Η ιστορία με τους δημοσιογράφους που φόρεσαν περούκες και “κατασκόπευσαν” τον υπουργό επικρατείας στις Η.Π.Α., μοιάζει βγαλμένη από τις πιο κακογυρισμένες ελληνικές ταινίες των προηγούμενων δεκαετιών. Ίσως από εκεί να άντλησαν την έμπνευση οι δύο “ρεπόρτερ” που επιχείρησαν να καμουφλαριστούν με περούκα, γυαλιά και καπέλα. Αν δεν γνωρίζεις την είδηση, μπορείς να την τσεκάρεις εδώ

Όπως είναι απόλυτα λογικό, τους δύο τύπους τους έχει τρολάρει όλη η γη και αν υπάρχει ζωή και έξω από τη γη, ίσως να έχουν αρχίσει κι εκεί το δούλεμα. Γιατί, διάολε, όπως και να το κάνουμε, για τρολάρισμα είναι η φάση!

Και οι δικές μας αντιδράσεις, στον ίδιο τόνο κινούνται…

Θυμάσαι παλιά που έλεγαν “η φαντασία στην εξουσία”; Ε, ήρθε η ώρα για φαντασία στη δημοσιογραφία! Δίνουμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ενώ θα μπορούσαν να αράξουν στις γραφειάρες τους στο Μανχάταν, βγήκαν παγανιά στο πεζοδρόμιο για να φέρουν την είδηση. Γιατί έτσι είναι αυτή η δουλειά αγαπητέ Προβοκάτορα, θέλει θυσίες, θέλει να αλλοιώσεις και την εμφάνισή σου ακόμα. Μας άρεσε πολύ που δύο εργαζόμενοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο για να καταφέρουν κανένας δεν έχει καταλάβει τι αυτό που ήθελαν. Χαιρόμαστε που οι νέοι άνθρωποι έχουν ακόμη μεγάλη φαντασία και τη διοχετεύουν στο να γίνουν πιο παραγωγικοί.

Όλα καλά, όλα όμορφα, ακούσαμε και διαβάσαμε όλες τις απόψεις, αλλά αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως οι δύο δημοσιογράφοι έφαγαν και στο τσάμπα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο Newpost, στις τσέπες του ενός βρέθηκε ένας λογαριασμός αξίας 15 δολαρίων, που είχε χρεωθεί όμως στον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργού Επικρατείας, Γιώργο Χριστοφορίδη. Δηλαδή τα παληκάρια όχι μόνο έκαναν την (γ)καβλάντα τους, αλλά ήπιαν κι έναν καφέ στην υγειά του υπουργού. Ό,τι πιο ΠΑΣΟΚ έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες. Απλά τέλειο.

Οι Δημάδης και Σουλτογιάννης (μόνοι τους φανερώθηκαν, δεν φταίμε εμείς) πρέπει να πέρασαν γαμάτα σε όλη αυτή τη φάση. Κάνε λίγο εικόνα εσένα με τον κολλητό σου ή την κολλητή σου να έχετε φορέσει περούκες, καπέλα και γυαλιά και να τριγυρνάτε σαν τον Αστυνόμο Σαΐνη για να παρακολουθήσετε τον πρώην ή την πρώην. Δεν θα είχε πολύ γέλιο; Ε, το ίδιο έκαναν και οι δύο δημοσιογράφοι, απλά το θέμα δεν ήταν γκομενικό, αλλά καθαρά επαγγελματικό. Το ωραίο της υπόθεσης όμως, είναι ότι μετά τον μικρό χαμό που ξέσπασε οι δύο δημοσιογράφοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να συνεννοηθούν για το τι ψέμα θα πουν. Έτσι ο ένας έγραψε ότι δεν μεταμφιέστηκε και ο άλλος έβγαζε selfie γράφοντας πως γέλασαν πολύ με την μεταμφίεση. Περνάνε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω!

Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος ή να θίξω την κριτική ικανότητα των δύο δημοσιογράφων, συμφώνησα απόλυτα με μια άποψη που είδα γραμμένη στο τουίτερ αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιος την εξέφρασε. Έλεγε σε γενικές γραμμές, ότι μάλλον δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να κυκλοφορείς καμουφλαρισμένος στους δρόμους της Νέας Υόρκης, μία ημέρα μετά την βομβιστική επίθεση στο Τσέλσι του Μανχάταν που τραυμάτισε 29 άτομα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι αστυνομικοί των Η.Π.Α. έχουν και λίγα νεύρα τον τελευταίο καιρό και δεν κολλάνε και πολύ να σου φυτέψουν καμία σφαίρα στο κεφάλι, έτσι γιατί είχαν λίγες αμφιβολίες για το ποιον έχουν απέναντί τους. Ουάου για το θάρρος σας. Μόνο ουάου!

Πέρα από όλη την πλάκα που κάναμε παραπάνω, είναι θλιβερή αυτή η ιστορία. Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τον δημοσιογραφικό κόσμο στο σύνολό του. Πολύ λυπηρό είναι επίσης να βλέπεις ανθρώπους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτό το καραγκιοζιλίκι. Δεν έχει καμία σημασία τι ψηφίζεις και αν υποστηρίζεις την κυβέρνηση ή όχι. Ακόμη κι αν είσαι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι δύο τύπους που ξύπνησαν ένα πρωί, την είδαν Σέρλοκ Χολμς και άρχισαν να παίρνουν τους δρόμους για να αποκαλύψουν… ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ!

Λίγο έλεος με τους παπαράτσι. Γιατί σόρυ φίλε Δημάδη και φίλε Σουλτογιάννη αλλά αν ντύνεσαι καρνάβαλος  και παρακολουθείς ή “παρακολουθείς” έναν υπουργό, δεν διαφέρεις σε τίποτα από τον τύπο που κυνηγάει τις παρουσιάστριες στα νησιά για να βγάλει δύο φωτογραφίες και να τις κάνει εξώφυλλο. Βέβαια, αν αυτός ο τύπος είναι συνειδητοποιημένος είναι και πολύ πιο τίμιος από εσένα που το παίζεις “σοβαρός” και “αξιοπρεπής” δημοσιογράφος.

 

Περιμένουμε την ψήφο σου αλλά και τη δική σου γνώμη στα σχόλια…