Ο Κολόμβος έφαγε το μπούλινγκ της αρκούδας. Ο Γαλιλαίος φλέρταρε με τη φωτιά. Κι εμείς φάγαμε μπόλικη πίεση στο σχολείο για ν’ αποδεχτούμε ένα γεγονός που, με γυμνό μάτι, φαίνεται παράλογο. Η γη είναι στρογγυλή. 

Ή μήπως όχι; Η ανθρώπινη αντίδραση σε νόμους και κανόνες δεν σταματά ποτέ. Μια ντουζίνα παλικάρια, έρχονται με αυτοσχέδια πειράματα ν’ αποδείξουν πως η γη είναι επίπεδη. Πως όσα ξέρεις είναι ένα σχέδιο. Μια μπλόφα. Μια μεγάλη απάτη.

https://www.youtube.com/watch?v=iYhmj8g4zhw

 

Ναι, όλα αυτά είναι μπούρδες, το ξέρω. Δεν ήξερα όμως, πόσο μεγαλύτερες μπούρδες με οπαδούς υπάρχουν σ’ αυτόν τον κόσμο. “Και όμως, υπάρχουν…” που θα ‘λεγε κι ο φίλος Γαλιλαίος. Και μπορείς να τις διαβάσεις ακριβώς από κάτω.

Οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ!

Το μέινστριμ είναι να πιστεύεις πως κάποιος μάλλον δεν πέθανε. Ο Έλβις ζει, ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε, ο Μάικλ Τζάκσον κάνει ακόμα λίφτινγκ σ’ ένα υπόγειο νησί από ζαχαρόπαστα. Όμως αυτά είναι για λινάτσες. Οι αρχόντοι δεν ασχολούνται με τον θάνατο. Κάνουν ένα υπέροχο (μικρό για τους ίδιους αλλά τεράστιο για την ανθρωπότητα) άλμα και πάνε κατευθείαν στη γέννηση. Το λοιπόν, λέιντιζ εντ τζέντλεμεν: οι Μπιτλς δεν υπήρξανε ποτέ! Κανένας άνθρωπος με γραβάτα και αφέλειες δεν έπαιξε ποτέ το “Let it be”. Όμως, βρε συνωμοσιολόγε μου… Είναι μάλλον γλυκούτσικο να υποστηρίζεις ότι μια μουσική ιδιοφυΐα όπως ο Λένον ο Χάρισον δεν ήταν άνθρωπος, αλλά έχε τουλάχιστον την ευθιξία να υποθέσεις πως ήτανε Θεός! Η φάση με τα ρομπότ – κλόνους – ρεπλίκες είναι λιγουλάκι μπούρδα.

Y.Γ. Κι αν δεν υπήρξαν, ποιος απελευθέρωσε την Pepperland; Ε;;;

 

Κούφια Γη.

Μεταξύ μας, αυτό δεν είναι καινούριο. Το πίστευαν οι αρχαίοι λαοί, το πίστευαν οι καλόγεροι τον μεσαίωνα, το ‘χει γράψει κι ο Παυλίδης ο Ιούλιος Βερν: Ταξίδι στο Κέντρο της Γης. Φαντασία; Τι λες! Κι αν η γη μοιάζει όντως με φουτουριστική πολυθρόνα απ’ τα ΙΚΕΑ (rip); Αν είναι στ’ αλήθεια κοίλη και μια λαγότρυπα σε οδηγεί ντουγρού στη Χώρα των Θαυμάτων; Κι αν το κέντρο της περιλαμβάνει τον Παράδεισο, ή ίσως καλικάτζαρους, ή μικρότερους πλανήτες με δικές τους ατμόσφαιρες; Μη γελάς, αυτό το τελευταίο φέρει και την επιστημονική σφραγίδα του Έντμουντ Χάλλεϋ. Ο τύπος προσπάθησε (τον 17ο αιώνα!) να εξηγήσει μια φυσική “ανωμαλία” μ’ αυτή τη θεωρία του. Το μόνο που έχω να προσθέσω εγώ, είναι τούτο: αν η γη είναι μια μεγάλη μπαμπούσκα κι ο κάθε εσωτερικός πλανήτης έχει δική του ατμόσφαιρα, πώς ξέρουμε ότι είμαστε το έξω-έξω κομμάτι; Ωχ!

