Για 5 χρόνια ακολούθησες πιστά τον Walter White. Είδες τη μεταμόρφωσή του από ένας φοβισμένο καθηγητή σε ψυχρό Heisenberg, είδες τις κόντρες του, μίσησες και συμπάθησες τον Jesse και σοκαρίστηκες με το τέλος.

Και αφού έχεις προλάβει ήδη να δεις όλους τους κύκλους του «Breaking Bad» και σε επανάληψη, ήρθε η ώρα να μάθεις 10 πράγματα για τη σειρά που σε κόλλησε. Μάλλον πράγματα που δεν το περίμενες…

1. Ο Walter White ήταν αληθινός

Τελικά το σενάριο δεν ήταν και τόσο επιστημονικής φαντασίας. Πολλοί καθηγητές στις ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να γίνουν οι κορυφαίοι «μάγειρες» της meth. Όπως ο χημικός William Duncan, ο οποίος έφτιαχνε ναρκωτικά και τα μοίραζε στους μαθητές του. Ή η μαθηματικός Irina Kristy που είχε ολόκληρο εργαστήριο meth. Και φυσικά μην ξεχνάμε τον καθηγητή Stephen Doran, ο οποίος είχε καρκίνο και συνελήφθη να παζαρεύει τη πώληση meth!

 

2. Και ο Heisenberg το ίδιο όμως…

Το alter ego του Walter White ήταν πέρα για πέρα αληθινός. Ο Werner Heisenberg ήταν ένας από τους κορυφαίους φυσικούς του 20ου αιώνα, ενώ κέρδισε και το βραβείο Νόμπελ.

 

3. Η κωμωδία στο δράμα

Ναι, είναι μια δραματική σειρά. Ωστόσο ήταν γεμάτη από κωμικούς, όπως οι Bob Odenkirk, Bill Burr, Lavell Crawford, Steven Michael Quezada και Javier Grajeda.

 

4. Το άντρο του Heisenberg

Στην πραγματικότητα στο σπίτι του White μένει από το 1973 η κυρία Fran. Μάλιστα λέει ότι αρχικά στον Vince Gilligan δεν άρεσε η πισίνα και ήθελε να την καλύψει. Παραδέχεται ότι δεν την ενοχλεί που πολλά αυτοκίνητα κάθε μέρα σταματάνε μπροστά από το σπίτι της.

 

5. Το μυστήριο με τον κώδικα του White

Οι συντεταγμένες που ο Walter White έκρυψε στο λόττο (N 34, 59′, 20″, W 106, 36′, 52) τελικά δεν οδηγούν ούτε στα ναρκωτικά, ούτε στα εκατομμύρια. Είναι ο δρόμος για τα Q Studios, εκεί που γυρίστηκε το Breaking Bad.

 

6. Το μουστάκι που έκλεψε τη παράσταση

Συχνά-πυκνά βλέπαμε στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών έναν τύπο με περίεργο μουστάκι. Ε, στη πραγματικότητα αυτός είναι φίλος του Dean Norris (του αστυνόμου γαμπρού του White) και παίζουν μαζί γκολφ.

 

7. Ο… δολοφόνος Bryan Cranston

Ο Bryan Cranston που υποδύεται τον Walter Whiter παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι κάποτε ήταν ύποπτος δολοφονίας. «Δούλευα με τον αδερφό μου σε ένα εστιατόριο και είχαμε έναν σεφ που ήταν πολύ κακός. Όλη μέρα μας φώναζε, ότι και να κάναμε. Μια μέρα τον βρήκαν δολοφονημένο και ήρθε η αστυνομία. Το κακό ήταν ότι εκείνες της μέρες είχαμε παραιτηθεί με τον αδερφό μου από τη δουλειά για να γυρίσουμε την Αμερική με τις μηχανές μας. Μας θεωρούσαν ύποπτους για λίγο διάστημα».

 

8. Τα ξαδέρφια Salamanca είναι όντως τρομακτικά

Τα δύο ξαδέρφια που θέλουν να σκοτώσουν τον White, στην πραγματικότητα είναι αδέρφια, οι  Daniel and Luis Moncado. Ωστόσο δεν είναι καλά παιδιά, καθώς παλιότερα ήταν σε συμμορίες και έχουν κάνει φυλακή.

 

9. Το Νέο Μεξικό στηρίζει το Breaking Bad

Μπορεί πολλές πόλεις να μην ήθελαν να γυριστεί τα μέρη του το «Breaking Bad» γιατί θα θεωρούσαν ότι η βία και τα ναρκωτικά θα χάλαγε την εικόνα τους, αλλά αυτό δεν ισχύει για το Αλμπουκέρκι. Άλλωστε εξαιτίας της σειράς εκτοξεύτηκε ο τουρισμός στην περιοχή. Και φαντάσου ότι αρχικά το σχέδιο ήταν το BB να γυριστεί στη Καλιφόρνια.

 

10. Το Breaking Bad εκτόξευσε τη τιμή της meth

Από το 2008 όταν και προβλήθηκε ο πρώτος κύκλος της σειράς, πολλοί έμποροι ναρκωτικών επιχείρησαν να κάνουν μπλε τη meth τους, προκειμένου να πιστεύουν οι πελάτες τους ότι είναι τόσο καλή όσο του Heisenberg. Αυτό τελικά δεν συνέβη, αλλά η τιμή της μπλε meth εκτοξεύτηκε.