Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται «πώς είναι ζωντανός ακόμα αυτός ο άνθρωπος;» και όχι άδικα. Και όχι επειδή τα 70 είναι πολλά χρόνια. Αλλά με τον τρόπο ζωής που κάνει, είναι θαύμα που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 50 του! Άλλωστε ο Keith Richards δεν έχει κρύψει ποτέ τις κρεπάλες του.

Ναρκωτικά, γυναίκες, ποτά, ξενύχτια ήταν στο καθημερινό του πρόγραμμα. Και μπορεί όλα αυτά να έχουν χαραχτεί στο πρόσωπό του, αλλά η ενέργειά του δεν λέει να σβήσει.

Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου 1943 στο Κεντ της Αγγλίας, γνώρισε στο σχολείο τον Mick Jagger, δημιούργησαν τους Rolling Stones το 1962 και η ιστορία τους είναι γνωστή. Μια ιστορία που συνεχίζει και γράφεται, καθώς οι Stones δεν λένε να το διαλύσουν το συγκρότημα – και με 25 studio άλμπουμ, 17 live, 26 συλλογές, 5 box sets και 107 singles θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα group του 20ου αιώνα.

Και ο Richards, παρά τα 70 του χρόνια, συνεχίζει να ζει το όνειρο και την παράνοια των sixties. Και εμείς έχουμε μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τις μεγαλύτερες (και πιο τρελές) ατάκες του.

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Πάντα είχα πρόβλημα με την αστυνομία»

«Αν αποφασίσεις να κλωτσήσεις τις αρχές στο πρόσωπο, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις και τα δύο πόδια»

«Πολλοί γιατροί μου είχαν πει ότι έχω έξι μήνες ζωής. Στο τέλος πήγα στις κηδείες τους»

«Στο μοναδικό πράγμα που διαφωνούμε με τον Mick Jagger είναι το συγκρότημα, η μουσική και τι ρόλο έχει ο καθένας»

«Ποτέ δεν με έχει κουρέψει κομμωτής. Το κάνω πάντα μόνος μου»

«Πραγματική φιλία. Το δυσκολότερο πράγμα για να βρεις στη ζωή, αλλά δεν τη ψάχνεις. Σε βρίσκει εκείνη»

«Έχετε τον ήλιο, έχετε το φεγγάρι, έχετε και τους Rolling Stones»

«Γιατί να θέλεις να είσαι κάποιος άλλος από την ώρα που είσαι ο Mick Jagger;»

«Το να σε κατηγορούν μπορεί να είναι και καλό. Σημαίνει ότι έχεις μεγάλη δύναμη. Για παράδειγμα στην αρχαία Ελλάδα, οι άνθρωποι κατηγορούσαν τους Θεούς για όσα τους συνέβαιναν»

«Κάποια πράγματα γίνονται καλύτερα όταν περνάνε τα χρόνια. Όπως εγώ!»