Tο δυσκολότερο πράγμα που έχει να κάνει ένας συντάκτης του Provocateur μέσα στην εβδομάδα, είναι να ετοιμάσει τον πρόλογο του Flashback. Ξέρεις γιατι; Επειδή πρέπει να διαλέξει μόνο 10 από τα θέματα της εβδομάδας και να στα φέρει στο πιάτο σε περίπτωση που έχεις χάσει κάποιο από αυτά. Ωστόσο το δυσκολότερο κομμάτι αυτής της φάσης είναι ότι πρέπει να γεμίσει και αυτόν τον πρόλογο με πολλές λέξεις έτσι ώστε ο αναγνώστης (ναι για σένα λέμε) να καταλαβαίνει πόσο επίπονη είναι αυτή η δουλειά. 

Αφού λοιπόν με την περιγραφή που διάβασες παραπάνω σε πείσαμε (και φτιάξαμε και μία ολόκληρη παράγραφο χωρίς ουσιαστικά να λέμε σχεδόν τίποτα) ήρθε η άγια ώρα που θα διαβάσεις τα 10 καλύτερα θέματα της εβδομάδας που έχασες, ενώ δεν έπρεπε.

Για τσέκαρε…

1. Το κλείσιμο αυτής της εβδομάδας είναι άκρως ποδοσφαιρικό, αφού το Copa America βρίσκεται σε εξέλιξη, μόλις άρχισε και το Euro της Γαλλίας και είμαστε και προ των πυλών της μεταγραφικής περιόδου. Το Provocateur δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει στο πάρτυ που έχει στηθεί σε όλο τον κόσμο κι έτσι ο Νίκος Ράπτης ετοίμασε ένα κουίζ με τους μαγικούς τίτλους των εφημερίδων για κάποια από τα αγαπημένα μας παλτά. Το’χεις;

2. Σε μια συζήτηση, μετά τη μπάλα έρχεται πάντα η πολιτική. Έτσι και εμείς στο Provocateur ακολουθήσαμε αυτόν τον απαράβατο κανόνα. Ο Νίκος Μπόβολος βρήκε τα sms που έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί στους νεότερους εαυτούς τους και τα έβγαλε στη φόρα για να μάθουμε για ποιο πράγμα θα τους προειδοποιούσαν. Για τσέκαρε. 

3. Αφού μιλήσεις για μπαλίτσα και πολιτική το καλοκαίρι, δεν θέλεις να πας και για ένα μπανάκι; Επειδή ξέρουμε ότι θα το κάνεις, στίψαμε το κεφάλι μας και βρήκαμε τις πιο κλασικές σκέψεις που κάνεις όταν αράζεις την πέτσα σου σε κάποια από τις γαμάτες παραλίες της χώρας μας. Τις έχεις κάνει, ενίοτε και τις έχεις εξωτερικεύσει. Έχει συμβεί σε όλους, μην νιώθεις άσχημα. 

4. Αφού διάβασες τις σκέψεις λοιπόν, καιρός είναι να συμβάλλεις και στον προβληματισμό του Ντίνου Ρητινιώτη. Λέει ο άνθρωπος: “Γιατί δεν είμαστε Ευγενικοί, γαμώ το φελέκι μου;”. Μη βλέπεις που λέει για φελέκια και τέτοια, είναι ευγενικό παιδί και κάνει ό,τι μπορεί για να τη μεταδώσει και στους γύρω του. Και οι γύρω του είσαι εσύ αγαπητέ προβοκάτορα!

5. Ο Κώστας ο Μανιάτης από την άλλη τα έχει ξεπεράσει αυτά τα θεματάκια με την ευγένεια και ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα όπως ο Θάνος ο Τζήμερος. ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΜΩΡΕ! Φαντάζεσαι πώς θα ήταν κάποια από τα διασημότερα animation αν την περίληψή τους την έγραφε ο άρχοντας του ελληνικού (νεο)φιλελευθερισμού; Ο προβοκάτορας το φαντάστηκε και στο δείχνει.

6. Όπως και να το κάνουμε, το σημαντικότερο γεγονός της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η μεγάλη επιστροφή του Fight Club, έστω και για μία μόνο εκπομπή. Γι’ αυτό κι εμείς σε συνεργασία με τον Γιάννη Τσαούση ετοιμάσαμε ένα κουίζ μόνο για φαϊτκλαμπικούς αναγνώστες και ακροατές. Πόσο καλά γνωρίζεις το Fight Club λοιπόν;

7. Το ταξίδι αυτής της εβδομάδας έγινε στην μαγευτική Λακωνική Μάνη. Φυσικά το ταξίδι έγινε μέσω Instagram, αφού εδώ μας βασανίζουν και δεν μας δίνουν άδεια οι αλήτες! Όχι ντάξει, μας δίνουν, απλά εμείς προτιμούμε να καθόμαστε στο γραφείο από το να τρέχουμε στις θάλασσες και να κάνουμε τα μπανάκια μας και να πίνουμε τα μπυράκια μας (σιγοκλαίει).

8. Ο Κώστας ο Κρίνος και ο Μπάμπης ο Μπατμανίδης είναι 2 τυπάκια που ζουν για τα memes. Έτσι, όταν είδαν τον Νίκ Γκάλη να μπουκάρει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και να κάνει τσαλιμάκια με τον πρωθυπουργό, κάτι άστραψε μέσα τους. Τότε κατάλαβαν πως ήταν η στιγμή που έπρεπε να δώσουν το είναι τους στα νέα memes που θα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Και τα κατάφεραν.

 

9. Βγες με έναν καράφλα. Οι τρίχες του τον εγκατέλειψαν, μην το κάνεις κι εσύ. Το καραφλοδίδυμο “Ζωή εν Κροτάφω” επιστρατεύει την ποιητική του μαεστρία για να σε πείσει ότι και οι καραφλοί έχουν ψυχή και αισθήματα που κανένας μαλλιάς δεν μπορεί να διαθέσει. Τους στηρίζουμε και τους υποστηρίζουμε στον δύσκολο αγώνα τους. 

10. Τέλος, ένα κουίζ που απευθύνεται στους Ευβοιώτες αναγνώστες. Πόσο Ευβοιώτης είσαι δικέ μου; Πόσο καλά ξέρεις την ιδιαίτερη πατρίδα σου; Ο Νίκος Ράπτης που έφαγε τα παιδικά του χρόνια στις αλάνες του Αυλωναρίου έχει τις ερωτήσεις που θα σε κάνουν να ομολογήσεις. Το’χεις πιστεύεις;