Μπορεί η τηλεόραση να μην μας έδειξε αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασπάστηκε τελικά το χέρι του αρχιεπισκόπου, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως στο σημερινό τελετουργικό του καθαγιασμού των υδάτων, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο ίδιος το… αριστερό (για ευνόητους λόγους) χέρι του Ιερώνυμου!

Κι αυτό διότι ο ένοικος του ρετιρέ της Κουμουνδούρου -μετά το Άγιο Όρος και το Βατικανό– έψαξε σήμερα να βρει το φως το αληθινό κι ως ενεργά συμμετέχων σε επίσημη τελετή της Ορθοδοξίας (οι κακές οι γλώσσες που κάνουν λόγο για προσπάθεια προσεταιρισμού του… χριστεπώνυμου ποιμνίου 20 μέρες πριν τις εκλογές, να κοπούν πάραυτα!).

Μπροστά-μπροστά, χαμογελαστός και κεφάτος, θαύμασε την προσπάθεια των «βατραχιών» που έσπευσαν να πιάσουν τον σταυρό και γενικότερα φάνηκε να απολαμβάνει την όλη διαδικασία. Στην οποία, σημειωτέον, παρευρέθηκε για πρώτη φορά. Αν όχι στη ζωή του, τουλάχιστον ως πολιτικό πρόσωπο.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Όπως είδαμε και στις οθόνες μας, ο κύριος Τσίπρας (κι όχι ο κ. Λοβέρδος ή ο κ. Τραγάκης για παράδειγμα που στέκονταν δίπλα του) ήταν εκείνος που πήρε στα χέρια του το ασημένιο σκεύος με το καθαγιασμένο ύδωρ και το έριξε στη θάλασσα.

Πρώτη μούρη και με πρωταγωνιστικό ρόλο ο πρόεδρος και ουχί κομπάρσος! Λέτε πέρα από αριστερό χέρι του Ιερώνυμου στα Θεοφάνεια των επόμενων χρόνων να τον δούμε οσονούπω και αριστερό ψάλτη στις επίσημες δοξολογίες της Μητρόπολης Αθηνών;

Ποτέ μη λες ποτέ…