Τα reactions άργησαν τέσσερις μήνες, όπως όλα τα καλά πράγματα που καθυστερούν να γίνουν. Χρειαζόμουν τη σπίθα που θα βάλει τη φωτιά, τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, τον φιλόσοφο που θα κλωτσήσει την μπάλα. Ε, ναι λοιπόν! Ο τινανομέγιστος μάγος του “εκτελώ φάουλ με το αριστερό”, αποφασίζει να λυτρώσει την κοινωνία από το άγχος του να είμαστε όλοι καλοί ή τουλάχιστον αξιοπρεπείς σε σημαντικούς τομείς της ζωής μας.

Ο άνθρωπος που σήκωσε το τιμημένο γιατί είναι βαριά η φούντα του τσολιά, ξυπνά αποφασισμένος και έξαλλος. Ανοίγει λάπτοπ, πίνει δυο γουλιές καφέ να ανοίξει το μάτι και αργά, πολύ αργά, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ αλλά σταθερά, πληκτρολογεί:

“Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν.
Υ.Γ
Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα angryangryangry

Like στους 1700 ιντερνιακούς φίλους που μοιράστηκαν αυτό το απόσταγμα σοφίας στον δικό τους τοίχο, σαν να το περίμεναν από πάντα. Like και στα σχόλια που ακολούθησαν και που ξεφουσκώνουν από ανακούφιση μιας και επιτέλους ο αθλητικός χώρος πήρε ξεκάθαρη θέση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Αυτά που ξέρατε για ομαδικό πνεύμα και ολυμπιακά ιδεώδη, ξεχάστε τα. Εδώ κάνουμε πρωταθλητισμό και χρειάζεται γερή ντόπα για να διαβάσεις σχόλια με μισά κεφαλαία και μισά μικρά, στολισμένα με άπειρες τελίτσες και θαυμαστικά, γιατί αλλιώς δεν μεταδίδεται η ένταση…

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι αδιανόητοι που δεν χειροκροτούν το μεσοεπιθετικό αστέρι και προφανώς δεν τους πατάμε like. Τους ψάχνουμε όμως για αδελφικό hi5.

Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο την καρδιά μας στον σημερινό κυβερνοχώρο, από το σχόλιο που ήρθε να επεξηγήσει το σχόλιο. Γιατί σου λέει ο αετός, που μάλλον ελάχιστα κατάλαβε για το τι συμβόλιζε το εθνόσημο που φορούσε, κάποιοι πιθανόν να μην κατάλαβαν την αλά Καστοριάδη θεώρηση μου, για τη φύση του ανθρώπου. Οπότε πάρτε τα αμόρφωτοι, σαν γκολ στο 90’ : “Σχετικά με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα...μπλα μπλα μπλα… Ο καθένας μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του… μπλα μπλα μπλα… Για μένα όμως ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας και μια γυναίκα, οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Όσους γάμους όσες παρελάσεις και οτιδήποτε άλλο κάνουν δεν πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το ότι θέλουν να εχουν και παιδιά…μπλα μπλα μπλα… Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει…μπλα μπλα μπλα…Υπάρχει πέρα απ´την αισθητική του κάθε ανθρώπου και η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση”.

Βάση του παραπάνω σχολίου, ο Βασίλης Τσιάρτας πιστεύει στον Αδάμ και στην Εύα και μακάρι και στον Άγιο Βασίλη. Πιστεύει καθώς φαίνεται, ότι μια γκόμενα περιόδευε ημίγυμνη σε έναν παράδεισο με φρούτα και λαχανικά και ένας νέος τη φλέρταρε, όμως αυτή γνώρισε ένα φίδι που της έδωσε ένα μήλο και έτσι φτάσαμε στα χάλια τα σημερινά, να πολεμάμε, να πονάμε και να καβαλάμε καλάμια, νομίζοντας ότι είμαστε κάτι πολύ σημαντικό ώστε να ορίσουζε το τι είναι φυσιολογικό. Κάτι τελευταίο Βασίλη και να με συμπαθάς… τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας, με ποιους έκαναν άλλα παιδιά; Σε χαλάει η ταυτότητα φύλου, η αιμομιξία όμως αβαβα ε;

Σε αυτήν την κατηγορία σχεδόν πάντα κολλάει το σχόλιο “γελάμε για να μην κλαίμε”. Γελάμε γιατί δεν πρέπει να είναι πολύ εύκολο να είσαι ο Τσιάρτας και ο κάθε Βασίλης που αγχώνεται για το τι θα συμβεί στις ζωές ανθρώπων που δεν θα γνωρίσει ποτέ πιθανότατα. Πόσο αστείο που εύχεται σαν κακομαθημένο παιδάκι, σε αυτούς που ψήφισαν το αυτονόητο, να αλλάξουν φύλο τα παιδιά τους. Λογικά σταύρωσε χεράκια, έβγαλε το κάτω χείλος του έξω, πάτησε enter και δημοσίευσε το τρομοκρατικό για την ελληνική, οικογενειακή γαλήνη μήνυμα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΟΜΟΡΦΕ! Δεν είναι όλα “μπορώ να ποστάρω μια κοτσάνα στο Facebook, αλλά μπορώ και να μην το κάνω”. 

Λυπάμαι για την αμορφωσιά του κόσμου, και την άγνοια που βρωμά και ζέχνει το προβατοποιείο μας. Που ο καθένας μπορεί να λέει ανυπόστατα κατασκευάσματα, με μόνα του όπλα την επίκληση στη δική του ηθική και θρησκεία, χωρίς το παραμικρό στοιχείο επαλήθευσης των όσων λέει. Και εμένα δεν μου αρέσουν τα μήλα φίλε Τσιάρτα, αλλά δεν τα κουτσομπολεύω με τα αχλάδια. Και ξέρεις γιατί ε; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΗΛΑ. Ας ξεπεράσει ο καθένας τα δικά του σεξουαλικά συμπλέγματα και ίσως τότε σταματήσει να ασχολείται με των αλλωνών.

Έκατσα και ψαχούλεψα για λίγο το profile του Βασίλη στο Facebook και πραγματικά κάπου έλεος με την καμουφλαρισμένη αγάπη και όλες τις αηδίες που την περιβάλλουν. Έχω μια μάνα που πιστεύει στο Θεό. Ξέρω καλά ότι πιστεύει στην αγάπη, παρόλα αυτά νιώθει καλύτερα να την ονομάζει Θεό. Αυτό ναι, είναι μια ερμηνεία μου αντέχω. Όμως μεγάλε μπαλαδόρε, όταν αποφασίζεις να ποστάρεις εικόνες αγίων πουλώντας αβίαστη αγάπη, πρέπει να σου είναι καθαρό ότι ο Χριστός που μάλλον δεν περίμενε να γίνει εικονίτσα για Like στο profile σου, διαδίδει την αγάπη για όλα τα πλάσματα του κόσμου αυτού. Εσύ πόσο πιο μάγκας είσαι δηλαδή, που διαχωρίζεις τα πλάσματα αυτά και καταντάς γελοίος συγκρίνοντας τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν και να διεκδικήσουν τη ζωή τους, με τους παιδεραστές; Πόσες επιστημονικές και νομικές γνώσεις έχεις άσσε του γρασιδιού, για να μην μπορείς να αξιολογήσεις ούτε τις 2 γραμμές που ποστάρεις; Μάλλον για εσένα τα άχαρα και απαίδευτα σχόλια είναι σαν μια πάσα, σαν να βάζεις ας πούμε… ένα ποτήρι νερό.