“Aν ο εμπρησμός των γραφείων της ATHENS VOICE είναι απόπειρα εκφοβισμού, οι δράστες της επιτυγχάνουν μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα. Η Α.V. είναι μια ανεξάρτητη φωνή και θα συνεχίσει έτσι. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που καίγονται εφημερίδες και απειλείται η ελεύθερη γνώμη. Θα προσπαθήσουμε με όλη μας τη δύναμη να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη”.

Αυτό, είναι ένα κομμάτι από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ATHENS VOICE, όταν τρία χρόνια πριν δέχτηκε επίθεση στα γραφεία της στα Εξάρχεια, μια ενέργεια που ανέλαβε με ανακοίνωση της η οργάνωση “Αναρχική ομάδα αντικαπιταλιστικής δράσης”. Τότε, οι περισσότεροι συμφωνήσαμε ότι τέτοιες τακτικές δεν εξυπηρετούν σε τίποτα τον χώρο του κινήματος και τον τρόπο αντίληψης του από την κοινή γνώμη. Συμφωνήσαμε στην ελευθερία του να γράφει και να διαβάζεις ο καθένας ο,τι επιλέγει ότι τον εκφράζει, ότι οι δράσεις πρέπει να συνδέονται με μια πολιτική συνέχεια που δεν θα τρομάζει την κοινωνία, αλλά θα την καλεί προς το μέρος της.

Η σκέψη αυτή, ακουμπά σε κάθε μέσο που εκτίθεται δημόσια, ακόμη και σε εκείνα που με χαρά θα ακούγαμε ότι δεν υπάρχουν πια. Ζητούμενο για εμάς είναι τα αίσχη που καθημερινά διαβάζουμε, να αποβάλλονται από τους αναγνώστες και όχι από μεμονωμένα περιστατικά.

Εδώ και καιρό λοιπόν, η ATHENS VOICE, είναι ένα μέσο που παλεύει με κάθε τρόπο να αυτοεξοριστεί στη συνείδηση όλων μας και τα καταφέρνει μια χαρά. Μέσα από ένα placebo χιπστεροπολιτισμικό προφίλ που με συνέπεια χτίζει και που σταδιακά χάνει το κοινό του, πιστεύει ότι είμαστε ένα μόρφωμα ηλιθίων που χασκογελάει με τις φασιστικές απόψεις που αρκετά συχνά και αρκετά πυκνά εκφράζει, μακιγιαρισμένες στο δήθεν απολιτίκ προφίλ που μας παρουσιάζει.

“Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού”.

Σε πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες του Facebook, που ακολουθούν τη σελίδα, αποφάσισε να παρουσιαστεί αυτό το μισάνθρωπο σχόλιο και μιας και τα δικά μας όπλα σχετίζονται με την ηθική και τον σεβασμό απέναντι σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και παλεύουμε καθημερινά με κάτι “ανεξάρτητες φωνές” σαν και του λόγου σας, δηλώνουμε ότι σε αυτήν την αλητεία θα μας βρίσκετε πάντα απέναντι. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ κάποιο σχόλιο για το αίσχος που χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό δημοσιεύσατε, ακολουθώντας για ακόμη μια φορά τη ρητορική του μίσους και του διχασμού, που χωρίς ντροπή φτύνετε κατά περιόδους, ανάμεσα στα καλύτερα μέρη για αφράτους λουκουμάδες και ζώδια.

Η δημοκρατία αγαπητοί συνάδελφοι, δεν είναι μόδα που περνά και επανέρχεται όταν πάρει φωτιά ο κώλος μας, ούτε όταν πρέπει να πουλήσουμε κανένα δήθεν ANTIFA κειμενάκι για τη Χρυσή Αυγή, όταν κρίνουμε ότι πουλάει. Η δημοκρατία είναι καθημερινή πράξη και σήμερα εσείς δεν έχετε καμία σχέση με αυτήν.

Εντυπωσιακή παραμένει η ταχύτητα που αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση, έπειτα από την κατακραυγή του κόσμου που πολλές φορές πονάει περισσότερο και από γκαζάκι. Ούτε μια συγγνώμη από το “ανεξάρτητο” μέσο, που μάλλον θεωρεί ότι παίζει μόνο του μπάλα στα media, και ότι όλοι οι άλλοι τρώμε μουχλιασμένο τυρί. Αυτή η ανεξαρτησία των διαφημίσεων θα σας φάει και εσάς. Ας θυμούνται εκεί στην Athens Voice ότι η πιάτσα στον χώρο μας είναι μικρή και λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε τι καπνό φουμάρει ο καθένας.

Αυτές οι λίγες πρώτες σκέψεις μετά το μεσημεριανό ξερατό πάνω στο πτώμα μιας μετανάστριας που φούνταρε από το παράθυρο επειδή δεν είχε χαρτιά και για κάποια γελοία ανθρωπάκια που η βλακεία και η χυδαιότητα είναι επάγγελμα. Λυπούμαστε που επιβεβαιώνετε την κατά καιρούς δημοσιογραφική αλητεία, χαιρόμαστε που μπορούμε να λέμε και να ισχύει τελικά, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.