Χωρίς τις παραλλαγές της στρατευμένης τέχνης, αλλά με τα γυαλιά της πρεσβυωπίας του λόγιου, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο Νότης Σφακιανάκης.

Σε ένα ρεσιτάλ ρυθμιστικής γυμναστικής, ο τραγουδιστής κατάφερε να κάνει μερικές θαυμαστές κωλοτούμπες, αγόγγυστα, αφού πλέον «Δεν θα γίνω ποτέ Χρυσή Αυγή. Θα είμαι ανένταχτος ανέκαθεν…»! Οι δηλώσεις του περί προτροπής για ψήφο στο συγκεκριμένο κόμμα ξεχάστηκαν, μέσα σε δύο εβδομάδες, χρόνο αρκετό για τον μέγιστο διανοητή να… ωριμάσει! Καλά, μην φανταστείτε πως υπάρχει κάποια ολική επαναφορά…

Στο πλαίσιο της ωρίμανσης αυτής, ο Νότης Σφακιανάκης θέλησε να διαχωρίσει τον Χίτλερ από τον  ναζισμό(!!!), ερωτώντας αν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής θαυμάζουν τους ναζιστές ή τον… αρχηγό τους.

Φυσικά, για άλλη μια φορά ο λόγος που άρθρωνε ήταν προεκλογικών φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής, με τις εξισώσεις και τις γενικεύσεις που έκανε.

Εμφανίστηκε επίσης, μη διχαστικός, αφού το Notis σημαίνει «ενότις». Θα μπορούσε να τον λένε «Τόττης» και να είναι «ποιότης», αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας σε αυτή τη ζωή.

Ανάμεσα στις θεωρίες του και τα επιχειρήματά του, που τα  μέσα μυαλά αδυνατούν να συλλάβουν, διάβαζε και στίχους όχι από κάποιο ημερολόγιο, αλλά από τραγούδια του. Θα θέλαμε πολύ να τα σχολιάσουμε, αλλά προφανώς και δεν θα το κάνουμε, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθούμε. Βλέπετε, δεν διαθέτουμε την ευρύτητα του πνεύματος του τραγουδιστή…

Όσο για την απόφαση της Δέσποινας Βανδή, τόνισε πως ο λόγος του αξίζει όσα 12 συμβόλαια, υπαινισσόμενος πως εκείνος δεν θα αποχωρούσε.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη παραδίδει και δημοσιογραφικά μαθήματα:

1. Αν παρακαλάς κάποιον να έρθει στην εκπομπή σου, τότε δεν μπορείς να είσαι πολύ σκληρός μαζί του.

2. Μια μαλακία ξεπλένεται μόνο με μεγαλύτερη μαλακία. Από τη στιγμή που δεν την κάνεις, σου μένει η ταμπέλα της πρώτης!

3.  Δεν υπάρχει χειρότερο επάγγελμα από την «κλείστρα» τηλεοπτικής εκπομπής.

4. Κυνηγώντας τα νούμερα τηλεθέασης, η ιδιότητά σου γίνεται ακριβώς αυτή… «Κυνηγός νούμερων τηλεθεάσης».

5. Γεια σας!