίωμα να πεθάνει όπως επιθυμεί;”. Δυσκολάκι ομολογουμένως…

10. Εκτός από τον Manu Chao, είχε γενέθλια και η τεράστια Μέριλ Στριπ την εβδομάδα που πέρασε. Η αγαπημένη μας ηθοποιάρα έχει σπάσει τα κοντέρ με τα βραβεία της και δεν μπορούσαμε να μην της ετοιμάσουμε κάτι. Αφού μας ξέρεις, είμαστε τυπικοί με κάτι τέτοια. Έτσι φτιάξαμε ένα βίντεο tribute για την πάρτη της. Τσέκαρε.