Μια φορά κι έναν καιρό, γεννήθηκε στο Πεκίνο η Yang Liu. Η μικρή κινέζα πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην σινική πρωτεύουσα και το 1990, όταν έφτασε στην ηλικία των 13, μετακόμισε μαζί με τους γονείς της στο Βερολίνο. Αν μη τι άλλο μια ενδιαφέρουσα εποχή για να εγκατασταθεί κανείς στη συγκεκριμένη μεγαλούπολη. Η μετακόμιση αυτή, όπως ήταν λογικό επηρέασε τη μικρή Yang καθώς οι πολιτισμικές διαφορές Κίνας-Γερμανίας ήταν τεράστιες. 

Άλλα 13 χρόνια πέρασαν και η 26χρονη, αποφάσισε να αποτυπώσει τις εμπειρικές της γνώσεις από την διαφορετικότητα Ανατολής-Δύσης σε 47 απλά ποστεράκια που χωρίζονται σε δύο μέρη: το μπλε απεικονίζει τις δυτικές αντιλήψεις και το κόκκινο τις αντίστοιχες ανατολικές.

Από το εργασιακό περιβάλλον και τις σχέσεις ιεραρχίας, μέχρι το πώς συμπεριφέρονται ανατολικοί και δυτικοί σε ένα εστιατόριο. Tο πρότζεκτ δείχνει με πολύ απλό και χαρακτηριστικό ταυτόχρονα τρόπο τις αντιθέσεις. 

To θέμα που μας καίει όμως είναι άλλο: “Πού εντάσσει ο Έλληνας αναγνώστης τον εαυτό του;” Πόσο σίγουρος είσαι ότι ανήκουμε τελικά στη Δύση;

Τσέκαρε και τα συμπεράσματα δικά σου…

[gallery-166]