Ξέρεις, όλο αυτό δεν έχει να κάνει με τον Θεό. Δεν έχει να κάνει με την πίστη ή το θείο. Δεν έχει καμία σχέση με κεριά που καίνε τάματα, για να ανάψουν ελπίδες. Έχει να κάνει με το βαθύ πένθος ψυχών που πεθαίνουν ζωντανές, σαπίζοντας σε ένα σώμα γερασμένο, από τότε που ήταν νέοι. Πένθος που τρικλίζει σε μια λίμνη από δάκρυα που δεν βρήκαν ποτάμι να ξαποστάσουν και θέριεψαν, έγιναν στοιχειά και σφηνώθηκαν σε κάθε αρτηρία, ενός μολυσμένου σώματος.

Ο Αμβρόσιος, είναι ένας τέτοιος θλιβερός ανθρωπάκος. Τον έστειλε ο θεός του, για να δείξει πώς είναι οι δαίμονες, και να προετοιμαστούμε για τη μέρα που θα ξέρουμε καλά ότι καμία πυρά, κανένας εξορκισμός και ευχέλαιο δεν τους καίει. Οι αγκαλιές τους πονάνε, τα λάγνα βλέμματα και τα χουφτώματα. Τα γέλια, τα χρώματα, ο χορός και τα φιλιά που μπλέκουν γλώσσες και υγρά εκτοξεύοντας ευτυχία. Ο Αμβρόσιος, που θα πεθάνει μέσα στη φούσκα του ράσου του, ευνουχισμένος από κάθε Άνοιξη της ψυχής του, που θα τον θυμόμαστε σαν ένα από αυτά τα πλάσματα που σέρνονται στη γη, ανοίγοντας τρύπες εξορισμένοι από κάθε τι ουράνιο, 

Έκατσε στο ειδώλιο ο Αθανάσιος Λενής, ο βασανιστής που κατάφερε να ξεπλύνει με σκατά το όνομα του στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσαν 9 μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με αφορμή το σαν από λιβάνι μαστουρωμένο παραλήρημα του.  

“Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!”.

Βλέπεις δυστυχισμένε γέροντα τι παθαίνει όποιος δεν υπερασπίζεται δημόσια τα “πάθη” του; Όταν δεν διεκδικεί την ελευθερία, όταν δεν παραδίνεται στον έρωτα και δεν θυσιάζεται για την αγάπη; Μουχλιάζει, βρωμάει η ανάσα του νεκρά κύτταρα απωθημένων. Είσαι γεμάτος νεκρά κύτταρα γέροντα. Το μέσα σου βρίσκεται σε σήψη και το ράσο σου στάζει ξεραμένο αίμα. Αίμα αυτών που βασάνισες με τα ίδια σου τα χέρια τότε, που σφυροκοπάς με τη διχαλωτή γλώσσα σου σήμερα.

“Αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία!”.

Αναρωτιέμαι πόση μοναξιά βασιλεύει στο βασίλειο του μίσους σου και εκεί που αρχίζω και λυπάμαι μου έρχεται να φωνάξω: “Και ποιος είσαι εσύ ρε;”. Ποιος σου έδωσε τον ψευτοτσαμπουκά να νομίζεις ότι ξεφτιλίζεις ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα για την ύπαρξη σου; Ποιος είσαι εσύ που τολμάς να αγνοείς νόμους και μνήμες και να επιτίθεσαι σε ανθρώπους που ξεμπροστιάζουν το μίσος σου;

Άσε, ξέρω…

Είσαι αυτός που δεν ήθελες τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, αυτός που μέσα στο δικαστήριο είπε: “Αν είχε όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε” και αθωώθηκε. Είσαι ακόμη ένας που άφησε μεταξεταστέους τους θεσμούς κάποιου κράτους δικαίου. Που ξερνάς βία καταπατώντας ξανά και ξανά τον αντιρατσιστικό νόμο και σουλατσάρεις το ράσο σου ελεύθερος και τρομακτικά άσχημος. Παραμιλάς σαν Χίτλερ, ορκίζεσαι σε σβάστικες και μισείς ό,τι ζει μακριά από τα φασιστικά ιδέωδη σου, θεωρώντας πορνεία τον πολιτικό γάμο. Η πορνεία γέροντα συνδέεται με την ψυχή και όχι με το σώμα. Την ψυχή!

Αθωώθηκες με τη βοήθεια κάποιων καλών χριστιανών που σου μοιάζουν και που αναλώθηκαν σε εξευτελιστηκές για τους ίδιους ερωτήσεις, του τύπου: “Ο Φρόυντ λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι διεστραμμένοι”, “Δεν συμβαδίζει η αξιοπρέπει με την ομοφυλοφιλία”, ” Δεν ξέρω εάν είναι κύριοι ή κυρίες οι ενάγοντες” και ευτυχώς που είστε πολύ άντρες εσύ και λουζόμαστε και λίγο τεστοστερόνη.

Και πώς να σε λυπηθώ; Πώς να προσευχηθώ όταν είσαι η απόδειξη ότι κάτι πάνω από τα σύννεφα πάει στραβά; Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πόσο μας έχουν κουράσει κάτι περσόνες σαν εσένα και παρόλα αυτά δεν έχουμε καμία ανάγκη να σε φτύσουμε, όπως δεν είχαμε και καμία προσδοκία ότι δεν θα αθωωθείς. Παρόλα αυτά η ιστορία σε έγραψε σαν τον πρώτο μητροπολίτη που κάθεται το εδώλιο και αυτό δεν είναι καθόλου λίγο ξέρεις. Καμίά φορά η πηγή είναι αρκετή, ακόμη και αν δεν έχει νερό. Μπορείς να φτάσεις ως εκεί μόνο για να φωνάξεις: Είτε μητροπολίτης, είτε απλός πολίτης Αμβρόσιε για μια ζωή θα είσαι χρυσαυγίτης”. 

Ζούμε για να μπορούμε να φοράμε ό,τι γουστάρουμε, γελάμε μέχρι να γκρεμίσουμε το μίσος κάθε φασίστα, πίνουμε μέχρι να ξημερώσει πάνω από τους άγιους στίχους του Θανάση. Κάνε ησυχία γέροντα, κλείσε το στόμα και τα μάτια σου γιατί… ” Αλλάζει ο κόσμος όταν φιλιούνται δυο/ Μεταμορφώνεται, όλα αγιάζουν/ Ο σκλάβος βγάζει στους ώμους του φτερά/ Παύεις να είσαι ένας ακόμα ίσκιος”.