Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ταλαιπώρια τρώμε εμείς οι δόλιοι οι συντάκτες του Provocateur.

Κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα, κάθε ώρα που περνάει είμαστε αναγκασμένοι να καθόμαστε να γράφουμε άρθρα που βγαίνουν μέσα από τη ψυχή μας. Με το πιστόλι στον κρόταφο, μας υποχρεώνουν να βγάζουμε κείμενα που γουστάρουμε όσο δεν πάει και να μοιραζόμαστε μαζί σας τις προσωπικές σκέψεις που συζητάμε καθημερινά στις παρέες μας, λες και δεν θέλουμε εμείς να κρατήσουμε ορισμένα πράγματα για πάρτη μας…

Αλλά τι τα θες; Έτσι είναι η ζωή κι εμείς πρέπει να βγάλουμε το μεροκάματό μας. 

Μετά από αυτήν τη μίνι καταγγελία για τον εργασιακό μεσαίωνα στον οποίο καταφέρνουμε να επιβιώνουμε, ας προχωρήσουμε στα τετριμμένα: στα 10 καλύτερα θέματά μας για την εβδομάδα που πέρασε. 

1. Πολλά και διάφορα συνέβησαν το εφταήμερο που μας πέρασε. Μέσα σε αυτά και οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη για τους… “ριψάσπιδες πρόσφυγες”. Προτιμήσαμε να μη σχολιάσουμε με κάποιο δικό μας κείμενο και γι’ αυτό στείλαμε τον Κώστα Μανιάτη να κάνει ρεπορτάζ. Ρώτησε και έμαθε την άποψη πολύ κοντινών του προσώπων (μεταξύ άλλων την Στέλλα τη Σμυρνιά, το Γυφτάκι και τον Αετό) και να τι του είπαν

2. Την Τρίτη κλείσαμε 23 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία εκπομπή του Βασίλη Λεβέντη στο θρυλικό Κανάλι 67. Κι επειδή, λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να αποτύχει, αυτά καλό είναι να τα θυμόμαστε. Ο Νίκος Ράπτης ανέλαβε την ιστορική αποκατάσταση φτιάχνοντας ένα βιντεο-κουίζ για να τσεκάρει το πόσο καλά θυμάσαι το ξέσπασμα εναντίον των… Αρκουδέηδων. Παίξε μπαλίτσα.

3. Συνεχίζοντας στο σοβαρό πνεύμα της εβδομάδας, ο -σχεδόν καραφλός 25χρονος- Νίκος Μπόβολος είπε να βγάλει το άχτι του για τις τρίχες που του λείπουν. Πώς; Μέσα από ένα άρθρο όπου ξεκατινιάζει 7 ποδοσφαιριστές για τα άθλια κουρέματά τους. Ειλικρινά, πάντως, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το χειρότερο. Ρίξε μια ματιά στο άρθρο και στο καπάκι ρίξε και μια ψήφο από κάτω μήπως και μας διαφωτίσεις. 

4. Στα μισά της εβδομάδας μας άνοιξε η όρεξη και παρακαλέσαμε τον Αλέξη Επιθυμιάδη να μας φτάξει ένα κέικ. Ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω, προσφέροντάς μας μια ιδιαίτερη μεν, απολαυστική δε συνταγή: Κέικ με… καρότα! Κι άσε τον Bugs Bunny να γλύφεται, αεφάκι μου…


5. Αφού χορτάσαμε, επιστρέψαμε στα του ποδοσφαίρου και σβήσαμε μαζί με τον Tom Kourkoutis τα κεράκια για τα γενέθλια του Κώστα Μήτρογλου. Του κάγκουρα Του ποδοσφαιριστή της καρδιάς μας που έχει τρελάνει κόσμο και κοσμάκη με την καταπληκτική του σεζόν στη Μπενφίκα. Ρίξαμε και μια ματιά στη σελίδα του στο Facebook για να δούμε ποιοι του ευχήθηκαν και μας έφυγαν τα μάτια!

6. Κάναμε για τους Πόντιους, κάναμε για τους Ηπειρώτες, ήρθε η σειρά να κάνουμε κι ένα κουίζ για τους Καμπίσιους. Και συγκεκριμένα για τους Λαρισαίους. Ο Ηλίας Γεροντόπουλος, έδωσε πόνο και μέσα από 11 ερωτήσεις προσπαθεί να τσεκάρει πόσο Μικέλ κι Αλογάκι κυλάει μέσα στις φλέβες σου

7. Για τη φρενίτιδα που προκάλεσε ο ερχομός της Ατσελίνα Τσολί στην Ελλάδα, τα ξέρεις. Αυτό που δεν ξέρεις, όμως, είναι το τι έκανε ο Πρατ Πιτ όλο αυτό το διάστημα που η σύζυγός του τριγυρνούσε στα μέρη μας. Ας είναι καλά το Provocateur που σου ανοίγει τα μάτια…

8. Πέρα από την κυρία Λάρα Κροφτ, στην επικαιρότητα κυριάρχησε και η περίπτωση του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία” και άναψε τα αίματα στην εγχώρια πολιτική (και όχι μόνο) σκηνή. Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα σου παραθέτουμε τα SMS που αντάλλαξε ο Καμμένος μαζί του όπως επίσης και με διάφορα άλλα γνώριμα τυπάκια. Τσιέκαρε.

9. Συνεχίζοντας στο δρόμο του έγκυρου πολιτικού ρεπορτάζ, το Provocateur εξασφάλισε άλλη μία αποκλειστικότητα για την εβδομάδα που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, υπέκλεψε τα μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι πολιτικοί μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης να συμμετάσχουμε στη Γιουροβίζιον με ένα ποντιακό τραγούδι αλά χιπ χοπ.

10. Πώς τα πας με την κλειστοφοβία; Ο κινηματογράφος μια χαρά τα πάει πάντως… Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως συχνά-πυκνά “ξερνάει” κλειστοφοβικές ταινίες. Μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε 6 από αυτές, δηλώνοντας ευθύς εξαρχής πως το “Room” είναι η καλυτερότερη από όλες. 


BONUS
Πιστοί στο ραντεβού τους, οι 5 Προβοκάτορες τα έβαλαν κάτω και αυτήν την εβδομάδα και απάντησαν στο εξής ερώτημα: “Ποια είναι η σειρά η οποία σε κόλλησε στον καναπέ όσο καμία άλλη;”. Ρίξε μια ματιά στις πολυποίκιλες απαντήσεις και κέρασέ μας ένα σχόλιο με τη δική σου σειρά-σκάλωμα.

Κι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ με ένα εξίσου ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ!