«Πάντα το χαμόγελο είναι οικολογικό…». Όταν ακούς τα λόγια αυτά στην εισαγωγή ενός βίντεο, δεν μπορείς παρά να βάλεις λίγη ακόμη ένταση στα ηχεία. Να το βάλεις, βρε αδελφέ, να παίξει σε φουλ σκριν κατάσταση, να αράξεις στην καρέκλα σου και να το απολαύσεις. Γιατί το ξέρεις, διάολε: Τα λόγια αυτά δεν βγαίνουν από ένα όποιο κι όποιο στόμα. Ξέρεις πως έχουν προκύψει από αίμα και ιδρώτα πολύ, πως έχουν κεντηθεί στον μεγάλο αργαλειό το νου, πως είναι το απόσταγμα πολυετούς διανόησης και παίδευσης…

Ας μην μακρηγορώ όμως άλλο κι ας περάσω στο ζουμί…

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ!

Αυτό πρέπει στον ιθύνων νου του προεκλογικού σποτ του κόμματος ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση). Του σχηματισμού, δηλαδή, του οποίου ηγείται μια μεγάλη προσωπικότητα του σύγχρονου πολιτικού συστήματος, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας.

Ο τελευταίος, μαζί με τον Αντώνιο Ξεπαπαδάκο (το κόμμα πληροφορεί όσους δεν… χαμπάριασαν από την εμφάνισή του ότι πρόκειται για το νέο Κολοκοτρώνη) και τον πάτερ Νεκτάριο (ο οποίος «εκφράζει τον Παπαφλέσσα»), αμέσως μετά το θρυλικό άσμα, μας κόβουν την ανάσα και ανεβάζουν τη συγκίνηση στα ύψη όταν σε μια πρωτότυπη online ορκωμοσία, σηκώνουν το δεξί τους χέρι (χμμμ…) και ξελογίζουν τσιτάτα  λευτεριάς κι ελπίδας.

Μοναδική παραφωνία, ο πάτερ Νεκτάριος ο οποίο αρχικά σηκώνει το αριστερό του χέρι, μετά από λίγο καταλαβαίνει πως αποτελεί παραφωνία και αποφασίζει να σηκώσει κι αυτός το δεξί -στο 1:52 περίπου- το οποίο όμως δεν χωρά στο πλάνο και το μαζεύει. Γενικά πολύ μπέρδεμα η φάση και πολύ αγχωμένος ο πάτερ, αλλά θα τον δικαιολογήσουμε. Ο άνθρωπος δεν είναι τηλεστάρ, εθνοσωτήρας είναι.
 


 

Μεγάλη αναστάτωση προκαλείται στους θεατές, στο 2:38 του βίντεο -και γι’ αυτό συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε όσους από εσάς τολμήσουν να πατήσουν το play. Τότε είναι που οι τρεις μπροστάρηδες του απελευθερωτικού αγώνα, εξαφανίζονται ως δια μαγείας από το πλάνο! (Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν με περίσσια σιγουριά ότι τηλεμεταφέρθηκαν στο 1821 για να πιουν ένα σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο με τους προεμψυχωτές τους, τον Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα). Ωστόσο, γρήγορα οι παλμοί επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς, όταν μετάαπό λίγα δεύτερα βλέπουμε το τρίο να επανέρχεται στο πλάνο και συνειδητοποιούμε -οι αδαείς- πως πολύ απλά επρόκειτο για ένα σκηνοθετικό τρικάκι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Κλείνοντας, να πούμε πως στα πρώτα τους «επαναστατικά-απελευθερωτικά μηνύματα», ξεχωρίσαμε την ατάκα του Κολοκοτρώνη του Ξεπαπαδάκου: «Οι σημερινοί ταγοί μας πρώτα μας φέρανε σε αυτό το χάλι και τώρα μας μοιρολογούνε». Από την πλευρά του ο Παπαφλέσσας ο πάτερ Νεκτάριος, ανέφερε: (βασικά δεν ανέφερε τίποτα γιατί δεν τον άφησε ο Παπανικόλας…)

Απολαύστε τους και (γιατί όχι) ψηφίστε τους!
 

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ! Σας συμβουλεύουμε να μην ακούσετε το τραγουδάκι πάνω από 3 συνεχόμενες φορές, γιατί -όπως πολύ σωστά επισημαίνουν κάποιοι ειδικοί- λειτουργεί υποσυνείδητα και ύπουλα, προκαλώντας καθολική πλύση εγκεφάλου. Σε ακραίες δε περιπτώσεις, ενδέχεται να το ακούτε στον ύπνο σας και να το τραγουδάτε στο μπάνιο.