Χθες, 20 Απριλίου ήταν η μέρα που οι αμερικανοί γιόρταζαν το 420. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι είναι διαδεδομένος παγκοσμίως ως η κωδική ονομασία της μαριχουάνας. Χθες λοιπόν τα ίντερντς (και όχι μόνο) των αμερικανών γέμισαν με μπαφο-αφιερώματα όλων των ειδών προς τιμήν της εορτής. Εμείς ως Provocateur ξέρεις πολύ καλά ότι όσο μπορούμε ασχολούμαστε με το θέμα

Έτσι για να τιμήσουμε κι εμείς τη γιορτή του χόρτου του θεού, είπαμε να αποκαλύψουμε την μεγάλη αλήθεια (με την βοήθεια του αγαπημένου μας MIC): Η αποποινικοποίηση της μαριχουάνας μόνο την καταστροφή μπορεί να φέρει. Και βρήκαμε 7 επιστημονικούς λόγους για να το αποδείξουμε. 


1. Είναι άκρως επικίνδυνη!

Όπως βλέπεις ξεκάθαρα, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η κάνναβη είναι επιβλαβής για τον οργανισμό και δεν πρέπει ποτέ να τη δοκιμάσεις. Ναι και τι έγινε που το αλκοόλ και ο σκέτος καπνός είναι ακόμα χειρότερος; Και όλα τα γνωστά ναρκωτικά… Μην τους ακούς, δεν ξέρουν αυτοί.

2. Σε στέλνει για πλάκα στα θυμαράκια!

Χιλιάδες θάνατοι καταγράφονται κάθε χρόνο από την χρήση ουσιών που μας κάνουν κακό! Καπνός, αλκοόλ, παυσίπονα, ηρωίνη, κοκκαΐνη και κάνναβη έχουν στείλει κόσμο και κοσμάκη στο θάνατο. Όλα αυτά εκτός από την κάνναβη. Για μάντεψε ποιο από όλα αυτά είναι το παράνομο. Ω ναι, η κάνναβη. Ποτέ κανένας δεν πέθανε από λίγη φούντα.

3. Δεν έχει καμία ιατρική χρήση

Καμία ιατρική χρήση λέμε. Όχι. Βοηθάει μόνο σε HIV, Αλτσχάιμερ, αρθρίτιδα, καρκίνο, χρόνιους πόνους, επιληψία, πολλαπλή σκλήρυνση και μερικές ακόμα που δεν αναγράφονται στο πινακάκι. Ντάξει, δεν κάνει και τους τυφλούς να βλέπουν. Σιγά τη χρησιμότητα…

4. Η μαριχουάνα θα σου κάψει τελείως το μυαλό

 

Τα βλέπεις εδώ τι λένε οι άσχετοι αμερικανοί; Προπαγάνδα! Ότι και καλά όσοι κάνουν χρήση κάνναβης δεν χάνουν μονάδες από το IQ τους και κάτι τέτοιες μπούρδες. Μην τους πιστεύεις. Οι γιαγιάδες μας δεν το λένε έτσι ότιμε τα χασίσα θα κάψεις κεφάλι σου, γι’ αυτό να μη σε γελάσει κανένας και σε δώκει να κάνεις ναρκωτικά“. Οι γιαγιάδες μας ξέρουν. Όχι οι επιστήμονες. 

5. Τα πνευμόνια σου δεν τα λυπάσαι;

Μερικοί περίεργοι έπεισαν κάποιους γιατρούς να πουν ότι και καλά η μαριχουάνα δεν σχετίζεται με δραματικές αλλαγές στην υγεία των πνευμόνων σου. Αυτοί είναι προβοκάτορες, να μην τους εμπιστεύεσαι.

6. Κάθε φορά που την πίνεις βγαίνει ο κακός σου εαυτός

Αυτοί τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ρώτησαν κόσμο για το αν έχουν μετανιώσει για μεθυσμένες ή μαστουρωμένες πράξεις τους. Και οι απαντήσεις που πήραν έλεγαν ότι για κάθε 3 “μετάνοιες” που προέρχονταν από το αλκοόλ, αντιστοιχούσε μία που οφείλεται στην μαριχουάνα. Γενικά στα παρτάκια που πηγαίνεις το αλκοόλ είναι ακίνδυνο όπως κατάλαβες. Η κάνναβη είναι εκείνη που σε εκθέτει.

7. Το χόρτο σε κάνει επικίνδυνο για τους γύρω σου!

Αυτές είναι οι ενέργειες στις οποίες θέλουν να προβούν όσοι κάνουν χρήση μαριχουάνας, σύμφωνα με μαρτυρίες των ιδίων στο Reddit. Φαγητό, σεξ, κόμικς στην τηλεόραση, βόλτες, πολλές βόλτες, South Park ή πολύ απλά κάνουν ότι θα έκαναν και αν δεν ήταν μαστουρωμένοι. Το βλέπουμε όλοι ότι η μαριχουάνα μας οδηγεί στον θάνατο έτσι;