Ο Νίκος Μουτσινάς, έκανε χθες πρεμιέρα με τη γνωστή συνταγή της επιτυχίας, η οποία τον έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, στη μεσημεριανή ζώνη. Το μασκοφορεμένο κοινό επέστρεψε στο στούντιο, ενώ το alter ego του Βάνια, φόνταρε πολύχρωμη δίπλα του. Προσπαθώντας λοιπόν να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν τον παρουσιαστή τόσο αγαπητό σε όλες τις ηλικίες, καταλήξαμε πως έχει μια, ίσως και δύο, ίσως και τρεις στάλες περισσότερης αλήθειας, απ’ το καθιερωμένο και εδραιωμένο ψέμα που προβάλλεται δεκαετίες στην ελληνική τηλεόραση τοποθετώντας τους ανθρώπους σε ένα ιλουστρασιόν περιτύλιγμα, μη και μυρίσει η σαπίλα των καταπιεσμένων “θέλω” τους των ακρωτηριασμένων αξιών τους.

Γενικά, δεν μας αφορά αν ο Μουτσινάς είναι κάποιος Άγιος, που στην τελική και γιατί να είναι; Άλλωστε τα στάνταρ της σημερινής ελληνικής τηλεόρασης περιορίζονται στον να μην είσαι πολύ φασίστας, ομοφοβικός και όλα αυτά που γενικά σε κάνουν σημαντικό μόνο όταν θεωρείς τους άλλους ασήμαντους. Προφανώς και η συμπάθεια μας προς τον παρουσιαστή δεν προκύπτει απ’ τη σύγκριση του με το κάθε κατακάθι που καλοχτενισμένο και καλοβαμμένο θα πει την αποψάρα του, αλλά απ’ το γεγονός ότι του την έχουμε  και αυτουνού μόνιμα στημένη, χωρίς να μας κάνει τη χάρη μέχρι στιγμής.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Down Town, o ηθοποιός εκτός από παρουσιαστής, φωτογραφήθηκε στα χρώματα του Pride, σε ένα εξώφυλλο που αποτελούσε συνεργασία με την LGBTQ+ κοινότητα, την ACCEPT και τον Οργανισμό Νεολαίας, με τίτλο: “Το ζητούμενο είναι να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι!”.

“Η διαφορετικότητα θα ‘θελα να είναι όπως ένα σπίτι έχει τρίγωνη σκεπή και το άλλο τετράγωνη ή όπως το αυτοκίνητο αυτό είναι κόκκινο και το άλλο μπλε. Στο ανθρώπινο κομμάτι, την διαφορετικότητα μπορώ να την ακούσω -οριακά- για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Μπορώ να καταλάβω, δηλαδή, ότι μία κοπέλα έχει ξανθό μαλλί κι η άλλη μαύρο, και να λέω “αυτές είναι διαφορετικές”. Ουσιαστικά, όμως, δεν είναι καθόλου διαφορετικές. Γιατί, στην ουσία μας, είμαστε όλοι ακριβώς το ίδιο: Ανήκουμε όλοι σε ένα είδος που λέγεται “άνθρωπος” και εκεί πρέπει να τελειώνει και η κουβέντα“.

Στην ίδια συνέντευξη ο ίδιος αποκαλύπτει μερικούς από τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που έχει δεχθεί, όπως: “Φαλακρός”, “πουστάρα”, “βλάκας”, “ηλίθιος”, “χωρίς πατέρα”.

“Από τότε δε που ξεκίνησα και με την τηλεόραση έχω ακούσει κι άλλα σχόλια, μερικά από αυτά βαρβάτα: “ατάλαντος”, “ποιος νομίζει ότι είναι;”, “είναι ή δεν είναι gay;” κλπ. Και μετά έρχεται ο κάθε ένας και βγάζει επάνω σου τον “εμετό” του-ξερνάει προς τα έξω ό,τι είναι και μέσα. Και, ξέρεις, όταν κάποιος έχει ήδη τα δικά του “θέματα”, είσαι πολύ εύκολος στόχος. Θες να το πάρεις από τα κιλά, θες από την κοινωνική τάξη, θες από την επιλογή συντρόφου; Κι έτσι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος γίνεται η εύκολη “λεία”. Αυτό, ευτυχώς, το συνειδητοποίησα ικανοποιητικά νωρίς-τι σε νοιάζει, ρε φίλε; Γιατί ασχολείσαι;

Ο Νίκος Μουτσινάς, που έχει πάντα τη σωστή έκφραση και το κατάλληλο σχόλιο, για όσα καλείτε να καυτηριάσει στην εκπομπή του, σε ερώτηση νυχτερινής εκπομπής για το αν θέλει να υιοθετήσει ένα παιδί, είπε: “Έχει πάρα πολύ (σ.σ μεγάλη) διαδικασία το πρακτικό της υπόθεσης, όλη αυτή η χαρτούρα είναι πολύ πράγμα. Έκανα τα ραντεβού για να μάθω τι χρειάζεται και μπορώ να καταλάβω κάποιον που μπορεί να κάνει ένα “ώπα”. Μιλάμε για εξετάσεις από γιατρούς, έχεις να μαζέψεις πολύ χαρτί για να πας να το καταθέσεις. Κάνεις την αίτηση και μετά, εάν περάσεις στην επόμενη φάση, σου κάνουν σεμινάρια γονέων. Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε όλοι να το περνούν αυτό το διάστημα των σεμιναρίων, είναι πέντε-έξι πράγματα που μπορεί να μην τα έχεις. Δεν είναι όλοι γεννημένοι για γονείς”.

Χθες, στην ενότητα Χρυσή Τηλεόραση, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από το ριάλιτι του σταθμού που ανήκει και εκείνος. Υπάρχει σίγουρα ένα κράτημα όταν ένα σκουπιδοπροϊόν εκπέμπει δίπλα σου και πρέπει να τοποθετηθείς. Βλέποντας λοιπόν απόσπασμα από το Big Brother, ο παρουσιαστής σχολίασε πως “Για μένα δουλεύουν όλοι, θα μπορούσαν βέβαια και λίγο λιγότερο” και δίνοντας συγχαρητήρια στο κανάλι, συμπλήρωσε “Γενικά φέτος η τηλεόραση κονταροχτυπιέται. Οι κάδοι… ποιος θα είναι ο καλύτερος”.

Να χειροκροτήσουμε τον Νίκο, γιατί εκτός των άλλων, τους την έφερε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ!