Τι είναι η κάνναβη αλήθεια; Είναι ναρκωτικό που όταν δεν θα έχει το “βαποράκι” σου, θα σου δώσει σκόνη και θα σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο; Είναι ένα αθώο χορταράκι που το καπνίζουν οι πιτσιρικάδες για να κάνουν τη φάση τους και να νιώσουν γαμάτοι; Ή μήπως είναι το “χόρτο του θεού” που έχει θεραπευτικές ιδιότητες και η μη νομιμοποίηση του είναι εντελώς παράλογη; Αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους, λογικά θα πάρεις 100 διαφορετικές γνώμες. Η ουσία όμως είναι μία. Όπου έχει νομιμοποιηθεί η χρήση της, τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά σε διάφορους τομείς με κυριότερους την ανάπτυξη της οικονομίας και την μείωση της εγκληματικότητας. 

Σε έρευνα του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά, προέκυψε ότι 16,6 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 15-34 ετών έχουν κάνει χρήση κάνναβης τον τελευταίο χρόνο, οπότε καταλαβαίνουμε ότι το θέμα αφορά ένα μεγάλο κομμάτι και της ελληνικής κοινωνίας. Η κάνναβη στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και με την ελεύθερη καλλιέργεια της κλωστικής, έχουν μπει πλέον οι βάσεις και για τη νομιμοποίηση της χρήσης για ψυχαγωγικούς λόγους. 

Επειδή λοιπόν η κάνναβη υπάρχει παντού γύρω μας και είναι αρκετοί εκείνοι δεν διστάζουν να παραδεχτούν ότι συχνά ή περιστασιακά κάνουν χρήση κάνναβης, θεωρούμε πως πρέπει να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Στο παρελθόν αναλύσαμε πόσο επηράζει τον ύπνο μας η χρήση της κάνναβης και αυτή τη φορά θα δούμε πόσο επηρεάζει τις ερωτικές μας σχέσεις.

Λιγότεροι τσακωμοί με το μωράκι

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Buffalo τα ζευγάρια που καπνίζουν μαζί μαριχουάνα, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να βιαιοπραγήσουν. Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 634 ζευγάρια με πάνω από 9 χρόνια γάμου και άρχισε το 1996. Στον επίλογό της αναφέρει χαρακτηριστικά: “Τα ζευγάρια με συχνή χρήση κάνναβης και από τους δύο, εμφάνισαν τις λιγότερο βίαιες συμπεριφορές”. Ω ναι, είναι αλήθεια. Σιγά μην είχαν όρεξη και να τσακωθούν. Άλλα πράγματα ήθελαν να κάνουν οι άνθρωποι.

Είναι αφροδισιακή

Ο πρώην καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Harvard, Lester Grinspoon, απάντησε σε ερωτήσεις στο περιοδικό High Times σχετικά με το αν η κάνναβη επηρεάζει την ερωτική ζωή των χρηστών (αυτά βέβαια εμείς τα έχουμε ήδη απαντήσει). Σύμφωνα λοιπόν με τον ντόκτορα, “Η χρήση κάνναβης δυναμώνει τον ερεθισμό στους ανθρώπους” ενώ συμπληρώνει πως “είναι πιο αφροδισιακή και από τα μύδια” τα οποία έχουν και τη σχετική φήμη. Έτσι κι αλλιώς όταν είσαι χαλαρός είναι όλα καλύτερα. Και η κάνναβη σε χαλαρώνει όσο πρέπει.

Κάνεις γαμάτες συζητήσεις

Αν έχεις κάνει κι εσύ μερικές τζούρες τότε σίγουρα θα έχεις προσέξει πως μετά από λίγο η γλώσσα σου πάει ροδάνι. Οι πιο γαμάτες συζητήσεις γίνονται όταν την έχεις ακούσει. Το μυαλό σου επικεντρώνει σε λεπτομέρειες που νηφάλιος ίσως να μην μπορούσες να επεξεργαστείς. Όταν είσαι με τον/την σύντροφό σου και μοιράζεστε το ίδιο τσιγάρο, τότε χαλαρώνεις πολύ περισσότερο συγκριτικά με το τι θα συνέβαινε αν ήσουν μόνος ή με τους φίλους σου. Δεν χρειάζεται κάποια έρευνα για να το επιβεβαιώσεις αυτό αρκει η προσωπική πείρα.

Σε κάνει πιο εκφραστικό

Η ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου “The Pot Book”, Julie Holland, αναφέρει σε άρθρο της στο Mic: “Έχω πολλούς ασθενείς που παραδέχονται πως όταν καπνίζουν μαριχουάνα νιώθουν πολύ πιο άνετα και μπορούν ευκολότερα να ανοίγονται συναισθηματικά” και προσθέτει “αν δύο άνθρωποι πίνουν τα τσιγάρα τους μαζί, εξαφανίζουν το όποιο συναισθηματικό κενό μπορεί να προκύψει και έρχονται πιο κοντά στο να εκφράσουν αυτά που πραγματικά νιώθουν”. 

Αυτά τα λίγα για τις σχέσεις και την κάνναβη. Αν έχεις παρατηρήσεις, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε στα σχόλια!