Η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας. Ένας από τους εκατομμύρια λόγους, είναι και η τηλεοπτική πραγματικότητα. Γιατί τις Δευτέρες το βράδυ παίζει την ίδια ώρα στον ΑΝΤ1 το “Ράδιο Αρβύλα” και ο “Ενικός” του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR. Τι διαλέγεις; Με ποια από τις δύο εκπομπές θα γελάσεις περισσότερο; Ποια θα σε κάνει να προβληματιστείς για το μέλλον σου; Τέλος πάντων, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, συνήθως το “Ράδιο Άρβυλα” κερδίζει την μάχη. Κάτι που ΔΕΝ έγινε χθες.

Χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε καλεσμένο τον πρωθυπουργό της χώρας, οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην τον παρακολουθήσουμε να προσφέρει δουλειά στην σάτιρα και τα τρολ. 

Έτσι ακριβώς την είδαμε…

Μας άρεσε γιατί είχαμε πολλά χρόνια να δούμε πρωθυπουργό να δίνει ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη σε μη προεκλογική περίοδο. Σε κάτι τέτοια σημειολογικά ζητήματα, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να “το έχει” πολύ περισσότερο από τους προκατόχους του. Γενικά σε θέματα επικοινωνίας φαίνεται χαρισματικός (σε σχέση πάντα με τους αντιπάλους του) ίσως και λόγω ηλικίας. Αλλά είτε τον συμπαθείς, είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείς ότι γενικά δεν κωλώνει να μιλάει.

Ήταν τέλειο γιατί ο δημοσιογράφος που έκανε την συνέντευξη είναι μακράν ο καλύτερος δημοσιογράφος στις συνεντεύξεις, σε αυτήν την χώρα. Πίεσε τον πρωθυπουργό, μάταια τις περισσότερες φορές, ενώ μετέφερε τις ερωτήσεις του κοινού από το Twitter. Γενικά ο “Ενικός” είναι η μοναδική υποφερτή πολιτική εκπομπή και αυτό οφείλεται στον παρουσιαστή του. 

Είχε και την πλακίτσα του. Ο Πρωθυπουργός λέγεται ότι ζήτησε σοκολάτα μπαίνοντας στο στούντιο γιατί δεν την πάλευε όντας πολλές ώρες άυπνος. Έχει γίνει αστείο πια αυτό με την κούραση του πρωθυπουργού… Κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έριξε και ένα ποτήρι με νερό, κάτι που ομολόγησε με βλέμμα πιτσιρίκου που μόλις έκανε αταξία. Κάπως έτσι πρέπει να νιώθει και κάθε φορά που βλέπει την Μέρκελ.

Το “ουάου” της χθεσινής βραδιάς πάει αναμφισβήτητα στον πρωθυπουργό που τα έχωσε όσο δεν πάει στον πρώην υπουργό του, Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν η πρώτη φορά που δημόσια εκφράστηκε με τέτοιο τρόπο για εκείνον. Το έκανε με τσαχπινιά βέβαια, αφού δεν απάντησε ποτέ αν έχει μετανιώσει για την επιλογή του, ενώ χαρακτήρισε “ανοησίες” τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών. Σκληρός.

Λυπηθήκαμε γιατί δεν είχε όση πλάκα φανταστήκαμε ότι θα είχε. Και χάσαμε χωρίς λόγο το “Ράδιο Αρβύλα”. Εντάξει, σοβαρά τώρα, η κατάσταση στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι για λύπηση. Ο Αλέξης Τσίπρας, καλώς ή κακώς ενέπνευσε πολλούς πολίτες της χώρας και αυτή τη στιγμή στη συνείδηση των “μη κομματικών” είναι απλά “μία από τα ίδια”. Πολύ κρίμα.

 

Η πολιτική σκηνή της χώρας έχει γίνει απίστευτα βαρετή μετά και το σκάσιμο της φούσκας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι πιστέψαμε πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κοιτάζουν απαθείς την τηλεόραση. Είναι για λύπηση να βλέπεις τον πρωθυπουργό της χώρας σου να προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο και να επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία να μας βγάλει τρελούς! Όχι τίποτα άλλο, μπορεί και να τα καταφέρει…