Για άλλη μια φορά ξημερώνει Σάββατο και να ξέρετε πως στο εξής αυτό ακριβώς θα συμβαίνει. Θα ξημερώνει Σάββατο και εμείς θα έχουμε φύγει ταλαιπωρημένοι χαρούμενοι από το γραφείο για να σας σερβίρουμε τα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε. 

Σε μια εβδομάδα που top νέο είχε την υποψηφιότητα Άδωνι και τα greeklish Τσίπρα στο Αμέρικα, οι Προβοκάτορες φρόντισαν να την περάσουν δημιουργικά, αισιόδοξα και λίγο διαφορετικά. 

Και επειδή οι εισαγωγές είναι για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν και εσείς το Flashback το ‘χετε μάθει, πάμε να δούμε 10 θέματα των τελευταίων 5 ημερών: 

Σε ένα αφιέρωμα που ταρακούνησε αντιλήψεις και κοσμοθεωρίες ο υπέροχος Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο Ευρωπαίος Πολίτης για το 2015, εξηγεί στη Χρύσα και τον Παντελή το πώς μετέτρεψε τα συσσίτια σε γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Εθνική μέρα καφέ στην Αμερική (ασφαλώς και έχουν τέτοιες γιορτές) και ο αγαπημένος φιλέλλην Jamie Oliver βάζει τον Φραπέ (μας) στο Πάνθεον και συγκεκριμένα στους 5 καλύτερους παγωμένους καφέδες του κόσμου! Δικαίωση για τη σοφή διαδρομή καφές-τουαλέτα-γραφείο των τελευταίων 10 (και βάλε) χρόνων.

Ο Κώστας Μανιάτης (a.k.a. @beatBukowski) καίει το μυαλό του για να κάψει τη δική μας μνήμη με 90s μουσικό quiz που μας καλεί να μαντέψουμε trash-ίλες από ένα και μόνο στιγμιότυπο του βιντεοκλίπ τους.

O Λουκάς Μέξης αποφασίζει να προβοκάρει την ίδια του τη στήλη, βγαίνει από τους δρόμους και παίρνει τα βουνά. Απόλυτη Κυριακάτικη εμπειρία Enduro. 

Το γνωστό Provo.Gang (κάτι σαν τον Stig) μπήκε στο account της Miss Υφήλιος για να διαπιστώσει το πιο απλό: “Η κυρία είναι από άλλον πλανήτη!

Ο Jason Arkley φιλοξένησε στη στήλη του “Great.Men” έναν Αφρικανό που έσωσε ένα ολόκληρο χωριό. Τον 14χρονο (!) Γουίλιαμ Καμκγουάμπα που τροφοδότησε με νερό και ρεύμα τους πάμπτωχους συγχωριανούς του.

Ο Ζακ ο Ανατρεπτικός είχε γενέθλια αυτή την εβδομάδα και φυσικά δεν μπόρεσε να γλιτώσει από τα γνωστά αφιερώματα του Νίκου Μπόβολου.

Ο Ντίνος Ρητινιώτης, αν και παθαίνει αναφυλαξία στην ιδέα του μαγειρέματος, πηγαίνει στην Λαϊκή Αγορά της γειτονιάς του. Έτσι. Γιατί δεν είχε πάει ποτέ και τελικά κάτι ήξερε. Παίζει ένας ΑΛΛΟΣ κόσμος εκεί…

Γιατί δεν πηγαίνεις στη Λαϊκή της γειτονιάς σου; Ένας Προβοκάτορας (που δεν είχε ιδέα από τον κόσμο της υπαίθριας αγοράς) πήγε, έμαθε, φωτογράφισε, γράφει -> http://bit.ly/laiki_agora _____Μουσική Video: “Men Don’t Cry” by Waylon Thornton and the Heavy Hands (http://theheavyhands.bandcamp.com)

Posted by Provocateur on Monday, September 28, 2015


Ο Γαβριηλ Νικολαϊδης ετοιμάζει και πάλι #TaperakiProject. Μη ρωτήσεις γιατί. Είπαμε: τα ντελίβερι στο γραφείο, κομμένα.

Κι επειδή είναι Σάββατο και μάλλον θα θες να ξεφύγεις, ο τύπος που δεν είναι ποτέ στο γραφείο, Ντίνος Ρητινιώτης, πήγε και παρουσιάζει την μαγευτική Λίμνη Μπελέτσι! 

Bonus Content

Για ακόμη μια βδομάδα κάποιος συνέχισε να ζει το YOLO του σε αυτή την βασανισμένη χώρα και δεν ήταν άλλος από τον Άδωνι. Τον “φιλετάραμε” και παρουσιάζουμε το βίο και την πολιτεία του αγαπημένου -wannabe- ηγέτη.

Τέλος, επειδή η ιστορία Αμερική + Ναρκωτικά είναι μεγάλη ιστορία, έπεσε στα χέρια μας το βίντεο που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο έναν αιώνα μαστούρας.