Είναι πολλά τα αλλοπρόσαλλα και τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στον κόσμο. Αν τα απαριθμήσουμε θα μας πάρει το ξημέρωμα. Και αναμφίβολα δεν έχουν όλα το ίδιο μέτρο σύγκρισης. Δεν μπορείς να τα βάλεις στο ίδιο τσουβάλι, άσχετα αν υπάρχει κόσμος που το κάνει. Ο καιρός, πάντως, είναι ένα από αυτά. Δεν θυμόμαστε κανέναν προηγούμενο Νοέμβριο να κυκλοφορούμε με καλοκαιρινά.

Τα χειμερινά ρούχα ακόμα δεν έχουν κατέβει, βγαίνουμε έξω και σκάμε λες διανύουμε τις πρώτες ημέρες της άνοιξης, για να μην πούμε για τα κουνούπια που είναι ακόμα μαζί μας, ενώ και η μόνιμη πρωινή εικόνα στο μετρό και συγκεκριμένα σε στάσεις για το Κέντρο, είναι η παρουσία τουριστών με σανδάλια, σορτσάκια και κοντομάνικα. Που έχει τυχεί να τους δούμε να στέκονται έτσι ακριβώς, μπροστά σε εποχιακό κατάστημα που είναι τίγκα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, στα φωτάκια, ενώ από πίσω έπαιζαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Ιnstagram μας το Σαββατοκύριακο γέμισε με τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα στα σπίτια, με κάποιους να βάζουν και gif «Merry Christmas». Λες και μας έκαναν πλάκα. Οριακά νιώσαμε σαν να βρισκόμαστε σε κάποιο όνειρο, αλλά προχωράμε. Από τη μία πραγματικά ζηλεούουμε που κάποιοι έχετε μπει σε αυτό το χριστουγεννιάτικο mood, από την άλλη ας παραδεχτούμε πως είναι οξύμωρο, ειδικά όταν έξω έχει 27 βαθμούς Κελσίου.

via GIPHY

Έτσι όπως πάει το πράγμα, θα φάμε στις αρχές του Δεκεμβρίου μελομακάρονα με παγωτό από δίπλα. Δεν είναι ανάγκη να φέρνουμε κάτι πριν την ώρα του, ας συντονιστούμε στην καθημερινότητα με βάση την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα έξω δεν είναι χριστουγεννιάτικη σε κανένα επίπεδο. Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να το ζήσετε, βλέποντας παράλληλα χριστουγεννιάτικες ρομαντικές κομεντί non stop, το συμμεριζόμαστε και εμείς, αλήθεια, αλλά είναι too soon για Mariah Carey και All I Want For Christmas Is You.