Το χάσμα Ανατολής-Δύσης σε 10 ποστεράκια

Βλέποντάς τα, μάλλον θα αναθεωρήσεις το "Ανήκομεν εις τη Δύσιν"...

Το χάσμα Ανατολής-Δύσης σε 10 ποστεράκια

Βλέποντάς τα, μάλλον θα αναθεωρήσεις το "Ανήκομεν εις τη Δύσιν"...

Μια φορά κι έναν καιρό, γεννήθηκε στο Πεκίνο η Yang Liu. Η μικρή κινεζούλα πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην σινική πρωτεύουσα και το 1990, όταν έφτασε στην ηλικία των 13, μετακόμισε μαζί με τους γονείς της στο Βερολίνο. Αν μη τι άλλο μια ενδιαφέρουσα εποχή για να εγκατασταθεί κανείς στη συγκεκριμένη μεγαλούπολη...

Η μετακόμισή τους αυτή, λοιπόν, ήταν λογικό να επηρεάσει την μικρή Yang καθώς οι πολιτισμικές διαφορές Κίνας-Γερμανίας ήταν τεράστιες. 

Άλλα 13 χρόνια πέρασαν και η 26χρονη πλέον φίλη μας, αποφάσισε να αποτυπώσει τις εμπειρικές της γνώσεις από την διαφορετικότητα Ανατολής-Δύσης σε 47 απλά ποστεράκια που χωρίζονται σε δύο μέρη: το μπλε απεικονίζει τις δυτικές αντιλήψεις και το κόκκινο τις αντίστοιχες ανατολικές. 

Από το εργασιακό περιβάλλον και τις σχέσεις ιεραρχίας, μέχρι το πώς συμπεριφέρονται ανατολικοί και δυτικοί σε ένα εστιατόριο, το πρότζεκτ δείχνει με πολύ απλό και χαρακτηριστικό ταυτόχρονα τρόπο τις αντιθέσεις. 

Το πλέον ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης έγκειται στο εξής: πού εντάσσει ο Έλληνας αναγνώστης τον εαυτό του; Είμαστε τόσο σίγουροι ότι ανήκουμε στη Δύση;

Δείτε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...

10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δες και το προηγούμενο
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Περισσότερα WTF
Διάβασε ακόμα