Όταν αναφερόμαστε στην κατηγορία τηλεσκουπίδια, η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιάγκα θα μπορούσε να “κατεβαίνει” με πολλές συμμετοχές, διεκδικώντας με συνέπεια την πρώτη θέση, χωρίς καν να ιδρώσει γι’ αυτό. Ο χάχας-επικίνδυνος-σεξιστής παρουσιαστής, που δεν έχει μπει στον κόπο να ντραπεί ούτε στιγμή για τις λεζάντες της εκπομπής πάνω από τις οποίες στέκεται και αφορούν από ρατσιστικά παραληρήματα, μέχρι πιο περιττές και από εκείνον πληροφορίες της κλειδαρότρυπας, θέλησε για ακόμη μια φορά να σπάσει πλάκα εις βάρος ανθρώπων που βίαια βρέθηκαν στην επικαιρότητα, πετυχαίνοντας για ακόμη μια φορά έναν πρώτης τάξης αυτοεξευτελισμό.

Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι θα πρέπει να εφεύρουμε νέες λέξεις για τύπους σαν τον Λιάγκα, κάτι που με μεγάλη επιτυχία έκανε η Τζένη Χειλουδάκη, χαρακτηρίζοντας τον “τηλεπαιχνιδοκαρνάβαλο”, βγάζοντας της ακαριαία το καπέλο. Ένας καρνάβαλος του τίποτα, που εκμεταλλευόμενος την απύθμενη σαβούρα της ελληνικής τηλεόρασης, παραμυθιάζει τον εαυτό του, θεωρώντας ότι η σαπίλα του μυρίζει ακριβό αποσμητικό.

Έπειτα από πολλές και χωρίς καμία επίπτωση χυδαιότητες, με τις οποίες κατά καιρούς έχει λούσει τους αποχαυνωμένους τηλεθεατές που αντέχουν να τον παρακολουθούν, ο Γιώργος Λιάγκας, αποφάσισε να εντάξει στη θεματολογία της εκπομπής του την είδηση για τον “βιασμό” που υπέστη η φοιτήτρια Νομικής στο ΑΠΘ, από φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη της, ενώ βρισκόντουσαν στη βιβλιοθήκη. 

https://www.youtube.com/watch?v=Q_Fk9sl7BNo

Ο Γιώργος Λιάγκας, μαζί με τους άλλους τιτάνες της διανόησης αποφάσισαν να βάλουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι στην κουλτούρα του βιασμού, κάνοντας μας να κατανοήσουμε απόλυτα πώς διαμορφώνεται ανώδυνα αυτό το τρομακτικό 32% των Ελλήνων που θεωρούν ότι ο βιασμός μπορεί να δικαιολογείται σε κάποιες περιπτώσεις.

Η πανελίστρια-δημοτική σύμβουλος, άλλαξε συκώτι από τα γέλια, μιας και η κακοποίηση που υπέστη η γυναίκα την ώρα που διάβαζε, είναι μια απλή “εκτόνωση” του φοιτητή, που μάλλον δεν κατάφερε να μεταβολίσει την τεστοστερόνη του και έλα μωρέ έτσι είναι καμιά φορά οι κανακάρηδες μας. Θλιβερές χαζοβιόλικες υπάρξεις, που με το ενοχλητικό γέλιο τους προσπαθούν να εντυπωθούν στη συνείδηση των τηλεθεατών, απορούν για το αν “Υπήρξε συναίσθημα μεταξύ των φοιτητών” και “Πόσο καιρό είχε να κάνει σεξ αυτό το αγόρι”. Η κυρία Τσολάκη, που μάλλον έχει την πεποίθηση ότι παίρνει μπόι ξερνώντας μισογυνισμό και βλακεία, καλό θα είναι να αναρωτηθεί πώς στα αλήθεια θα ένιωθε αν ήταν στη θέση της φοιτήτριας, αν φυσικά είχε μπει στον κόπο να ανοίξει κανένα βιβλίο, και όχι να περιφέρει την όμορφη εικόνα της, σαν τη μόνη της εξουσία. 

Στην εκπομπή-μνημείο σεξισμού και ξεφτίλας, δεν σταματά να παίζει σαν χαλί το ασταμάτητο γέλιο μιας ακόμη εκκολαπτόμενης  σχολιάστριας και αυτό κάνει την ντροπή να μεγαλώνει, κατανοώντας για ακόμη μια φορά ότι η πατριαρχία δεν επιβάλλεται μόνο από τους άντρες, αλλά ακόμη χειρότερα και από γυναίκες που δεν διστάζουν να κακοποιήσουν άλλες γυναίκες. Αποκορύφωμα στον απευθείας σύνδεση βούρκο, η αναπαράσταση της στιγμής που βίωσε η φοιτήτρια

Και επειδή κάπως πρέπει να τελειώνουμε με τα λασπόνερα που πλατσουρίζετε, θα γράφουμε διαρκώς και σε όλους τους τόνους ότι όσο ελαφριές και αν είναι οι συνειδήσεις σας, η ευθύνη που φέρετε είναι τεράστια και σας καθιστά υπόλογους. Καθημερινά, γυναικεία σώματα παραβιάζονται όχι από κάποια απόκοσμα πλάσματα, αλλά από τύπους που χαζεύουν μεσημεριανές εκπομπές, παρέχοντας τους βλακωδώς, ασυλία στην ασέλγεια. Εντύπωση προκαλεί, πώς μέσα στη μαγεία της στιγμής, το παρεάκι ξέχασε να αναρωτηθεί αν η φοιτήτρια προκάλεσε με κάποιον τρόπο τον δράστη ή αν φορούσε κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόκληση. 

Κάτι τελευταίο. Η σημερινή συγγνώμη του περίλυπου πάνελ είναι ακόμη πιο εξοργιστική, συμπληρώνοντας για ακόμη μια φορά το παζλ της ανευθυνότητας αποδίδοντας τα όλα σε μια “άτυχη στιγμή”, θέτοντας παράλληλα με ακόμη περισσότερη γελοιότητα ερωτήματα για την ψυχική υγεία του φοιτητή, στοχοποιώντας συμπληρωματικά και άτομα που δίνουν την προσωπική τους μάχη ώστε να ανταποκριθούν στις εσωτερικές τους δυσκολίες. 

Αυτά από εμάς και ένα μεγάλο ντροπή σας!