Έρχονται Χριστούγεννα και όλοι ξέρουμε πως τις άγιες αυτές μέρες έχουμε μια ακατάσχετη διάθεση για σπατάλες. Και οι εταιρείες το ξέρουν και μας.. εκδικούνται. Έτσι λοιπόν SONY και Microsoft ετοίμασαν τις νέες πλατφόρμες τους και εμείς πρέπει να τις αγοράσουμε!

Ναι ξέρω ότι έρχεται μπερδευτεί και δεν ξέρετε πια να πρωτοαγοράσετε. Θα σας βοηθήσω λοιπόν εγώ.

Γιατί να αγοράσω το Xbox ONE

Αν νομίζεται ότι η όλα σε ένα ψυχαγωγία είναι πραγματικότητα και όχι άλλη μια κλασσική διαφημιστική ατάκα, τότε ναι πάρτε το Xbox ONE. Πολλές είναι οι συσκευές που παίζουν μουσική ή που μπορείτε να δείτε μια ταινία. Όμως στο Xbox ΟΝΕ με την χρήση της τεχνολογίας Snap μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε μια κλήση στο Skype ενώ ταυτόχρονα παίζεται Battlefield ή να παίζεται Pro Evolution ενώ βλέπεται ποδόσφαιρο στην Nova.

Αν είστε χρήστες των Window 8 ή της προηγούμενης κονσόλας Xbox 360 τότε δεν θα αντιμετωπίσετε και πολλά προβλήματα με την πλοήγηση σας. Η αλήθεια είναι ότι ένα καλύτερο συμμάζεμα θα το ήθελε παρόλα αυτά είναι αρκετά εύχρηστο. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ενσωμάτωση του νέου Kinect που πραγματικά θα δώσει μια εντελώς διαφορετική οπτική στο παιχνίδι σας. Θα νιώσετε λίγο Tom Cruise στο «Minority Report».

Το καλό και με τις δύο κονσόλες είναι ότι θα έχουν όλα τα βασικά παιχνίδια Assasins Creed, NBA 2K14 και Need for Speed θα είναι διαθέσιμα τόσο στο PS4 και στο Xbox ONE. Όμως θα υπάρξουν και μερικά παιχνίδια αποκλειστικά για το Xbox ONE όπως το Forza Motorsport 5, μια αρκετα πιο σοφιστικέ έκδοση του Need for Speed.


Γιατί να αγοράσω το PlayStation4

Αν το πάμε στο καθαρά οικονομικό το PS4 θα πωλείται κατά 100 ευρώ λιγότερο από το Xbox ONE. Εντάξει μην κοροϊδευόμαστε ο βασικός λόγος είναι γιατί το PS4 πουλάει την κάμερα αναγνώρισης κίνησης ξεχωριστά.

Και οι δύο κονσόλες σου δίνουν την δυνατότητα να αποθηκεύσεις τα επιτεύγματα σου αφού διαθέτουν ενσωματωμένο DVR. Και εδώ έρχεται μια βασική καινοτομία του PlayStation4. Μπορείς μέσω της υπηρεσίας Twitch να κάνει live streaming του παιχνιδιού σου.

Αν έχεις έλλειψη χώρου τότε θα πρέπει να το σκεφτείς το PS4 είναι σημαντικά πιο λεπτό από το Xbox ONE και ταυτόχρονα τα gamepads συνοδεύονται από headphones για να κάνουν το παιχνίδι σας ποιο ήσυχο.

Συμπέρασμα: Και οι δυο κονσόλες είναι εξαιρετικές! Ωστόσο το Xbox One φαίνεται να υπερτερεί αρκετά σε αύτη την φάση, άρα μάλλον το αποτέλεσμα έχει κριθεί. Xbox ONE και καλά Χριστούγεννα.