Αν και έχει δοκιμάσει διάφορα είδη στην μέχρι τώρα καριέρα του, θεωρείται τα τελευταία 15 χρόνια ένας από τους καλύτερους κωμικούς της μεγάλης οθόνης. Άλλωστε ο Ben Stiller έχει καθιερωθεί μέσα από κωμικές ταινίες και δείχνει ότι αυτές του ταιριάζουν πολύ – είτε αυτό αρέσει, είτε όχι σε κάποιους.

Ωστόσο αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει την έκπληξη – και παράλληλα να εντυπωσιάσει και εμάς. Ο 48χρονος ηθοποιός δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ένα δράμα-φαντασίας και -όπως φαίνεται σύμφωνα με αυτά που έχουν γραφτεί στο διεθνή Τύπο έως τώρα- έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις.

Ο Stiller στο φιλμ «The Secret Life of Walter Mitty» (όπου έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία) παίζει με την καθημερινότητα και τα όνειρα, όπως αυτά επηρεάζουν τη ζωή μας. Παίρνει μια κλασική ιστορία, δυόμιση σελίδων η οποία γράφτηκε το 1939 και την προσαρμόζει στην καθημερινότητα του 21ου αιώνα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας συνηθισμένος  άντρας, ο οποίος διαπιστώνει -μέσα από την πιο άκυρη συγκυρία- ότι η ζωή του πρόκειται να απογειωθεί σε επίπεδα πιο μαγικά από τα πιο τρελά του όνειρα.  Ο άνδρας αυτός είναι ο Walter Mitty, ένας μοντέρνος ονειροπόλος και παράλληλα ένας διευθυντής περιοδικού φωτογραφίας που δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να ονειρεύεται κάθε μέρα. Η αληθινή περιπέτεια ξεκινά στη ζωή του, όταν ένα αρνητικό φιλμ χάνεται.

«Εκείνο που λατρεύω στην συγκεκριμένη ιστορία είναι ότι δε μπορεί να κατηγοριοποιηθεί. Έχει κωμωδία και δράμα, είναι περιπέτεια, πλήρως αληθινή, αλλά και φανταστικά εξωπραγματική. Ωστόσο στην καρδιά της υπάρχει ένας χαρακτήρας με τον οποίο μπορούμε όλοι μας να ταυτιστούμε» λέει ο Stiller, ο οποίος θα έχει δίπλα του τους Kristen Wiig, Adam Scott και Sean Penn.

Το «The Secret Life of Walter Mitty» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Δεκεμβρίου 2013 από την Odeon.

Δείτε το video μόνο στο Provocateur. 

https://www.youtube.com/watch?v=ONTvkp9zZUM