Είναι κάποια πλάσματα που μυρίζει το χνώτο τους θλίψη. Το πετσί τους ιδρώνει γαστρικά υγρά, τα ρούχα τους στάζουν ένα κολλώδες υγρό που έσυραν από την κόλαση. Τα πλάσματα αυτά έχουν μάτια γυάλινα και μια κατακερματισμένη καρδιά, που η αγάπη σκόρπισε τόσο που μοιάζει με παραμορφωμένο μάγο που σκορπάει εφιάλτες, με την υπερδύναμη που του δίνει το μαύρο μακρύ ύφασμα που τον κρύβει από το φως.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, είναι από εκείνες τις μορφές που προκαλεί δυσφορία σε κάθε άνθρωπο που περπατάει τη ζωή του, πάνω σε στοιχειώδεις άξονες της λογικής του κόσμου. Μετά από έναν συρφετό ανοησίας, σχετικά με το πώς “γεννάται” η ομοφυλοφιλία, ξεπερνώντας με εντυπωσιακό άλμα την προηγούμενη λιακοπουλική άποψη του, που αποδίδει τη γιόγκα στον σατανά, ο άνθρωπος που ο κόσμος φιλάει το χέρι του και ζητάει την ευχή του, αποδεικνύει ότι σίγουρα δεν μοιάζει με θέλημα Θεού.

“Δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που εσκότωσεν ο δολοφόνος. Ρε εσού έκαμες τρεις εκτρώσεις, τα μωρά σου, και τώρα υποκριτή και Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα;“.

Είδες τι σου είναι η δύναμη του ράσου; Η αλαζονεία του να παραληρείς χωρίς καμία συνέπεια, διεκδικώντας το ακαταλόγιστο χωρίς καμία προϋπόθεση; Αν έχεις τον Θεό σου παπά! Αν έχει τον Θεό σου, που ξεπλένεις με το αίμα 7 ανθρώπων, ένα κάθαρμα.

Ο άνθρωπος αυτός παπά σκότωσε 5 γυναίκες και στραγγάλισε 2 παιδιά. Για την πλάκα του, για τις ορέξεις του, για τα γούστα του, για να μπορείς εσύ σήμερα να του δίνεις άφεση αμαρτιών και να τον νομιμοποιείς στη συνείδηση του κόσμου που για όποιον ακατανόητο λόγο, δεν διακρίνει τη φρικαλεότητα.

Εξισώνει ο Μητροπολίτης την έκτρωση, το δικαίωμα δηλαδή στην αυτοδιάθεση, με τις δολοφονίες ενός ανθρώπου που η στολή όπως και το ράσο, δίνει την αίσθηση της παντοδυναμίας, την αίσθηση ότι ο άντρας εξουσιάζει πάνω στη γυναίκα και που φυσικά όταν η γυναίκα αποφασίζει για τη ζωή της, είναι μίασμα που δεν της αξίζει η ζωή.

Αλήθεια παππούλη, ποια παιδιά σε φοβίζουν πιο πολύ; Τα αγέννητα ή εκείνα που δεν τα ακουμπάει ακόμη σαπίλα σας, γιατί μπορούν και τη διαλύουν με τα γέλια τους;

“Όσον αυξάνεται το ποσοστό των εκτρώσεων θα έχουμε τέτοια περιστατικά και τότε είναι που θα φανερώνεται η υποκρισία μας”.

Δεν χρειάζεσαι καμία έκτρωση να φανερώσει την υποκρισία σου Μητροπολίτη, τα πας περίφημα και από μόνος σου. Η αξία που προσδίδεις σε κάθε ζωή, είναι κομμένη και ραμμένη στα απωθημένα σου, κάτι από μόνο του αρκεί για να σε λυπηθούμε. Το να λοιδορείς όμως, με αυτόν τον αισχρό τρόπο και βάζοντας τον Θεό να μεσολαβήσει για όσα λες, ανθρώπους που θανατώθηκαν αφού βασανίστηκαν, είναι τουλάχιστον νοσηρό.

Καμία παρόλα αυτά έκπληξη, για ακόμη ένα γραφικό πρόσωπο που εύκολα τρολαρίστηκε από τα Μέσα, επικοινωνώντας τις προσωπικές του αυθαιρεσίες, που καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Για όσους πιστεύετε στον Θεό, μη φοβάστε, αυτός να ξέρετε δεν του μοιάζει!