Πάει κι αυτή η εβδομάδα, πάπαλα.

Κι όπως κάθε εβδομάδα που παπαλεύει, έτσι ήρθε η ώρα να κάνουμε την ανασκόπηση των πεπραγμένων μας για το εφταήμερο που πέρασε. 

Πάμε, λοιπόν, παρεάκι να δούμε τη δεκάδα της θεματολογίας μας που σας έκανε “κλικ”;

Vamos!

Εβδομάδα που ξεκινάει με θανατικό, δεν είναι μια καλή εβδομάδα και ο Ziggy φρόντισε με το φευγιό του να μας το επιβεβαιώσει. Ο Χρήστος Ξανθάκης, με αφορμή το θάνατο του “τα-πάντα-όλα-idol”, ανατρέχει στην ημέρα που μίλησε με τον David Bowie και μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις του.

Πέρα από το θάνατο του Bowie, η εβδομάδα στιγματίστηκε κι από ένα άλλο πολύ θλιβερό γεγονός: η μητέρα του Μπόβολου έφτιαξε λογαριασμό στο Facebook. Ο αρθρογράφος του Provocateur τα έχει βάψει μαύρα και καταθέτει τις εντυπώσεις του από τις στιγμές που βλέπει στον τοίχο του να σκάνε ειδοποιήσεις από την κυρά-Λίτσα.

Από την άλλη, υπάρχει και ο Ντίνος ο Ρητινιώτης του οποίου η μάνα ναι μεν δεν έχει δει (ακόμη) Facebook, έχει δε ποντιακή καταγωγή. Βασισμένος σε αυτό, έφτιαξε ένα τίμιο κουίζ με τίτλο “Πόσο Πόντιος είσαι;“. Αν θες κι εσύ να μετρήσεις την… ποντιοσύνη σου, μπες εδώ και απάντησε σε 15 ερωτήσεις φερμένες από τις ακτές του Εύξεινου Πόντου!

Από τις μανάδες, πάμε στους παππούδες. Και συγκεκριμένα, στους “παππούδες του ιντερνέ”, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τα παιδιά της γενιάς μας, οι σημερινοί 30 plus. Ο Κώστας Μανιάτης τα βάζει κάτω και αναρωτιέται μεταξύ άλλων: “Γιατί βομβαρδίζουμε τους νεαρότερους με ευχούληδες και μπουγελόφατσες και τους λέμε πόσο καλύτερα ήταν στην εποχή μας;

Πόσο γαμάτοι οι έλληνες πολιτικοί ως Simpsons; Πόσο; Αυτό αναρωτηθήκαμε όταν ο Κώστας Ρούσσος μας έστειλε τα φυντάνια του ελληνικού κοινοβουλίου καρτουνοποιημένα. Τσιμπήστε από κάτω έναν Βασίλη Λεβέντη αλά Springfield για να πάρετε μια γεύση και δείτε τους υπόλοιπους εδώ.

Ο σινεματολόγος του Provocateur Ηλίας Γεροντόπουλος, με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, μας απλώνει 7 inspirational ταινιάκια τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν το κάθε ένα με το περιεχόμενο και τα μηνύματα που περνάει. Λίστα που περιέχει το “Whiplash”, δεν μπορεί παρά να είναι μια γαμάτη λίστα.

Ρητινιώτης-Μπόβολος, η δυανδρία της στήλης “Η Ζωή εν Κροτάφω” δηλαδή, ξαναχτύπησαν αυτήν την εβδομάδα με τους “7 τύπους που συναντάμε στο γυμναστήριο”. Διακρίνουμε μια συμπάθια προς το πρόσωπο (“ΠΡΟΣΩΠΟ” ΤΟ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ Ε;) της Νίτσας ή μας φαίνεται; Για δείτε και πείτε μας

Δεν ξέρουμε αν η παραπάνω δυάδα γουστάρει τη Νίτσα, αλλα αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι ο Νίκος Ράπτης είναι “τσιμπημένος” με τα ρετρό αυτοκίνητα. Η καψούρα του φαίνεται και στο κουίζ που ετοίμασε για όλους εσάς που μοιράζεστε την ίδια αγάπη. Βρουουουμ!

Μιλώντας για καψούρες… Σας είπαμε ότι ο Μανιάτης είναι καψουρεμένος με τον Θανάση Μικρούτσικο; Κι όπως κάθε καψούρης αρέσκεται στο να πειράζει το αντικείμενο της καψούρας του, έτσι κι αυτός έφτιαξε αυτήν την gif εποποιία με 11 στιγμές του… έξαλλου Θάνου! Μία από αυτές είναι η εξής:

Τα λεγόμενα “έντεχνα” ελληνικά τραγούδια έχουν την ιδιαιτερότητα να μην τα καταλαβαίνεις αν δεν είσαι μεθυσμένος ή φρεσκοχωρισμένος. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι να τα κατανοήσεις με αγγλικό στίχο, δηλαδή. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που μπαίνουν στη διαδικασία να τα μεταφράσουν και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό. Ο Μπόβολος έχει το ρεπορτάζ.

BONUS
Αφού πιάσαμε τα της τέχνης, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην απ’ έξω τον μέγιστο Ελύτη. ΟΚ, όχι τον ορίτζιναλ Ελύτη, αλλά το κυνικό και γκομενιάρικο κακέκτυπό του που μας… πεθαίνει με τις ατάκες του μέσα από τη φεϊσμπουκική σελίδα “Ελύτης, ο ποιητής του Αιγαίου“. Διαβάστε τη σουρρεαλιστική συνέντευξη που μας παραχώρησε

Και τέλος, σας λέμε ένα τσουκαλίστικο “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ” με ένα εξίσου “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ” βιντεάκι! Εις το επανιδείν αέφια!