Το φεγγάρι δεν είναι… φεγγάρι!

Ξέρεις τον Ντέιβιντ Ικ; Αν όχι, τότε είσαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Ο Ντέιβιντ είναι ένας Άγγλος, πρώην τερματοφύλακας, που όταν κρέμασε τα γάντια του αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να βγάλει μερικά πραγματικά χρήματα. Σήμερα έχει περιουσία κοντά στα 6 εκατομμύρια δολάρια (!). Πώς; Γράφοντας και παρουσιάζοντας απίθανες θεωρίες διαστημικής τρέλας. Ορίστε η καλύτερή του: Ο Νιλ Άρμστρονγκ δεν κάρφωσε ποτέ τη σημαία στο φεγγάρι, γιατί πολύ απλά το φεγγάρι… δεν υπάρχει! Είτε είναι ένα μεγάλο ολόγραμμα, είτε ένα (εξωγήινο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) σκάφος που μάλλον λίγο έξω απ’ τη γη ξέμεινε από βενζίνη. Και τα δύο βέβαια μπορείς να τ’ αμφισβητήσεις, αλλά τι σημασία έχει; Ο Αμερικανός Λιακόπουλος βγάζει μύρια και κάποιοι άνθρωποι στον κόσμο ροματζάρουν κάτω απ’ το φως του Έντερπράιζ. Απολαύστε τον:

 

Oι έγχρωμοι άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυείς.   

Θα κάνω στην μπάντα τις τεράστιες ποσότητες ρατσισμού που κουβαλάει η παραπάνω πρόταση και θ’ ασχοληθώ μονάχα με το “επιστημονικό” της σκέλος. Λοιπόν, αγαπητέ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ακολούθα τον συλλογισμό μου: Οι έγχρωμοι άνθρωποι έχουν διαφορετικό χρώμα στο δέρμα τους, λόγω υπερπαραγωγής μελανίνης. Η μελανίνη είναι η ίδια ουσία που κάνει και το δικό σου δέρμα να μαυρίζει στον ήλιο. Οπότε, θα δεχτώ αυτό που λες, μόνο αν μπορέσεις ν’ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πως όλοι οι άνθρωποι γίνονται λίγο πιο ηλίθιοι το καλοκαίρι! Ή μπορώ να σ’ αφήσω να τα βάλεις με τον από κάτω. Λογικά είσαι πιο έξυπνος, τον έχεις.

  

Ο κόσμος θα καταστραφεί το…

Μεταξύ μας, όχι μόνο η καταστροφή του κόσμου. Γενικότερα στα 2,5 χιλιάδες χρόνια του ανθρώπινου πολιτισμού, οι προφητείες σπάνε ταμεία. Κι όταν λέω προφητείες, δεν εννοώ προβλέψεις. Δεν μιλάω γι’ ανθρώπους που συνδέουν ορθολογικά στοιχεία, συμπεριφορές και καταστάσεις (κι έτσι μπορούνε να προβλέψουν έναν πόλεμο ή τη βέβαιη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε). Μιλάω γι’ ανθρώπους που, με θρησκευτικό συνήθως συνδετήρα, συνδέουν τα πάντα με όλα και βλέπουν το μέλλον με καθαρή και ξάστερη σιγουριά. Κι ενώ τουλάχιστον 50 αποτυχημένες προβλέψεις για την καταστροφή του κόσμου έχουν παίξει μπάλα ως την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες, υπάρχει η μόνιμη δικαιολογία: “Ο θεός σου δεν ξέρει την τύφλα του, ο δικός μου δεν πάει κουβά ποτέ!”. Παρόλο που κανένας θεός λοιπόν δεν συμμετείχε ποτέ σε τέτοιες προφητείες, η επόμενη καταστροφή του κόσμου υπολογίζεται σε 5… 4… 3… 2… 1…