Ο αγαπημένος μας Nescafé απέδειξε για 3η συνεχόμενη χρονιά την ενεργή του υποστήριξη στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας συμμετέχοντας ως χορηγός στο 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 24 – 27 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και ο Nescafé συμμετείχε και φέτος με επιστημονική διάλεξη της κας Αιμιλίας Παπακωνσταντίνου, Λέκτορας στη Διατροφή και Μεταβολισμό, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του ανθρώπου.

Στη διάλεξη παρουσιάστηκαν τα ερευνητικά δεδομένα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που αφορούν στη διερεύνηση της επίδρασης του στιγμιαίου καφέ, αλλά και άλλων ειδών καφέ, στις πεπτικές διαταραχές και στο στρες. Συγκεκριμένα, τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά καθώς αποδεικνύουν ότι ο στιγμιαίος καφές (κρύος  -frappé- ή ζεστός) δεν προκαλεί πεπτικές διαταραχές ούτε άγχος σε υγιείς ενήλικες.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία με περισσότερους από 1.000 επιστήμονες και επαγγελματίες Υγείας που ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ερευνητικά δεδομένα του καφέ και απόλαυσαν την πλούσια γεύση του 100% φυσικού καφέ Nescafé.