Πριν μόλις λίγο καιρό, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των Εκλογών του Ιουνίου του 2023, ένα τηλεοπτικό στιγμιότυπο, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανε αίσθηση, τελικά θα έκανε πάταγο, όταν ο σοκαρισμένος από τον συνομιλητή του και βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παύλο Σαράκη, ο οποίος είχε σηκώσει μια αφίσα της Στέγης με την εικόνα μιας  οικογένειας με δυο μαμάδες. «Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανώς σοκαρισμένος από τη σχεδόν θεατρική κίνηση.

Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να κάνει viral το στιγμιότυπο και το τηλεοπτικό κοινό να πιστέψει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έκανε ένα come out. Ένα τηλεοπτικό come out. Ωστόσο, ο ίδιος ζει ανοιχτά τη ζωή του εδώ και χρόνια.

Μας υποδέχτηκε στα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας, πρόθυμος να συστηθεί ή μάλλον να επανασυστηθεί στο κοινό. Ένα κοινό, που εν τω μεταξύ, τον θεωρεί πολύ «καπιταλιστή» και «φιλελεύθερο» για να αποτελεί μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ίδιο, αυτή είναι μια κλασική παρανόηση που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο να θεωρεί πως δεν ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα. Όπως μας είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που τον αντιπροσωπεύει στα κοινωνικά και την εκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων όπως οι ΛΟΑΤΚΙ, οι πρόσφυγες, οι εργαζόμενες γυναίκες.

Μιλήσαμε μαζί του για το come out του, που δεν ήταν come out, για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, για το ναυάγιο στην Πύλο, αλλά και για τον άξονα δεξιά-αριστερά και το πόσο συναφής είναι στο σήμερα του 2023.

Δες τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο παρακάτω βίντεο: