Κοίτα να δεις που θα βρεθούμε φάτσα κάρτα με την πέτσα από το ψημένο αρνί και δεν θα έχουμε πάρει χαμπάρι για το πότε κύλησε ο χρόνος…

Άλλη μια εβδομάδα, λοιπόν, στην πλάτη μας κι όπως σας έχουμε κακομάθει, έτσι και σήμερα είμαστε εδώ με το καλύτερο υλικό του εφταημέρου συγκεντρωμένο σε ένα αναγνωστικό flashback.

Για εσάς που τα διαβάσατε, μερικά κλικ παραπάνω δεν θα σας φάνε. Για εσάς που δεν πήρατε χαμπάρι όλη την εβδομάδα, ορμάτε!

Τι πιο ωραίο από το να ξεκινάς παιχνιδιάρικα; Με ένα κουίζ, ας πούμε. Που θα πρέπει να βρεις το λαϊκό τραγούδι από έναν και μόνο στίχο, ας πούμε. Κάπως έτσι, ας πούμε. 

Κι ακόμη πιο ωραίο είναι το να συνεχίζεις χαβαλεδιάρικα. Διαβάζοντας, για παράδειγμα, ένα ψυχογράφημα του Νίκου Μπόβολου για όλους εκείνους τους τύπους που βάζουν αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητά τους. Για δες περιπτώσεις και… περιπτωσάρες.

Ίσως αυτή η εβδομάδα να μην επιφύλασσε κάτι ιδιαίτερο για σένα, αλλά υπήρξαν χιλιάδες πιτσιρικάδες που θα τη θυμούνται για μια ζωή. Κι αυτό γιατί ήταν η εβδομάδα που παρουσιάστηκαν στον στρατό. Ελπίζουμε να μην τα έβαψαν μαύρα, να διάβασαν τη στήλη “Ζωή Εν Κροτάφω” και να αποστήθισαν τις συμβουλές της για μία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη θητεία.  

Μιλώντας για συμβουλές, δεν το γυρνάμε λίγο στη γαστρονομία και στις συνταγές που θα ικανοποιήσουν και το πιο λαίμαργο στομάχι; Η στήλη “Always Hungry” έκανε ντεμπούτο με ριζότο. Και τι ριζότο, ε; Συνοδεία κολοκύθας και τραγανού προσούτου!

Όταν τρώμε, δεν μιλάμε. Τι γίνεται όμως όταν δεν τρώμε; Μήπως γινόμαστε φαφλατάδες; Μήπως παρασυρόμαστε από την εποχή που σνομπάρει την αξία και τη δύναμη της Σιωπής; Με κάτι τέτοια περίεργα ερωτήματα ασχολείται ο Ντίνος Ρητινιώτης (που είναι και λίγο φαφλατάς) και προσπαθεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Ξέρετε, πάντως, ποιοι μιλάνε πολύ (έστω και μέσα από τα τραγούδια τους); Οι χιπχοπάδες. Τα παρεξηγημένα αυτά τυπάκια του ελληνικού πενταγράμμου. Πάλι καλά που έχουμε τον Νίκο Ράπτη που τα αποθεώνει μέσα από έναν προσωπικό κατάλογο με τα 10 πιο ιερά κομμάτια της ελληνικής Χιπ Χοπ σκηνής. Τσιέκαρε την, yo!


Το Χιπ Χοπ, για να τα λέμε κι όλα, δεν το γουστάρει καθόλου η Ελληνίδα Μάνα. Και ξέρετε τι άλλο της κάθεται στο λαιμό; ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ! Δεν το χωνεύει με τίποτα πως τρυπάει το δερματάκι του και ο Νίκος Μπόβολος που το ‘χει τρυπήσει, σας περιγράφει την εμπειρία του με την κυρά Λίτσα

Είπαμε “Ελληνίδα Μάνα” και θυμηθήκαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εποχές ωραίες, τίμιες, η χώρα τραβούσε μπροστά και μόνο μπροστά. Αχ Ανδρέα… Τέσπα. Πάλι καλά που έχουμε τον Κώστα Μανιάτη που “ανέστησε” τον μεγάλο ηγέτη και τον προέτρεψε να φτιάξει λογαριασμό στο Twitter για να σχολιάσει τη σημερινή πραγματικότητα. Ανδρέα ζεις και τιτιβίζεις!

Η κοριτσάρα μας, η Χρύσα η Λύκου, μας γνωρίζει κάθε λίγο και λιγάκι τους “Αφανείς Ήρωές” της. Αυτήν την εβδομάδα, για παράδειγμα, μας σύστησε τον Έκτορα, έναν Σκύλο Οδηγό που κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης λγάκι πιο εύκολη. Βόλταραν παρεάκι στην Αθήνα, θες να μάθεις πώς τα πέρασαν;

Πώς θα ήταν το “Ας περιμένουν οι γυναίκες” αν είχε διαδραματιστεί στα Social Media. Ο (άντε πάλι) Μανιάτης ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια σου την υπερcult ταινιάρα των 90s γυρισμένη σε Facebook, Twitter και Instagram. Πάρε μια γεύση από κάτω και καταβρόχθισε ολόκληρο το εγχείρημα, εδώ!

BONUS
Φίλοι υπάρχουν πολλοί. Και κολλητοί μπορεί να υπάρχουν εξίσου πολλοί. Ο υπέρτατος κολλητός, όμως, είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ! Τα βάλαμε κάτω στη στήλη “5 Προβοκάτορες Απαντούν” και φτιάξαμε ένα συνεργατικό κείμενο όπου ο κάθε ένας από εμάς περιγράφει τα στοιχεία που κάνουν τον δικό του Κολλητό να ξεχωρίζει. Εδώ είσαι, να διαβάσεις και να ψηφίσεις υπέρ της δικής σου άποψης.  

Και τέλος; Κάθως προβλέπεται ένα μέρος από το σουκού σου να το αξιοποιήσεις τρώγοντας ποπ κορν, σου βρήκαμε έναν μίνι-οδηγό με τις καλυτερότερες Πρώτες Σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. 


Ορεβουάρ Προβοκάτορ(ισσ)ες!