What the fuck?! Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που αναρωτηθήκαμε μετά την απίστευτη ανακοίνωση που «έσκασε» για την πιο πολυσυζητημένη και πιο πολυαναμενόμενη ταινία του 2014, το υπερηρωικό «X-Men: Days  οf Future Past». Η Anna Paquin και η X-ηρωίδα της Rogue, κόβονται από την ταινία. Κι όταν λέμε κόβεται, εννοούμε… εξαφανίζεται από την ομάδα των Χ-Μen. Η είδηση προκάλεσε viral αντιδράσεις στο διαδίκτυο και η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε «μουδιασμένοι» την αιφνιδιαστική ανακοίνωση που φρενάρει το θετικό κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί για το επόμενο κινηματογραφικό, επικό κεφάλαιο, της μυθολογίας των Μεταλλαγμένων.

Οχι ότι η Rogue είναι «κλειδί» για το storyline. Οταν όμως έχεις μία τόσο δημοφιλή πρωταγωνίστρια σε έναν τόσο αγαπητό ρόλο, την οποία «σέρνεις» στις επίσημες παρουσιάσεις του Comic-Con και την τραβολογάς στις συνεντεύξεις τύπου, δεν μπορείς ξαφνικά από το πουθενά, ενώ υπάρχει τόσο τεράστιο hype, να ανακοινώνεις ότι «κόβεται» μία από τις βασικές ηρωίδες.

Η ανακοίνωση έπιασε την παγκόσμια φαν κοινότητα στον ύπνο. Και την υπογράφουσα επίσης. Το επίσημο ανακοινωθέν της παραγωγού 20th Century Fox, που άφησε για μία ακόμη φορά να βγάλει ο σκηνοθέτης Bryan Singer, τα «κάστανα από τη φωτιά» , αναφέρει ότι η Rogue είχε μόνο μία σκηνή στην ταινία (δεν μας πείθετε, μια που η παρουσίαση στο Comic-Con του San Diego φέτος είχε την Anna Paquin στους πρωταγωνιστές) και ότι σύμφωνα με τον δημιουργό, η σκηνή της δεν «κολλούσε» με το storyline, έπρεπε να κοπεί, και θα ενσωματωθεί στα extras της ταινίας, όταν αυτή κυκλοφορήσει σε dvd.

Κι εκεί που περιμέναμε με ενθουσιασμό τους «X-Men:Days of Future Past», η Fox δείχνει να αρχίζει τα όργανα στην δεύτερη, πιο ακριβή παραγωγή της, μετά το «Avatar».

Γιατί πραγματικά μετά τις απίστευτες επεμβάσεις που προσπάθησε να κάνει στα δύο πρώτα «Χ-Men» τα οποία διασώθηκαν χάρη στον Singer, και μετά τις ιερόσυλες παραγωγές του «X-Men: Last Stand» και «X-Men Origins: Wolverine» που ακολούθησαν της βεβιασμένης αποχώρησής του, η είδηση της «απόλυτης διαγραφής» της Anna Paquin/Rogue, δεν μας φαίνεται για κάτι παραπάνω από τον γενικό κανόνα του «πως τα στούντιο καταστρέφουν ταινίες». Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία….