Ο χειμώνας είναι εδώ και έχει φέρει μαζί του και το κασκόλ. Το μόνο που σου μένει είναι να φροντίσεις να αγοράσεις ένα που να ταιριάζει στο στυλ σου και να μάθεις να το δένεις.

Και να 4 τρόποι:

Παρισινός κόμπος

Ο πιο διαδεδομένος κόμπος, πλέον. Δίπλωσε το κασκόλ κατά μήκος, έτσι ώστε οι άκρες του να εφάπτονται. Φερ’το γύρω από το λαιμό σου και πέρνα τη μία άκρη μέσα από την άλλη. Απλό. Μπορείς να ρυθμίσεις εύκολα το πάχος του κόμπου, είτε χαλαρός και μεγάλος, είτε σφιχτός και πιο λεπτός. Ενδείκνυται για jacket, ενώ στο πολύ κρύο, μπορείς να σηκώσεις το φερμουάρ, αφού τοποθετήσεις την άκρη μέσα από το μπουφάν.

 

 

 

 

Μονός κόμπος

Ενδείκνυται για εκείνους που επιλέγουν σακάκι. Απλά περνάς το κασκόλ από το λαιμό σου, με το ένα άκρο να είναι μακρύτερο του άλλου. Περνάς το μακρύ άκρο γύρω από το λαιμό και στη συνέχεια το περνάς το περνάς από την άλλη άκρη. Εύκολο και απλό.

 

 

 

 

 

 

Ο χαλαρός κόμπος

Για πιο cool εμφανίσεις, μπορείς να επιλέξεις τον επιμελώς ατημέλητο κόμπο. Είναι αυτός που περνάς δύο φορές το κασκόλ γύρω από το λαιμό, φροντίζοντας να υπάρχει ασυμμετρία ανάμεσα στις δύο άκρες. Η μία είναι πιο μακριά από την άλλη, ενώ το κασκόλ δεν είναι σφιχτό γύρω από το λαιμό. Είναι ένας κόμπος που ταιριάζει με παλτό ή jacket.

 

 

 

 

 

Ο διπλός κόμπος

Κρεμάς το κασκόλ στο λαιμό σου, με τη μια άκρη σαφώς πιο μακριά από την άλλη. Παίρνεις τη μακριά άκρη και την κάνεις ακόμη μια φορά από το λαιμό. Στη συνέχεια πρέπει να «ρυθμίσεις» τις δύο άκρες να είναι στο ίδιο μήκος.

Είναι ο πιο… ζεστός κόμπος από όλους. Μπορείς να το φορέσεις με μπλούζες που έχουν στρογγυλό γιακά ή τύπου «μάο». Για πολύ αυστηρό look, που ταιριάζει σε… executives και golden boys.

 

 

 

O… εκσφενδονισμένος κόμπος

Είναι αυτός που απλά δένεις το κασκόλ γύρω από το λαιμό και η μία του άκρη φεύγει πίσω στην πλάτη. Ένας ακόμη κόμπος, προορισμένος για χαλαρό look. Και όχι για πολύ κρύο.