Στην ουσία, πρόκειται για μια λίστα με τις προσωπικότητες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Σε αυτή τη λίστα, λοιπόν, θα βρείτε επιστήμονες, συγγραφείς, μουσικούς και πολιτικούς (για το τελευταίο δεν είμαστε και τόσο σίγουροι). Μερικοί από τους σημαντικότερους ηγέτες της παγκόσμιας ιστορίας, βρίσκονται επίσης σε αυτή τη λίστα η οποία δεν θα μπορούσε να μην έχει έντονο ελληνικό στοιχείο. Αφού είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο, όλοι το ξέρουν αυτό.

Ο κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους χρησιμοποίησε τη δύναμη του μυαλού του για να αλλάξει τον κόσμο αλλά και τον τρόπο που περνάμε στα μπουζούκια προς το καλύτερο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Καθίστε κάπου αναπαυτικά και απολαύστε αυτό το τρομερά σημαντικό κείμενο καθώς η εκμάθηση των ιστοριών  προσωπικοτήτων όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ή ο Λεονάρντο ντα Βίντσι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο σας στην κοινωνία. Ίσως και όχι. Σίγουρα όχι. Στο Netflix θα λιώσετε, λες και δεν σας ξέρουμε.

via GIPHY

Ανδρέας Παπανδρέου

Μην κάνουμε ένα «αστείο» τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές και θέλουμε να θυμηθείτε τα περασμένα μεγαλεία, αμέσως να μας παρεξηγήσετε. 

Πλάτωνας

Ο Πλάτωνας ήταν ένας στοχαστής ο οποίος άφησε ανεξίτηλο σημάδι στη δυτική φιλοσοφία. Βρέθηκε κοντά στον Σωκράτη και δίδαξε τον Αριστοτέλη, αναδεικνύοντας ιδέες που εξακολουθούν να διαμορφώνουν την κατανόηση της πραγματικότητας ακόμη και σήμερα. 

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

‘Ένας πραγματικός γίγαντας της κλασικής μουσικής. Η συμβολή του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν στη μουσική είναι τεράστια. Τα έργα του, επίσης, είναι εμβληματικά: Aπό την επαναστατική Συμφωνία αρ. 5 μέχρι την αγαπημένη του Σονάτα του Σεληνόφωτος, παραμένει ένας από τους καλύτερους συνθέτες της ιστορίας.

via GIPHY

Μιχαήλ Άγγελος

Ο Μιχαήλ Άγγελος ήταν μια ιδιοφυΐα της οποίας τα έργα θαυμάζονται αιώνες μετά την δημιουργία τους. Οι πίνακές του και τα εξαίσια γλυπτά του, όπως ο “Δαβίδ” ή η “Πιετά”, τον καθιστούν έναν από τους πιο διάσημους δυτικούς καλλιτέχνες στην ιστορία.

Σωκράτης

Παντού Ελλάδα. Ο Σωκράτης ήταν ένας φιλόσοφος που θεωρείται μέχρι και σήμερα ο σημαντικότερος όλων. Η περίφημη σωκρατική του μέθοδος,, όχι μόνο διαμόρφωσε τη δυτική φιλοσοφία, αλλά συνεχίζει να μελετάται από στοχαστές μέχρι και σήμερα, αιώνες μετά το θάνατό του.

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Και μόνο οι μεγάλες του αλήθειες για τους Έλληνες, αρκούν. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν ένας επιστήμονας που άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον χώρο, τον χρόνο και την ύλη. Η θεωρία του για τη σχετικότητα άνοιξε νέους δρόμους το 1905, υποστηρίζοντας ότι οι φυσικοί νόμοι είναι καθολικοί, ανεξάρτητα από το ποια είναι η κίνησή μας σε σχέση με αυτούς. Δικαίως τον θυμόμαστε ως έναν από τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία.

via GIPHY

Τόμας Έντισον

Ο Τόμας Έντισον ήταν ένας οραματιστής που άλλαξε τον κόσμο για πάντα. Έφερε επανάσταση στον τρόπο χρήσης του ηλεκτρισμού, εφευρίσκοντας τα πάντα, από τον φωνογράφο μέχρι τις κινηματογραφικές κάμερες, ακόμη και τους λαμπτήρες.

Νίκολα Τέσλα

Γεννημένος το 1856, ο Σέρβος εφευρέτης άφησε πίσω του μια εντυπωσιακή κληρονομιά, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε σήμερα την ηλεκτρική ενέργεια με τον σχεδιασμό του συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (AC). 

Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν μια πραγματική ιδιοφυΐα της εποχής του, ένας Ιταλός καλλιτέχνης και εφευρέτης γνωστός για αμέτρητα εμβληματικά έργα όπως η “Μόνα Λίζα” και ο “Μυστικός Δείπνος”. Το ενδιαφέρον του για την ανατομία, καθώς και για τη μηχανική, τον κατέστησε πρωτοπόρο και στους δύο τομείς. 

via GIPHY

Ισαάκ Νεύτων

Ο Ισαάκ Νεύτων ταρακούνησε τις αντιλήψεις μας για τον χώρο, τον χρόνο και τη βαρύτητα όταν δημοσίευσε το περίφημο βιβλίο του “Principia Mathematica”. Περιττό να πούμε ότι άφησε πίσω του μια απίστευτη κληρονομιά και πολλές ιδέες οι οποίες χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα στην κλασική μηχανική για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε αυτό το μυστηριώδες σύμπαν στο οποίο ζούμε.

Κάρολος Δαρβίνος

Ο Κάρολος Δαρβίνος άλλαξε το πρόσωπο της βιολογίας με την πρωτοποριακή θεωρία του για την εξέλιξη. Η μεγάλη του ιδέα τελικά αναδιαμόρφωσε την κατανόηση όχι μόνο της φύσης, αλλά και της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας και της ανθρωπολογίας.

Αριστοτέλης

Η κληρονομιά του Αριστοτέλη συνεχίζει να ζει. Για πάνω από δύο χιλιετίες, οι άνθρωποι μελετούν και συζητούν το έργο του που επικεντρώθηκε στη μεταφυσική, την ηθική, την πολιτική και τη βιολογία, θέματα που εξακολουθούν να είναι επίκαιρα στη σύγχρονη εποχή. 

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς που έζησαν ποτέ. Τα έργα του συνεχίζουν να γοητεύουν και να εμπνέουν το κοινό σε όλο τον κόσμο αιώνες αργότερα, γεγονός εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι έγραφε σε μια περίοδο που η αγγλική λογοτεχνία δεν είχε ακόμη ωριμάσει. Από το μεγάλο ρομάντζο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ή την καθηλωτική πλοκή εκδίκησης του Άμλετ, έχει αναμφίβολα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι του στον σύγχρονο πολιτισμό.

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Έτσι θα έμοιαζαν οι ιστορικές προσωπικότητες αν είχαν Instagram

Οι ιστορικές προσωπικότητες που θα έπρεπε να “φάνε cancel”

7+1 ιστορικά πρόσωπα ήρθαν στη ζωή με τη βοήθεια της τεχνολογίας