Πραγματική παράνοια στα social media και στο διαδίκτυο γενικότερα από τις χτεσινές πρωτόγνωρες σκηνές στο Ζάππειο. Εκεί, δηλαδή, όπου εγκαινιάστηκε η έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», από το  Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Δύο ημέρες πριν από την επίσημη εκδήλωση του κόμματος για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, η εκδήλωση αυτή περισσότερο αποσκοπούσε σε μια ύστατη προσπάθεια πολιτικής επαναφοράς του Γιώργου Παπανδρέου και την ταυτόχρονη υποβάθμιση του «συνεργαζόμενου με τη Δεξιά» Ευάγγελου Βενιζέλου, παρά αυτήν καθαυτήν την ιστορική ανασκόπηση της σαρακονταετούς πορείας του κόμματος.

Ένα είδος εσωκομματικού ρεβανσισμού, μάλλον, στημένο άριστα από τους κύκλους του τέως προέδρου του κόμματος με στόχο τον νυν. Ο οποίος, αν και αρχικά σάστισε από τις εναντίον του αντιδράσεις, κατάφερε και πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας στο σύνθημα «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά» ότι «θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας».

Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στο πολυδιασπασμένο χώρο, συνεχίστηκαν και σήμερα, με το επίσημο Facebook του ΠΑΣΟΚ να ανεβάζει το εξής ποστ…
 

…αφήνοντας σαφείς αιχμές έναντι του Γιώργου Παπανδρέου και δίνοντας μια… πρόγευση για τις ομορφιές που πρόκειται να λάβουν χώρα κατά την αυριανή επίσημη εκδήλωση του κόμματος. Εκεί, δηλαδή, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παίζει στην έδρα του

Η οποία, ίσως και να είναι κάπως έτσι