Πιστός στο μεγάλο αφεντικό, ο Ηλίας Κασιδιάρης απολογήθηκε σήμερα στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, παραδίδοντας μαθήματα πρόζας, μια διαδικασία που φάνηκε να είχε λείψει στον παρανοϊκό ναρκισσισμό του και που όπως αποδείχτηκε του επιτράπηκε και με το παραπάνω. Ο “προστατευόμενος” του Μιχαλολιάκου δήλωσε θύμα αδιανόητης πλεκτάνης, κάτι που μάλλον λειτουργεί βοηθητικά στο να δικαιολογήσει την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα το κόμμα του.

Τα καθίσματα του Εφετείου γέμισαν και από τις δύο πλευρές, με τους Χρυσαυγίτες να επανεμφανίζονται μήνες μετά στα καθίσματα του δικαστηρίου, φορώντας γυαλιά και καπέλα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το θάρρος δεν τους περίσσευε ποτέ.

Ο Κασιδιάρης, έχοντας προβάρει και εκτελέσει με ακρίβεια αρλεκίνου το σόου του, διαφοροποιήθηκε απ’ όσα μοιρολατρικά μέχρι τώρα ακούγαμε μέσα από τα δόντια των φοβισμένων αυλικών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για “Ελεύθερη διακίνηση ιδεών”, όταν ρωτήθηκε για όσα κατά καιρούς έχει γράψει.

Ο Κασιδιάρης, που με νερά και σφαλιάρες καλωσόριζε μια νέα εποχή στο ελληνικό κοινοβούλιο, ουρλιάζοντας και βρίζοντας στα έδρανα της βουλής και στα κανάλια, απειλώντας για τη στιγμή που θα έρθει αυτός και οι νοσταλγοί του Φύρερ στα πράγματα, δημιουργώντας ένα εθνικό καθεστώς όπου όλοι αυτοί οι οποίοι προδίδουν την Ελλάδα, θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες, αναρωτήθηκε γιατί δέχεται ερωτήσεις μόνο για τον Χίτλερ και όχι για τον Τσε Γκεβάρα, που κάποτε φιλοξένησαν σε φυλλάδια του κόμματος του, αποδεικνύοντας ξανά ότι η αντίληψη του μοιάζει με οικόπεδο που όταν δεν ισοπεδώνεται από το μίσος, φυτρώνει εκεί ιστορική παραμορφία και σύγχυση.

Αναφερόμενος πολλές φορές στον όρο “λαθρομετανάστες”, έκανε ξεκάθαρο ότι όσοι δεν διαθέτουν χαρτιά θα πρέπει να απελαύνονται, ενώ χαρακτήρισε τις αιμοδοσίες “Μόνο για Έλληνες”, ένα “δώρο” στους συνανθρώπους που έπληξε η οικονομική κρίση.

Ο Κασιδιάρης που εντάχθηκε ως φοιτητής στη Χρυσή Αυγή, αλλά δήλωνε οπαδός της από τη δεκαετία του 1990, δεν κατάφερε παρά τον καλοστημένο του μονόλογο να μην πέσει σε αντιφάσεις, σχετικά με τη φορεσιά που έφεραν τα μέλη του κόμματος του, υποστηρίζοντας αρχικά ότι τους προέτρεπε να φοράνε τις μαύρες μπλούζες με το διακριτικό της Χρυσής Αυγής, ενώ στη συνέχεια γλίστρησε στο γνωστό ρατσιστικό παραλήρημα, λέγοντας πως τα συγκεκριμένα μπλουζάκια μπορούσες να τα αγοράσεις από τη λαϊκή και πως Ρομά φορώντας τα ζητούσαν χρήματα για χάρη τους, κάτι που τον “προβλημάτισε”.

Ο αμετανόητος φυρερίσκος δεν θέλησε να δώσει καμία εξήγηση για τη σβάστιγκα που αποφάσισε να χαράξει στο σώμα του, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα συνθήματα “Έξω οι Εβραίοι” και “Η Γερμανία πάνω απ’ όλα”, μιας και όλα τα έχει αναλύσει σε άρθρα του και αφορούν την προσωπική του ιδεολογία  που εύκολα και περίτεχνα αποσυνδέει από τη φασιστική δράση του. Δήλωσε εθνικιστής και πως χρειάστηκε να εκπαιδεύσει νέα μέλη στον δημόσιο λόγο μιας και “Δεν ήξεραν να μιλάνε”. Μιας και δεν είχε τίποτα συγκεκριμένο να πει όλες αυτές τις ώρες που πρωταγωνιστούσε, μας μίλησε για την αγάπη του στη σκοποβολή, ένα χόμπι που φυσικά δεν επιτρέπει κανέναν συσχετισμό με τη μετέπειτα δράση του.

Σχετικά με την πορεία των φασιστών και ακροδεξιών τον Μάιο του 2011, που ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη, κατευθυνόμενη από την οδό Αθηνάς προς το Δημαρχείο Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά και που κατά τη διάρκεια της, ομάδες ακροδεξιών με ρόπαλα, κράνη και σιδηρολοστούς – υπό την ανοχή της αστυνομίας – παράλληλα προς το σώμα της πορείας αρχίζουν να κυνηγούν και να ξυλοκοπούν μετανάστες, στην οδό Αθηνάς, στα γύρω στενά και στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, δεν είδε τίποτα. Το ΕΚΑΒ καταγράφει 17 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 είναι άγρια μαχαιρωμένοι. Ο Κασιδιάρης απεύθυνε χαιρετισμό στους ομοϊδεάτες του, παρόλα αυτά μας δήλωσε ότι δεν υπήρχε οργανωμένη παρουσία του κόμματος του.

Τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι για την κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα του και ο ίδιος, την απόλυτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά, που θέλησε να ανακόψει την ανοδική τους πορεία, περιέγραψε ότι στον Μελιγαλά όπως και σε άλλες συγκεντρώσεις, η εικόνα που θέλει να δίνει με τους χρυσαυγίτες είναι αυτή του στρατού, που ψάλει τον εθνικό ύμνο.

Πιπίλησε κάμποσες φορές την ατάκα της “νομιμότητας” και καταδίκασε δύο φορές τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μιας και όχι μόνο χάθηκε ένας συμπολίτης μας αλλά το χρεώθηκε και η Χρυσή Αυγή, αφήνοντας για ακόμη μια φορά την αίσθηση του εμετού στο στόμα μας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να ξέρει να μιλάει καλύτερα, να τρέμει λιγότερο, να απέφυγε σχεδόν όλες τις ερωτήσεις με τον γνωστό και κάπως εξευγενσιμένο σήμερα τσαμπουκά του, αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από όλους εκείνους που 6 χρόνια τώρα, αντέχουν να υφαίνουν τον μανδύα του φασισμού. Άνθρωποι μικροί, πεθαμένοι αν και ζωντανοί.

Και αν ο Κασιδιάρης βρήκε τις λέξεις για να μη μας πει τιποτα, η Μάγδα ήταν πάλι εκεί. Εκεί, να γρατζουνάει την καρδιά μας. Εκεί, να σπάει τη σιωπή με ένα: “Για όσα έκανες δεν είπες τίποτα. Για τα πρόβατα σου…”.