Πολλές είναι οι λίστες που βγαίνουν κάθε φορά που πλησιάζουμε προς το τέλος μιας χρονιάς. Λίστες για τους κορυφαίους άνδρες, καλύτερες γυναίκες, πιο στιλάτους stars, γεγονότα, σειρές, άλμπουμ, ταινίες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

Και η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες από αυτές τις λίστες δημιουργούνται ανάλογα με τα κέφια και τα γούστα των αναγνωστών και των δημοσιογράφων. Ωστόσο είναι μερικές που όχι απλά θεωρούνται οι καλύτερες, αλλά στο τέλος δίνουν και… βραβεία. Όπως αυτή του Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Αμερικής (AFI).

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η λίστα με τα καλύτερα φιλμ του 2013 και αμέσως άρχισαν να πέφτουν στοιχήματα για το ποια ταινία θα κατακτήσει το Oscar! Βλέπεις η συγκεκριμένη λίστα είναι τόσο αξιόπιστη, που οι ταινίες που επιλέγει στο τέλος πρωταγωνιστούν στη μεγάλη βραδιά του Hollywood.

Για παράδειγμα, πέρσι από τις 10 ταινίες που πρότεινε, οι 6 κέρδισαν τουλάχιστον ένα χρυσό αγαλματάκι! Πάνω κάτω το ίδιο έγινε και το 2011, όταν 5 από τις 10 ταινίες της λίστας του, πρωταγωνίστησαν στα Oscar. Τυχαίο;

Έτσι φέτος, τα 10 φιλμ που μπορούν να ελπίζουν σε μια… χρυσή χρονιά είναι:

1. American Hustle
2. Captain Phillips
3. Fruitvale Station
4. Gravity
5. Her
6. Inside Llewyn Davis
7. Nebraska
8. Saving Mr Banks
9. Twelve Years a Slave
10. The Wolf of Wall Street