Εμείς εδώ στο Provocateur δεν διεκδικήσαμε ποτέ δάφνες αντικειμενικότητας ούτε θελήσαμε ποτέ να πείσουμε κανέναν πως δεν είμαστε υπερβολικοί στις απόψεις μας και στην παρουσίαση αυτών. Είμαστε. Και υπερβολικοί και υποκειμενικοί. Θα σας το αποδείξω ευθύς αμέσως.

Οι 50 αποχρώσεις του γκρι είναι μία πρωτοκλασάτη παπαριά. Τι σημαίνει δεν έχω δικαίωμα να το κρίνω από τη στιγμή που δεν το έχω δει; Ναι, οκ, δεν το έχω διαβάσει κιόλας αλλά ακόμη δε μπορώ να καταλάβω γιατί έχει σημασία αυτό. Ούτε σούσι έχω δοκιμάσει (και ούτε πρόκειται, σε αντίθεση με κάποια άλλα κορόιδα…) αλλά είμαι σίγουρος ότι δε μου αρέσει. Το έχω αποφασίσει για την ακρίβεια.

Προσχώρησα, που λέτε, πρόσφατα στο κίνημα του Μασκουλινισμού (Μ-Λ) καθώς νιώθω ολοένα και περισσότερο την αδικία που υφίστανται οι άνδρες παγκοσμίως, από την απόλυτα μητριαρχική κοινωνία που έχει δομηθεί πάνω στα καλά στερεωμένα θεμέλια του καπιταλιστικού συστήματος. Μη μου πείτε ότι έχετε αντίρρηση και σε αυτό γιατί έχω πολλά ατράνταχτα επιχειρήματα που στηρίζουν την τελευταία κοσμοθεωρία περί μητριαρχίας (που θα αναλύσουμε κάποια άλλη μέρα –το υπόσχομαι).

 

Όλα ξεκίνησαν την εποχή που οι 50 αποχρώσεις της βλακείας έγιναν βιβλίο και αυτόματα best seller. Μία λέξη μόνο. ΓΙΑΤΙ; Γιατί καλοί μου άνθρωποι, γιατί καλές μου γυναίκες το κάνετε αυτό στην ανθρωπότητα. Γιατί κάνατε δισεκατομμυριούχο μία ανέραστη που έγραφε τις σάχλες της στα phora του Τwilight και δεν την έπαιρνε κανείς στα σοβαρά (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΚΕΙ);

Θα σας πω εγώ γιατί. Γιατί η κοινωνία που ζούμε είναι (όχι ταξική που λένε οι Χατζηφραγκέτα) μητριαρχική. Γιατί τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο κινούνται γύρω από τις ορέξεις και τα «θέλω» των γυναικών. Ακόμα και σε περιπτώσεις που φαινομενικά δεν αντιλαμβανόμαστε κάτι τέτοιο, η πραγματικότητα μας διαψεύδει γιατί όπως λέει και το ρητό «πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα».

Δε θέλω να δω ούτε και να διαβάσω τις 50 αποχρώσεις του γκρι. Πέρα από το γεγονός ότι δε θα είχε καθόλου πλάκα γιατί έχω αχρωματοψία και έτσι κι αλλιώς έχω δει πολύ περισσότερες από 50 αποχρώσεις στο γκρι, δεν θέλω να συμβάλλω στην κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων των αντρών από την παγκόσμια μητριαρχική νέα τάξη πραγμάτων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας παρουσιάσω μία πράξη αντίστασης από τον σύντροφο Λέσλι Νίλσεν που μπούκαρε στην ταινία της ντροπής και της έδωσε την αντρική νότα που χρειαζόταν. Απολαύστε τον…

 

 
ΥΓ: Σε επικοινωνία μας με τον ηγέτη του Μασκουλινιστικού κινήματος, ο “πατερούλης” δήλωσε τα εξής: “Το αρμόδιο τμήμα έχει ήδη αναλάβει τον ξεμπροστιασμό του βίντεο-παρωδία του Naked Gun με συρραφή σκηνών φτηνής χολυγουντιανής παραγωγής”.